След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"

Министър Попниколов: Недопустимо е движение при неосигурена безопасност
Обновена: 5 фев 2017 20:28 | 5 фев 2017 19:10, Красимир Ангелов
89
След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", където днес загина жена след падане на осветителна греда.

Попниколов разгледа тунела заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Министърът обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

"Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки", каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

От своя страна инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство.

Същевременно от МВР съобщиха, че временно е ограничено движението тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус", заради инцидента в тунел "Ечемишка". Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се откърти парче от мазилката на същата магистрала и едва не уби човек, министърката нареди проверка на всички тунели по Хемус. И какво констатираха? Нищо! Значи хубавицата е за затвора, а не за депутат.
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а тая другата траба колко време още ще я ремонтират? От 1 година ги ремонтират тия 800 метра !! сигурно и само светят с фенерчето и земат парите, нищо не правят 100%
28
4
 
43
 
! Отговори
М преди 7 години
Уважаеми господа управляващи- закрийте най-после тази измислена държава!!!!! Ще сторите голямо добро на всички.
27
1
 
44
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Лятото спираха камионите,топло било.Това добре че го отмениха.Зимата пак ги спират.Най добре забранете целогодишно движението на камиони.А ако забраните изцяло движението на моторни превозни средства ще е най добре.Забраната обаче не трябва да те освобождава от плащането такси и винетки.Забранете и велосипедите по вело алеите.Тия колелета разрушиха и тях.Всякакво движение трябва да е забранено.
26
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен е Борисов и Лиляна Павлова, че не са закрепили хубаво гредата. Ако бяха го направили министрите на Станишев, Орешарски или Нинова никога нямаше да се случи това. Затова ще гласувам за архи крадците от БСП.
25
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А магистралния стройтел Асфалт Паша кво изока по въпросо?
24
0
 
22
 
! Отговори
Слаб шАфИор преди 7 години
До Анонимен 21Не,докато се краде,до тогава няма да има пътища.
23
1
 
37
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Дори и пари да се събират като тол такси,тука ще се намери някой хубавец да ги окраде паренцата и пак ще си е същата работа.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха затварят тунела и съответно магистралата -> изключват северна Българя от държавата :)
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момент сега. Поне от 2000-та година няма нито едно лято, в което да не се затваря всеки от тунелите и да шари движението я у лево, я у десно, я ... пресно. Какво се прави всяка божа година, освен да се създават предпоставки за катастрофи с *** смяна на посоките в насрещен тунел? С какво задания се ремонтира ежегодно в тези тунели? Няма ли приемателни комисии за всеки ремонт? България е държава само на хартия- правила за всичко, ама дейност- зеро.
20
0
 
41
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Оставете на спокойствие компетентните органи да си свършат работата... След 3-4 години ще излезе доклад, след 5-6 обвинение срещу неизвестен, а след 10 години виновен няма да има - също като за Бисер, КТБ, Белене и т.н.
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси цирко!Спират почти цялото движение заради липса на обходен път!Такова чудо само в БГ има!
18
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичове - докато не се сложат бариери по магистралите и да започнем да събираме пари като Хърватите и Сърбите и др. няма да можем да си поддържаме пътищата. Пътувам много и ви го казвам от опит и с добро
17
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно кой ще поеме отговорноста за смърта на жената и кои ще влязат в затвора? Щото ако това се случеше по ТАТОВО време много хора щяха да са на топло. За такова безхаберие и нехайство а на всичкото отгоре има и смърт на човек една десетарка не им мърдаше в затвора по ТАТОВО време. А сега ще ги накажат с мъмрене и предупреждение повече да не правят така до следващата жертва!
16
0
 
41
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ние по принцип като манталитет и мислене сме си останали знякъде там около 1984-1985 година.
15
25
 
17
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Курвелка е още на конгреса .Като се освободи ще оправи тунела. Изчакайте малко.
14
16
 
22
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
И още нещо , сигурно сега социалистите доволно протриват ръце че тази трагедия ще се припише на герберасите, обаче аз много добре помня как по времето на Станишев постоянно имаше затворени тунели за ремонт , но така и нито един ремонт не беше завършен. Така че за мен те не са по-малко виновни.
13
1
 
40
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
След дъжд качулка. Като не е ремонтирам от 85-та, поне правили ли са прегледи на разни висящи тела в него? Не трябва много пари и време да се проверят лампите и да се притегнат. Но шефовете са там само за да вземат заплата и подкуп и сега пак няма да има оставка.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А по "магистралата", дето не е такава, от Перник, ще го спрете ли?
11
6
 
45
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 10 Свинетка си е за бесилото, Тиквата си е за крематориум! И двамата са за Заксенхаузен 42-ра!