Детето с премръзналите крачета – вече тича!

След края на лечението Дени отива в друго приемно семейство
11
Детето с премръзналите крачета – вече тича!
Снимка: кадър bTV

Преди месец 6-годишният Денислав Желязков от приемно семейство в Долна Липница беше хоспитализиран с измръзвания на ходилата. Тогава лекарите не бяха сигурни, че ще спасят пръстите му от ампутация.

Още по темата

За щастие, детето се размина с тази опасност и от две седмици е настанено в ново приемно семейство в Перник, за да бъде близо до "Пирогов", където лекарите се грижат за него.

Сега то се чувства спокойно, тича и играе с другите деца, разказа пред bTV новата му приемна майка Наташа Цонева.

Тя е избрана, защото вече има опит с дете с проблем – с ампутирана ръчичка. Признава, че се притеснявала дали ще се справи, но любовта ѝ към децата я накрала да приеме и Дени.

На въпрос дали все още има опасност от ампутация на крачетата на Денислав, Наташа коментира: "Няма опасност от ампутиране на пръстите на краката, но поради голямото измръзване част от палците и кутрето може да загуби, но няма да се режат".

Самото момче в началото било притеснено, плачело, не умеело да се гушка, но вече започнало да се отпуска. Обичало да играе с колички и й казвало, че не иска да се връща при предишната си приемна майка.

След края на лечението на Дени е предвидено той да бъде настанен в друго семейство на територията на Павликени, за да е по-близо до сестричката си и биологичните си родители, които са заявили желание да го посещават.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Новата приемна родителка, ако отглежда само това и другото - без ръка, взема сигурно над 2000 лв на месец, защото са и с увреждания - залива ни от екранът на телевизорът с ентусиазъм, доброта, състрадание и хуманност, а после НАП предоставя сметката на нас.

Доколко е благородство щедро платеното с чужди пари благородство? Отглеждането на ромови малки е добре платена от нашия джоб професия, а за българските деца държавата не дава и една стотинка !!!
5
3
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Разбира се, нито дума за това, че "благородните" приемни родители получават от нашия джоб не само пари за издръжката на детето, но и заплата - общо към 900 лв на месец !!! И нито предишната приемна родителка ще бъде наказана за безхаберието си - да връща парите които е взела за това, да плати и скъпите разходи за едномесечното му лечение в Пирогов, нито биологичните му "родители" носят отговорност за своето безотговорство към него !!!
Отнасят си го само нормалните хора, за чиито деца помощ няма.
4
0
 
28
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Имам си момченце - сладко е като звънченце! Обичам го до полуда! Напоследък съм много чувствителен към подобни ужасии! Ма*мицата им на тези човекоподобни!
Не мога да си представя - нещо по-невинно от малко детенце! Да е живо, и здраво - и дано занапред , да попадне на хора!
3
0
 
23
 
! Отговори
Боже накажи ги преди 1 година
бавна смърт и за боклуците, които са го оставили УМИШЛЕНО на студа да замръзне. Пратете ги в затвора да изгният и всеки ден ги пребивайте
2
3
 
27
 
! Отговори
Боже накажи ги преди 1 година
бавна смърт за биологичните боклуци, които са го зарязали и оставили да премине през ада.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..И-З-Р-О-Д-И