Откриха виновника за опасния смог - бедността

България е сред най-отровните страни в света
278
Откриха виновника за опасния смог - бедността
Снимка: Булфото, архив

През последните дни уредите за измерване чистотата на въздуха у нас отчитаха опасно запрашаване в някои райони на столицата - до 8 пъти над нормата.

Още по темата

Градът с най-мръсен въздух е Видин.

Заради опасния смог местните власти обмислят  нови мерки за справяне с проблема.

"Бедността е фактор за опасното замърсяване на въздуха у нас, защото повечето българи карат стари коли", каза пред Нова тв пулмологът д-р София Ангелова.

Тя подчерта, че най-страшен мръсният въздух е за децата, болните от хронични дихателни и сърдечни забголявания, както и за ежедневно изложените на влиянието на тютюневия дим.

Според консултанта по устойчиво развитие Боян Рашев сред най-големите замърсители е и начинът, по който отопляваме домовете си.

Той каза, че през последните години многократно се е увеличил броят на домакинствата, които ползват дърва за огрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: въздухзапрашаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни има навсякъде но никой няма да ти разреши да се отопляваш на твърдо гориво в Париж, Лондон, Ню Йорк и т.н.Какво ли остана да изкараш кюнец на 12-ти етаж преъ остъклената тераса и да гориш въглища.В Бг сте абУригени!!
98
2
 
13
 
! Отговори
poisoned one преди 7 години
В България всичко е отровно...И отровено. Хората са най - отровни тук.
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не виждате ли колко прозрачна и лесно уловима е анти-българската пропаганда по тия купени медии?? С цел да ни деградира, депресира, и накара да си напуснете родните места...сороска форма на модерно етническо чистене. ..казвам ви го като българин живеещ в САЩ...обичам България и плюя на тая медиина гавра!!! Гнусен експеримент!
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедността??УДОБНО!"Бедността" в затвора не можеш да я пратиш. Не можеш и да я глобиш.Абе "виновник" НИКОГА не е Тутуруткова, Боко, Цецо и т.н.Виновника е АНОНИМЕН като "Неизвестен извършител" на престъпление.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РВКой какви пари печели не е важно.
94
2
 
16
 
! Отговори
??? преди 7 години
Каква бедност бе, аз от нашия велик вожд 7 години слушам постоянно че сме стабилна и модерна държава с икономически подем? Нещо се разминават нещата, обърках се.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 122И един от събранието й се провиква: ти щото си станала голямата гражданка! Виз се в какъв мизерен квартал живееш, ***! Цялото събрание ревна от смях.
92
3
 
7
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Глупациии, докога ще ви се повтаря, че решението е технологиите? Соларни покриви в цяла София, в цял Видин, в цяла Варна, Пловдив..всички градове, села, паланки. Айде да видим тогава няма ли да има предостатъчно за всички и то безплатно. Ама нема да се яви скоро такъв капацитет в този изключително ниско-интелигентен народ.
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се въведе платено паркиране в цяла София, а не само в центъра, намали се цената и интервалите на градския транспорт, спазва се бус лентата и започне да се мие и глобява за неправилно спиране, тогава ще се намали трафика.
90
0
 
20
 
! Отговори
депутат преди 7 години
"Откриха виновника за опасния смог - бедността"Веднага да бъдат наказани бедните!
89
0
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Открили са чушки и домати.Това, че Северозападна България където е Видин е най-бедния град в България има най-голям смог не означава, че двата факта са свързани с нещо.Бил съм известно време на работа в Ливан. Бейрут преди войните е бил известен като Париж на арабския свят. И сега богати шейхове инвестират там и наливат милиарди долари. Е, ако не сте виждали смог - идете в Бейрут. Там той не само се вижда, но може и да се пипне! Люти на очите та се не трае, мирише, ужас!
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120....Я пак ми прочети коментара. Написал съм че тока ми е макс 30 лева, когато се отоплявам на дърва и готвя на газ... Първо чети, тогава обиждай....
87
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На събранието на входа трябваше да се вземе решение искаме ли парно или не. Трябваше по-малко от 2 трети да искат парно, че да ни бъде спряно централно за входа и да не плащаме даже такса сградна инсталация. Обаче повече от 2 трети искаха парно и сега заради тия бо.клуци във входа всичко останали плащаме рекета сградна инсталация при изключени радиатори. Дърта реститутка от входа с 2 апартамента дадени под наем вика: Вие к'во искате, бе? да станем селяни да *** дърва пред входа като съседите?
86
2
 
9
 
! Отговори
РВ преди 7 години
До 114Ще ме извиняваш, но не са ти високи цените на горивата. Напротив- нормални са. Просто малко пари печелиш. Не е нормално да се работи за 3-400? на месец при положение че всичко е с нормалните си цени .
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е токът да е евтин, така че да се отопляваме нормално с него или заплатите да са толкова високи, че да се отопляваме нормално с тази цена на тока. Всичко друго са глупости.
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е че ще се отопляваме на дърва.... при тези високи сметки за ток и парно, предпочитам да готвя на газ, става по бързо и някак си по добре увират манджите и да се отоплявам на дърва. Огъня топли по добре от парно, климатик, духалка и прочие... Отделно че в един двустаен апартамент, камина в хола, отоплява и кухнята и спалнята. И като тегля чертата се оказва че тока ми е макс 30 лева на месец.... а ако бях на ток или парно??? дали нямаше да има още една нула отзад ????
83
1
 
16
 
! Отговори
Газ преди 7 години
Вместо за саниране да бяха дали парите за газификация. Почти всички в европа се отопляват на газ.
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е да се забрано отоплението на твърдо гориво и да се изселят от София, всички, които ни лъжат, че колите предизвиквали замърсяването през зимата.
81
5
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Виновника е само един, поне на първи план. Нарича се Милена Кунева Пръмова (преименувала се по европски Миглена), която уби АЕЦ "Козлодуй". Ако токът е 5 ст. на киловатчас, никой няма да се топли с въглища, а отопляващите се с дърва в града, ще са минимално количество. Едно време беше така. Демократите могат да си проповядват НАТО-ЕС, но нито НАТО-то, нито ЕС-ът ни топлят зимата, нито ни ранят. Ранят само определени кръгове по интереси.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
94Знам я функцията на топломера на радиатора ми в хола. Такава е функцията, че като се върна от работа и си пусна ледения радиатор на 5-та степен отвъртян винтил и ще се повиши температурата с 2 градуса след 1 час, а за тоя един час топломера ми е навъртял 1 лев топло. А с духалката при мен сложена близо за 1 час ще навъртя 40 стотинки и температурата в стаятапак ще е същата,но намен ще ми е топло в момента защото тя духа право в мен. Разбра ли, сине майчин?