Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция

Предстоял ремонт на падналия елемент
Обновена: 5 фев 2017 16:33 | 5 фев 2017 15:01, Красимир Ангелов
147
Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция
Снимка: Bulgaria On Air

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба е причина за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха официално от АПИ.

Още по темата
Както е известно при случилото се загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Шофирал е брата на загиналата, който не е пострадал сериозно.

В момента движението в тръбата в посока София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград. Трафикът ще бъде възстановен след като завършат следствените действия и след обстоен оглед на осветителната система, отчитат от АПИ.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна.

Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.

Заради случилото се временно ще бъдат спирани товарните автомобили в посока София на територията на ОД на МВР-Велико Търново, съобщиха от областната дирекция.

Леките автомобили ще се пренасочват в района на тунела от екипи на "Пътна полиция", по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Спрете,непълнолетни! А бе за какво ги гепиха тези милиарди за санирането? За стиропор и имитации!
120
0
 
1
 
! Отговори
Толкова ли затъпяхме преди 7 години
Направи ли Ви впечатление,че за жертвата се говори като ;жената;няма име ,няма близки,няма минало просто ;жената;анонимна ,малка забравена още от сега ,неглижирана,,следващата жертва може би ще я нарекат ;ТО;
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се правят ремонти-..асфалт не ядем..😁Ако не се прави ремонт...що няма подръжка...Абе.)))
118
0
 
3
 
! Отговори
до анонимен 127 преди 7 години
Аз пичове ви пиша за магистралите, а не за всиски пътища, умнико. Слагайте ми минуси, ако искате. Ала сърбите и хърватите и словенците са си решили проблемите - имат си толкова такси и разни бастуни от БГ и Турция и всички тирове си плащат и магистралите им са поддържани. Пътувам както казах много. И не се интересувам от политика и партии.
117
1
 
12
 
! Отговори
Маг преди 7 години
Проблема е в герберастите,че крадът и лъжат наи много.Всичко направено от тях рухва до 3 години.Затова тоя бай х*й си го наврете отзад дето го фалите
116
0
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Освен байТошо, е виновен и Колю фичето, ще ги осъдят и двамата, парите незнам кой ги усвои? Ах този комунизъм, и Григор Сто виновен,защото е сложил елемент, който след 200 години ще корозира.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какви такси говориш?Кой според теб е платил да се построят тия магистрали?Перите са от мен, от теб, от всички. И сега ще дойде на братко батко да прибира таксите за нашата магистрала.Да не мислиш че като трябва да се преасвалтира 100-200км участък ще го платят от таксите. Гаранитам ви че ще има нов данък за кърпежа
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 125"Пичове - докато не се сложат бариери по магистралите и да започнем да събираме пари като Хърватите и Сърбите и др. няма да можем да си поддържаме пътищата".ПИЧ,аз да ти кажа в тези страни а и в цяла Европа,бариери,плащания и ВИНЕТКИ има само за магистралите.В *** ти трябва винетка за да идеш по път пълен с дупки на работа.Пари даваме предостатъчно и АПИ ти казаха"времето от 1985г до сега е виновно.Бай ТОШО-Е СТРОИЛ ЛОШО.ТОЙ Е ВИНОВЕН-други виновни няма.НЕМА И ДА ИМА.....
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
видите ли, корозията била тцтц..
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичове - докато не се сложат бариери по магистралите и да започнем да събираме пари като Хърватите и Сърбите и др. няма да можем да си поддържаме пътищата. Пътувам много и ви го казвам от опит и с добро
111
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 122E да де щото ГЕРБ ремонтират затова е така. Ремонта на този тунел е започнал през Септември,сега сме Февруари ако не си наясно и за 4 месеца ,,ЕКСПЕРТИТЕ'' от ГЕРБ не можаха да направят оглед на тунела и да установят кое точно е за ремонт. Та това е първото нещо което трябва да се направи бе п а л я ч о.
110
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че ГЕРБ започнаха да ремонтират тази магистрала, тунелите и виадуктите по нея. Червените само викаха, че асфалт не се яде. Нелеп инцидент, който след 6-7 месеца нямаше да се случи. Факт е, че ако не бяха тези ремонти можеше да има още подобни нелепи смъртни случаи, но овцете не могат да проумеят кой върши нещо (макар и малко) в тази държава и се водят по троловете. Само си спомнете колко народ се метна на кръговото в края на магистрала Тракия при Стара Загора. Кой го постори...?
109
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в една нормална държава щеше да има съд за тези които са отговорни за подръжката на пътищата , щяха да им покажат откъде изгрява слънцето.
108
1
 
21
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Къде е Лилето ? !!!
107
1
 
20
 
! Отговори
Vans преди 7 години
Нямаме работеща съдебна система - това е коренът на всичките проблеми в България. Всички, които управляваха до сега имаха възможност да направят реформи като тези в Румъния. Истински реформи обаче - НЯМА.Не знам с какъв акъл ще гласуващ отново за ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака (патерицата на правителството на Орешарски с ДПС) или пък Реформаторите.
106
1
 
27
 
! Отговори
! преди 7 години
8 години падали лампи в същия тунел, а сега паднали всички наведнъж?! За тези години колко пари за винетки са дадени, а проблемът вместо да се разреши се е задълбочил
105
0
 
44
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Причината е корозия ... корозия е оправдание! Причината е БЕЗХАБЕРИЕ!!!
104
18
 
2
 
! Отговори
Х преди 7 години
Не сте ли на конгрес тролчета?
103
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук в Германия що не падат осветителни тела? Щото има държава и контрол! Даже повече от колкото е нужно. Хора вижте румънците, не спете а се вдигайте. Тези ви убиват, не го ли виждате, тровят ви, защо стоите още????
102
0
 
40
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Този "случай" е огледалото на цялата Държава, във всички области, на всички нива без изключение. Тунелите, както всички съоръжения имат експлоатационен срок и е необходима поддръжка по конструкцията - "падналата стоманена греда", поддръжка по осветлението и отводняването им, за 27г. със сигурност нищо не е направено. В крайна сметка това е резултатът, отнет човешки живот. България е по-зле и от Африка. Тежко ни.