Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино

Той благодари на Турция, Унгария и Израел за предложената помощ
Обновена: 11 дек 2016 20:21 | 11 дек 2016 20:18,
198
Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Унгария и Държавата Израел във връзка с предложената от тях помощ след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември, съобщи пресслужбата на кабинета.

Още по темата

Българският министър-председател е уверил колегите си, че България ще се справи с щетите и с последствията от бедствието в шуменското село Хитрино. Той е изтъкнал, че действа националният план при защита при бедствия.

Часове след бедствието бе отпусната еднократна помощ на засегнатите семейства.

"В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно", заявява премиерът в отговор на колегите си.

В кореспонденция до министър-председателя Бойко Борисов Бинали Йълдъръм, Бенямин Нетаняху и Виктор Орбан поднасят своите съболезнования към семействата на загиналите и пожелават бързо възстановяване на пострадалите.

"Използвам възможността от името на турското правителство и турския народ да Ви уверя, че както винаги, и в този момент, Турция изразява своята подкрепа към България по повод трагичния инцидент, както и да потвърдя нашата солидарност спрямо Вас", се казва в телеграмата на турския премиер Бинали Йълдъръм.

В писмото си премиерът на Унгария Виктор Орбан посочва, че Унгария има готовност да предостави помощ за възстановителните работи.

"Моля, позволете от името на унгарците да изразя съпричастността ни към семействата на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените" се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
46
 
10
 
! Отговори
Браво Борисов! преди 7 години
Премиерът в оставка Борисов действа адекватно. Израстнал е като държавник. Не си чупи ръцете, а организира, ръководи. Само така! Ще гласуваме за ГЕРБ! Не за плъxoвeтe!
132
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е заета да помага в Украйна
131
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак днес написахте имената на загиналите( а има сведения че са много повече) НО ДВА ДНИ ГЛЕДАМЕ И ЧЕТЕМ ИМЕТО ИФИЗИОНАМИЯНА НА ....НЕ ИСКАМ ДА ГО ПИША.Това, което стана е терористичен акт и влакът е само стръв, за която да се хванат наивниците. Криете всичко. Защо чак днес е обявен е обявен ден на траор? Защото тиквата немакак да смогне да е едновременно в Хитрино и в София да стада пред камерите
130
7
 
35
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Ами сами разбира се , като се докарахме до тук!Няма дисциплина , цари беззаконие , ЖПДвижението не се контролира , не се санкционира!Оня възчерния министър не е разработил и утвърдил правила за движение на опасни товари през населени места !Цялото правителство обслужва капризите на един самозабравил се Премиер- Слънце!И пак големи лафове ...ще ги оправим !Борисов , 8 вече ги оправи , спри до тук ***!Но ти вина НЯМАШ НАЛИ?
129
6
 
45
 
! Отговори
ББ ти не си БГ преди 7 години
А стига си говорил от името на народа!!! Защо отказа помощ от Унгария и Израел?! От какво те е страх. 80% от БГ, смята че може да е терористичен акт, в разстояние на една седмица метро и влак излизат от релси, имаше предупреждения от цял свят. Израел със своя опит и специалисти за 48 часа, щеше и да обезопаси композиците, и да установи причината. Щото БГ няма специалисти - това е истината. Унгария предлага да построи къщи, то не. ББ пак хората ще страдат, заради бабаитлъка ти.
128
5
 
49
 
! Отговори
МОЛЯ...МОЛЯ.. преди 7 години
Г-Н БОРИСОВ НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТРАГЕДИЯТА НА ХОРАТА ДА СТОИТЕ ПРЕД КАМЕРИ И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОМАГАЧ НА ХИТРИНО - САЙТОВЕТЕ ПЪЛНИ С ВАШИ СНИМКИ И МНЕНИЯ - А НАЛИ ИМА ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР И КОМИСАР А САМО ВИЕ ДАВАТЕ ОБЯСНЕНИЯ - ПО ДОБРЕ ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЕРОЙ ВАС ВЕЧЕ ВИ ЗНАЕМ- ХОРАТА НЯМАТ НУЖДА ОТ ПОЛИТИЧЕСКА "ЗАГРИЖЕНОСТ"
127
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците не ги ли броиш за европейци?
126
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарците са единствените в скап@..та европа, на които имам уважение - и като държава, и като народ.
125
3
 
24
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Генерала от пожарната да звънне на 112 вместо да се излага по масмедите. *** е като *** но защо всички трябва да знаят?
124
55
 
15
 
! Отговори
Тренер преди 7 години
Докато Бойко Борисов гаси цистерните в Хитрино, генерал Радев се крие под полата на Нинова
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Т. Живков го е казал на гости в Индия. Народа е хитар и е пълно с факири в България При 200 лв. заплата 500 лв. харчи.
122
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как сама щяло да се справи Бьлгария? Нали се чакат два огромни крана от Румьния за цистерните да се източат в Хитриново! Е то бива бива ама чак пьк толкова неблагодарност.
121
0
 
8
 
! Отговори
Spas преди 7 години
До АнонименКак е възможно да си чак толкова жалък!?
120
13
 
52
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
Народът ще се справи със ситуацията но със теб няма да може.В предишния ти мандат горяха хора сега пак. Ти си проклет бе човек. Вземи се махни за да се оправи народа
119
11
 
58
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Като е толкова загрижен за хората защо не отиде в Хитрино или където и да е преди трагедията да види хората как живеят!? Защо са по ценни мъртвите от живите!? Можеби щото не говорят... И дават рейтинг.Значи тъй оставяш едни хора да тънат в нищета и мизерия-безработни,бедни и болни! Чакаш да им се случи нещо лошо и хукваш да помагаш по крокодилски!Айде няма нужда!
118
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За турците щом некъде гръмне и веднага - атентат. Атентати има всеки ден в Турция.
117
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После кажете,че Бай Х***й не е роден под щастлива звезда.След като народът го прати на *** й на та си тази трагедия му дойде дюшеш.Все едно сам е предизвикал.За два дена си вдигна рейтинга.
116
0
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Орбан е голям !
115
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека случая се тазгледа от Международния Съд в Хага ако наистина е Атентат срещу мирното турско население в село Хитрино предимно населено с турци
114
8
 
26
 
! Отговори
EVROPOL преди 7 години
Онова българизирано ромче Московски подписва Документи за Транспорт нека сега да се изправи пред съда в Страсбург