Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат

Има хаос в поддръжката на тунелите, призна разследващ
Обновена: 7 фев 2017 07:00 | 7 фев 2017 07:00,
81
Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат
Снимка: БТВ

Електротехници с голи ръце и клещи отстраняваха прогнилите лампи в тунел "Ечемишка" и режеха телта, с която са вързани преди години за металните греди, за да не паднат. Тръбата на съоръжението в посока София е затворена след инцидента, при който такава греда падна и уби 64-годишната Елена Горанова, пътуваща в автомобил.

"Сваляме лампите от тунела", заяви един от работниците пред "Труд". По обяд на мястото на трагедията нямаше експерти от АПИ въпреки уверенията, че ще извършат оценка. На мястото липсваха обозначителни знаци, табели или полицейски ленти.

Един полицейски патрул дойде минути след като беше започнал демонтажът на убийственото осветително съоръжение – около 15 ч. Все още не е ясно кога лявата тръба на "Ечемишка" ще бъде отворена за движение в посока столицата.

Още по темата

"До 2-3 дни може да приключим, никой не ни казва, тук сме да вършим работа", заяви друг работник от поддържащата "Автомагистрали" ЕАД.

Дотогава шофьорите ще минават през стария път през Витиня и ще се включват в магистралата при Правец. Забранено е движението на камиони по пътищата Бяла – Плевен – София и Велико Търново – Ловеч – София. Идващите от Габрово, Велико Търново и Русе могат да минат през Прохода на републиката. Обходният маршрут за камиони от Северозападна България е през Ребърково – Своге – София.

"Автомагистрали" ЕАД поддържа "Ечемишка" на базата на договор с Агенция "Пътна инфраструктура", твърди всекидневникът. Той е подписан на 29 май 2015 г., след като "Автомагистрали" ЕАД е спечелила обществена поръчка, обявена на 20 март същата година. Държавното дружество е бил единствен кандидат и получава заданието. В задълженията на "Автомагистрали" ЕАД влиза и поддържането на осветлението в посочените тунели.

Има хаос в поддръжката на тунелите, заяви разследващ. Според него има потенциални обвиняеми и в АПИ, и в поддържащата фирма " Автомагистрали". При първите разпити се изяснило, че по норматив обследване на всеки тунел трябва да се извършва 2 пъти годишно, а последното в " Ечемишка" е правено преди 2 години.

От съдебна медицина оповестиха резултатите от аутопсията на жертвата. Тя била със счупен череп и множество открити рани и кръвонасядания по тялото. Смъртта й е настъпила от две дълбоки порезни рани в главата, причинени от ръждясалата ламарина, паднала от осветителната конструкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
52
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нямало експерти от АПИ и да ги има файда никаква вече ,но това ми прилича на унищожаване на улики полицията поне свърши ли си работата??? Утре в съда да не се окаже,че лампите са паднали от течението в тунела то в тая държава има ли някой да си е на мястото когато трябва.
6
2
 
58
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Има хаос в поддръжката на държавата- не само на тунелите!
5
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз от баба знам, че в автомагистрали еАйДе, много здраво се краде,това е хранилка за всяка една управляваща партия . Помните ли как прикриха непочистения разлив и мърляшката поддръжка на тунела в който стана верижната катастрофа и загинаха хора? На тази тел не трябва да висят лампи, а трябва да увиснат петдесетина крадливи мърляча, имащи се за велики и нещата ще си дойдат на мястото.
4
2
 
37
 
! Отговори
винетка преди 7 години
Зената на винетката трябва да стане 970 лв годишната
3
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде се скри онова време менте Лентореза и Свинеподобната му метреса?
2
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаос може и да има, но има и конкретен виновник
1
0
 
67
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Има хаос в цялата държава.