Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен

Правили профилактика през септември, нямало индикации за проблем
6 фев 2017 08:40,
177
Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен
Снимка: BTV

Никой не е целял да се стигне до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". Това коментира директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ.

По думите му металните конструкции са на над 30 години, със значителна корозия. Именно затова разчитат на експерти, които да проверят случая. Формирана е комисия.

Още по темата

Инж. Златев заяви, че през септември е правена профилактика, но тогава е нямало индикации за проблеми.

Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасно преминаване на хората. Иначе старият път се поддържал в "проходимо състояние".

Засега "Хемус" остава затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове автомобили.

До извънредната организация на движение се стигна след вчерашния инцидент в тунел "Ечемишка" и следствените действия, които все още се извършват там.

Пътуването се осъщестява по алтернaтивни маршрути. Затварянето на движението причини километрични задръствания.

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба на тунела е причина за инцидента, при който жена загина на място, след като част от тавана се срути върху лек автомобил, съобщиха от Пътната агенция. Пострада и шофьорът на колата.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. В момента се ремонтира тръбата за Варна на тунел "Ечемишка".

До броени седмици трябваше да започне ремонтът и на тръбата за София. Съоръжението е в експлоатация от 1984 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
3
 
! Отговори
Хитър Потър преди 7 години
"Никой не е целял да се случи това" ....аз пък мисля че някой точно това цели ... и то от 26 години ...! Защо тогава през месец-два ,загиват по една дузина невинни хора ...! Защото няма контрол и всички престъпници се чувстват не досегаеми...! А иначе всички средства за ремонти се "усвояват" ...100% ...!
153
1
 
2
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Директорът на "Поддръжка" от АПИ трябва да бъде застрелян. Следващият няма да позволи подобен инцидент да се случи. Елементарно...
152
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нация от мрънкачи.Ако не беше Борисов нямаше да е започнал ремонта и на другата тръба. Но за такива наивници - само това заслужавате - управление на БСП+ДПС, вдигане на пенсиите с 5 лв, нито км нов път, емигриране на още млади и затъване в мизерия!Честото!
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кога се ремонтира.Работници се мяркат от време на време.За събота и неделя да не говорим.За това време може нов тунел да се прокопае.Едва ли в друга държава се ремонтира с такива темпове.
150
1
 
0
 
! Отговори
Драгомир Димитров преди 7 години
Пиша на всички АНИНИМНИ, "кометатори"Не се ли сещате, че до изборите ще има още такива инциденти. Ето, вземете днес проблемите с електро топло инцидентите в столицата.Трябва да са още по-виновни виновните.....Бойковите магистрали, да не дава Господ може да станат Норини.......
149
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов и Павлова трябва да са на бесилото колко милиарда откраднаха със актуване на европроектите.Да се направи одит на фирмите изпълнители и да се дадат на прокуратурата.Долу фирмата герб.
148
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платила дъм 97лв винетка,колата ми е със зимни гуми ,всички данъци са ми платени ,а когато завали сняг затварят Бойковите магистрали и Павлова вместо да ги чисти и поддържа призовава не пътувайте,сега жената умря убита от нейното безхаберие¡!!!Няма прокуратура и съдебна система у нас,няма наказания за оядените политици и любовниците им!
147
2
 
19
 
! Отговори
Трошан Мулев преди 7 години
Шофьор съм от 1988г.И нямам спомен досега т. нар. автомагистрала "Хемус" да е била отворена изцяло,открай до край в двете си платна.Все нещо се прави,все нещо се ремонтира -та до днес.И какво значи "никой не е целял .."и. т.н.-напротив ,при малоумния начин на строене и поддържане на пътната инфраструктура в България подобни нелепия са неизбежен резултат.И не на последно място-винетки по 100лв. ,гражданска,зимни гуми,глоби по 500лв за кво ли не и т.н.Всичко това за да ни убиват ламбит по пътища
146
2
 
21
 
! Отговори
ник преди 7 години
Това което се построи при соца ,при демокрацията само осветлението не могат да му поддържат
145
0
 
20
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Както се правят проверките и профилактике на тунелите така се извършва и санрането. Имитация на дейност и крадене на едни пари. А в същото време няма пари за здравето на хората и всеки се спасява както може.
144
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще се случи със санираните сгради,като се знае кои фирми печелят поръчките не ми се мисли.------------Със сигурност повече ще искарат от комунистическите ви чудовища, които не изкараха и 10 години и добре, че ГЕРБ хората поне нещо поддържаха през това време!
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 139 Пабло ЕскобарХич не са много ползваш целата пътна мрежа а като бонус получаваш билет за оня свят!
142
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и при управлението на БСП да видим какво се случи:Виденовата хиперинфлация ш няма виновни.Цанков камък 2 млрд лв - няма виновниБелене - 5 млрд заеми пак няма виновни.КТБ - 3,5 млрд платихме пак няма виновни, при положение че Орешарски беше на власт, а Искров управителят на БНБ беше назначен от Станишев
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 151Същото щеше да се случи който и да беше на власт понеже тези наводнения станаха поради немърливостта на общитните последните 25 години. Нито тройната нито БСП никой не е обърнал внимание там. Дори ГЕРБ. Така че виновни сме всички ние че ги допускаме.
140
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако съм на човека ще съдя цялата вмирисана дъжава до дупка в Страсбург.
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И както винаги виновни няма и няма да има :))) пропаднала ***...
138
0
 
20
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Тъжна държава..... И търпелива ! Две каци свинехора изяждат всеки крепителен елемент на държавността. И хората седят по диваните, цъкат с език и попържат с пълна уста с охладено пиле от ЛИДЛ (метафората е произволно избрана). А свинехората пълнят кочини с пари и рупат и рупат ......
137
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В управлението на ГЕРБ какво ли не се случи? Бисер, потопа във Варна, потопът в Мизия, Хитрино, мега катастрофа в тунел на Витиня, падаща конструкция от тунел и др. За с. Бисер - няма виновни!За потопа във Варна - няма виновни!За катастрофата в тунела пак нищо, няма информация, няма виновни!За вчера пак няма да има виновни!Задавам си въпросът как управлява ГЕРБ през тези години?
136
0
 
13
 
! Отговори
до 134 преди 7 години
Току що минах под виадуктите,няколко от колоните са ремонтирани да,но останалите са с окъртен бетон и на желязо!В най-скоро време няма да се учудя и магистралата да рухне....А старият път през Витиня е в трагично състояние,дупки и *** на килограм!
135
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се лъжете, никой нищо не е правил по тези конструкции и никой, никога не е оглеждано. Ден да мине др. да дойде и парички от обществени поръчки да се усвояват и това е? Забравихте ли как един човек пострада тежко на входа на София на същата магистрала от паднал бетон от виадукт? В БГ дупки ли да гледаш и пазиш, от падащи предмети ли да се пазиш не знам?