Пострадал при взрива: Не разбрах какво точно ме удари!

"Всичко хвърчеше – телевизори, маси, табуретки..."
Обновена: 11 дек 2016 22:45 | 11 дек 2016 22:38,
22
Пострадал при взрива: Не разбрах какво точно ме удари!
Снимка: Кадър bTV

Усетих трясъка, избиването на дограмата, черчевета, врати, прозорци. Всичко хвърчеше – телевизори, маси, табуретки, не разбрах кое точно ме удари. Това разказа пред bTV Николай Цачев, един от пострадалите от взрива в Хитрино.

Още по темата

След инцидента той е със счупени пръсти на краката. Той сподели, че половин час не е могъл да излезе от мазилките и счупените предмети.

Николай е настанен в кризисния център в Шумен. Казва, че в момента има голямо внимание към пострадалите и че държавата действа добре, помага им.

Мъжът обаче е притеснен какво ще се случи от тук нататък. Той се надява държавата да му помогне да възстанови къщата си.

В Кризисния център остават 10 души от настанените вчера 14. Някои от тях са предпочели да отидат при свои близки.

Част от евакуираните днес са получили възможност да се върнат в родното си място и заедно с придружител от властите да вземат най-необходимото – вещи, документи, пари.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
21
 
! Отговори
художника преди 7 години
Той се надява държавата да му помогне да възстанови къщата си....-----------------------Ники, ако държавата си е на мястото да накара собствениците на фирмата да Ви възстановят къщите до една. Да Ви обезщетят заради пропуснати ползи и преживения стрес и...... заради тези ваши роднини, които вече ги няма. Тогава ще разберем, че живеем в нормална държава.
10
0
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Съболезнования на близките на загиналите! НО според мен този товар иманякаква застраховка, която би следвало да покрива щетите към трети лица (нещо като гражданска) От какъв зор с държавни пари ще се плаща за щети, нанесени по вина на частна фирма.
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикво проста цялата работа с влака МИРИШЕ ама силно на провокацията от 11 септември в САЩ.Какво виждаме : проблема с стотиците хиляди "бежанци" изчезна като с магическа пръчка (медиите) и Великия кормчия се завърна на бял кон.Вместо да депортира всички мъже "бежанци" над 12г възраст тоя благодари на Турция, ЩО за дебеллизъм е обхванал страната !
8
4
 
6
 
! Отговори
Ахалу преди 7 години
Абакар е виновен!
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половин село работят в пбщината . И сега общината и гарата сринати. Какво правим?
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО Челия чужди вестници. А не е ли Възможно и МОПГ / международна организирана престъпна група/. Която иска да гътне втвърдения екип от железничари на гара Хитрино
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамито ви шугаво, джурналисти смотани, оставете хората на мира!
4
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ Е АТЕНТАТ ЩОТО НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ДАЛИ СА ЖИВИ ИЛИ УМРЕЛИ ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЯЛО :DВЕЧЕ КАЗАХА ОЧЕВИДЦИ ТУРЦИ ОТ СЕЛОТО, ЧЕ ВЛАКА Е БИЛ ПРЕТОВАРЕН И ЖП ПЪТЯ Е СТАР И ВЕРОЯТНО ПРИ СТРЕЛКАТА Е ИЗЛЯЗЪЛ ИЗВЪН РЕЛСИТЕ И КАЗАХА, ЧЕ СЕ Е ДВИЖЕЛ БЪРДО И ТО СУПЕР ПРЕТОВАРЕН!!!!ВИНОВНИ СА ОТ БДЖ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ПЪТЯ И БОРИСОВ КОЙТО СЪСИПА БДЖ КАТО ГО ОСТАВИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА БЕЗ ПАРИ И СА ВИНОВНИ И МАШИНИСТА ЗАРАДИ ВИСОКАТА СКОРОСТ НА ПРЕТОВАРЕНИЯ ВЛАК!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така атентат? От кюрдили, от талибанили, от бежанцили, от даначнили? ИСКАЖИ СЕ ПО ЯСНО.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирахме 1000 души . Колко къщи?
1
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подготвен Атентат е срещу турското население в Хитрино , чужди Медии дават точна и конкретна Информация