Зимна приказка или мизерия със звезди: Хотел "Рила" в Семково

Как един хотел функционира, въпреки че е затворен преди месец?
15 фев 2017 10:50,
115

Снимка: Даниела Петрова, Facebook

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванАбсолютно, тва е като да си купиш обувки за 5 лева и после да се изненадаш като ти се скъсат на първия ден, но тука нали всички са юруш на евтинийката или по-любимото на балканеца- безплатничкото...та мисленето остава на заден план.
18
4
 
24
 
! Отговори
Цивлизован човек преди 7 години
Аз не съм попадал на такива хотели. Може би защото знам, че хубавите неща имат цена и си я плащам. А болшинството от вас искате искате да получите много, обаче да платите малко или никакви пари. Затова често ви лъжат с такива хотели-менте и със стоки-менте и с всичко.
17
0
 
17
 
! Отговори
Иван преди 7 години
15 лв. пиша защото чукнах и проверих за хотела, има в сайтове за намаления от 43 лв намалено на 15-16 лв ол инклузив!
16
3
 
21
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
И хората които отиват там имат вина- абе като видиш ол инклузив за 15 лв на ден не ти ли светка червена лампа че няма как да стане, да те нахранят, изкъпят, да ти стоплат вода в басейна, невъзможно. За такава цена естествено че ще се очаква трагедия.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не можели да намерят собственика?лесно се намира, замразяват обекта, до 1 година ако не се появи се продава на търг.
14
8
 
6
 
! Отговори
mm преди 7 години
Че кой си води децата в двузвезден хотел?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна"Егати магията!
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са казали колко са платили за тоя хотел... няма основание за оплакване ако е от порядъка на 10-15 лева на вечер (а най-вероятно е точно толкова), човек каквото плати- това получава.
11
12
 
12
 
! Отговори
Златния Чинцано преди 7 години
Понеже повечето хора сте големи тарикати и винаги искате да минавате тънко, затова има такива "хотели". Те съществуват на принципа "с трици се ловят маjмуни". Предлагат много ниски цени, а обещават 5 звздно обслужване. Та тоя Пламенчо искал за 50 кинта на ден да бъде VIP и да получи луксозна стая, хубава храна, готина ски писта и всичко това не за един, а за ТРИМА човека. Ами да се научи, че хубавите неща имат съответната цена. За без пари толкова.
10
0
 
9
 
! Отговори
курталан преди 7 години
"долна панта, държеше се само на долна " нямало ,а пък се държала на нея
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много лесно ще го издирят,ако искат де ?по следите на парите -нали той прибира парите !
8
1
 
20
 
! Отговори
редакторЪТ преди 7 години
"Кухнята на хотелЪТ също е в ужасно състояние, ..."Правописните грешки нарушават електролитния ми баланс... :)
7
1
 
31
 
! Отговори
пепе преди 7 години
В тон с вчерашната статия за българкото и гръцкото море. Затова хората ходят на море в Гърция и Турция и на планина в Австрия и Италия. Излизал съм повече от 20 пъти и съм бил от 4 звездни хотели, до апартаменти под наем. НИКОГА, ама НИКОГА, не съм с е сблъсквал с мизерията и отношението, което предлага Българският "хотелиер"!!!Естествено има и друга истина, че много хора плащат 2 звезди, а са с претенции за 5, няма как да стане, всичко си има цена!
6
2
 
9
 
! Отговори
Патреот преди 7 години
Еми кот-такоа. Да не сте помислили летоска за Халкидики обаче!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 15-20год. хотелът беше разкош- топло ,чисто, пистата беше ок-страхотна зимна почивка далеч от лудницата на големите ски курорти.Сега явно е развалина.Да го затворят и ремонтират, защото мястото и базата са много хубави.Жалко е да се съсипе така.
4
6
 
17
 
! Отговори
има проблем преди 7 години
Проблема е ,че Предплащаш хотела предварително - Дал си парите ,а после никой не носи отговорност какво ще получиш - Никой не връща пари .Този проблем е туристическия бранш навсякъде , на нас ни се случи в Гърция - уж лукс хотел,лукс картинки ,а на място пълна мизерия и страшна мръсотия - и ти се хилят мазно ,ама да връщат 600евро и дума да не става .
3
0
 
17
 
! Отговори
Скиорчето преди 7 години
Доста симпатичен хотел. Това течащото от чешмата боза ли е?
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо да не е издирен? Отговорните " фактори" да си размърдат задниците и да го издирят. Иначе какъв смисъл от тях. От този псевдохотелиер е ясно, че талъв няма.
1
2
 
35
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
За две звезди толкоз... имаше един хотелиер дет го питаха защо си е сложил 5 звезди при положение, че са му дали само 4 инспекторите. И той викаше, щото изискванията за 5 звезден хотел били глупости и нямало смисъл от тях :D :D :D :D... умен човек ей