Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино

Той благодари на Турция, Унгария и Израел за предложената помощ
Обновена: 11 дек 2016 20:21 | 11 дек 2016 20:18,
198
Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Унгария и Държавата Израел във връзка с предложената от тях помощ след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември, съобщи пресслужбата на кабинета.

Още по темата

Българският министър-председател е уверил колегите си, че България ще се справи с щетите и с последствията от бедствието в шуменското село Хитрино. Той е изтъкнал, че действа националният план при защита при бедствия.

Часове след бедствието бе отпусната еднократна помощ на засегнатите семейства.

"В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно", заявява премиерът в отговор на колегите си.

В кореспонденция до министър-председателя Бойко Борисов Бинали Йълдъръм, Бенямин Нетаняху и Виктор Орбан поднасят своите съболезнования към семействата на загиналите и пожелават бързо възстановяване на пострадалите.

"Използвам възможността от името на турското правителство и турския народ да Ви уверя, че както винаги, и в този момент, Турция изразява своята подкрепа към България по повод трагичния инцидент, както и да потвърдя нашата солидарност спрямо Вас", се казва в телеграмата на турския премиер Бинали Йълдъръм.

В писмото си премиерът на Унгария Виктор Орбан посочва, че Унгария има готовност да предостави помощ за възстановителните работи.

"Моля, позволете от името на унгарците да изразя съпричастността ни към семействата на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените" се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген. Радев поиска да се покатери и снима върху цистерната, но охраната бе непреклонна!
112
3
 
9
 
! Отговори
Бенатова преди 7 години
Бе пусто и страшно! Тишина разкъсвана от алармата на разбитият от взрива банков клон!На сутринта един полицай подкара овцете с гегата към мерата! А един едър и първи човек бъркале ярма за прасетата в селото!
111
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Бъчичката в един хотел ли се търкалят или спят на гарата?
110
8
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 7 години
Е па досега на 100 места гърме и не беха турски. Ама сега щото е турско било атентат.
109
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, друго си е да откажеш предложената помощ.Мъжка работа е туй, ей! Тези триста и малко лева, дето ги отпускате - мислите ли, че ще стигнат за нещо?
108
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Село Хитрино е предимо турско село не случайно са се прицелили точно там , абсолютен Атентат е срещу турското население в България , да се разследва от Международния Съд
107
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не нагледахме се на Боко по всички телевизии и програми. И преди си го гледахме непрекъснато ама сега нема спасение. Вече ме е страх чешмата да пусна.То не бе пиар, не бе чудо.
106
0
 
48
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Този случай повдига много въпроси от Хората .Един от тях е Мой - защо една обикновена таксиметрова кола минава през 6 месеца на един куп процедури , а една фирма превозваща *ядрени* бомби минава лека процедура през 5 години . Защо трябва да си карам леката кола всяка година на преглед ?
105
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ще помощ и се справя сам, а чака крановете от Румъния! Щото нашите вдигали до 60-80 тона, а румънските - 120. *** много лъжат, бе!
104
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко съм разочарован! Очаквах да каже: АЗ ще се справя сам със ситуацията в Хитрино! ГЕРБ ще се справи сам със ситуацията ...А той - България! Как му дойде въобще наум за България?
103
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бе провала в Бисер, Правителството постави рибарски ботуши и вместо да си гледа правителствената работа отърча да трупа рейтинг. Хеликоптера го караше лично генерала, Попов ли, Радев ли, не помня. Щото капитаните нямали достатъчно нальот и можело да го счупят!!!! Бам ти държавата! Сталин цялата война е изкарал в Кремал зад бюрото и пред Оперативната карта. Смучи лулата, мисли, привика дежурните ***, разпореди се и ги изгонва да работят на фронта, тила и в тила на врага!
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.....ами прати Ти , твоите цистерни , бе 113....Тъкмо , ше има и за тебе ...и за мааалата....
101
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата се разбрал с добрия си приятел В. Златев, да прати камиони цистерни, за източване на пропан-бутана, понеже после никой няма да държи сметка къде е отишло горивото.
100
15
 
4
 
! Отговори
ЩО ,БЕ....ХА,ХААА... преди 7 години
ЩО ,БОКО ДА ДАВА ПАРИ .....ТА ПОСЛЕ ДА ГО СЪДЯТ , ЧЕ НЕМАЛ ПРАВО ---ЩОТО БИЛ В ОСТАВКА...??!!ДАДАВА КОРНЕЛИЯ , ЙОТОВИЦАТА И НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ---нали за това ги избрахме ,бе....ха,хааааааааШЕ ДАВАТ ---НА ВСЕКИ ПО ЕДНА КЪЩА У ХИТРИНО ...ТА ДА СЕ ПОМНИ КАГО КОМУНИСТ И ДЕЛЕГАТ ОТ 14-я КОНГРЕС НА БКП--Е ДАВАЛ ПАРИ И ПОМОЩИ!!!АЙДЕ ДА ВИДИМЕ ---КАК СЕГА .... ДРУГАРИТЕ ШЕ ДАВАТ...ХА,ХА,ХААААААААА ОТ 22.01.2017....!!!
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази даржава генералите са станали редници, а редниците генерали. Нищо не си е на мястото.Ако имаше ред, акива неща нямаше да се случват, а ако се случат, началниците ще си соя в канцелариите, ще ръководят, поощряват и наказват. Вместо това те са се разчекнали на терен, обуват ботуши, препускат с джипки, сякаш шофьорите се свършиха и са се вживяли в ефрейтори. В същото време тези, които трябва да вършат това си клатят краката и се молят да оцелеят след поредната смяна на началниците.
98
27
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Абе верно,къде е Радев ?Или той обхожда района на апокалипсиса със самолета !
97
2
 
16
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Глав.сека.Костов:"Наши хора(полицаи) ще хранят добитака на хората ако трябва!"Интересно мислех че животновъдите и земеделците са във военното министерство, но имало и в МВР!
96
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Единствена държава който официално от сутрин пишеше и официално предложи помощ беще Русия. Това е факт .."".................Така си мислиш, защото гледаш само руска телевизия ...
95
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да си вършат работата сегашния президент и премиер. Само реват друг да им работи. Правителство друг да им реди. Хитрино - друг да го спасява. А те за какво са? За украшение. Да гледат сеир, а Боко да се снима.
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20 януари ще са там, а може и след това! Види се, по му се работи като началник на Районна служба ПБЗН, но що все се натиска да е премиер.... ????!!!!