Детето с премръзналите крачета – вече тича!

След края на лечението Дени отива в друго приемно семейство
16 фев 2017 15:10,
11
Детето с премръзналите крачета – вече тича!
Снимка: кадър bTV

Преди месец 6-годишният Денислав Желязков от приемно семейство в Долна Липница беше хоспитализиран с измръзвания на ходилата. Тогава лекарите не бяха сигурни, че ще спасят пръстите му от ампутация.

Още по темата

За щастие, детето се размина с тази опасност и от две седмици е настанено в ново приемно семейство в Перник, за да бъде близо до "Пирогов", където лекарите се грижат за него.

Сега то се чувства спокойно, тича и играе с другите деца, разказа пред bTV новата му приемна майка Наташа Цонева.

Тя е избрана, защото вече има опит с дете с проблем – с ампутирана ръчичка. Признава, че се притеснявала дали ще се справи, но любовта ѝ към децата я накрала да приеме и Дени.

На въпрос дали все още има опасност от ампутация на крачетата на Денислав, Наташа коментира: "Няма опасност от ампутиране на пръстите на краката, но поради голямото измръзване част от палците и кутрето може да загуби, но няма да се режат".

Самото момче в началото било притеснено, плачело, не умеело да се гушка, но вече започнало да се отпуска. Обичало да играе с колички и й казвало, че не иска да се връща при предишната си приемна майка.

След края на лечението на Дени е предвидено той да бъде настанен в друго семейство на територията на Павликени, за да е по-близо до сестричката си и биологичните си родители, които са заявили желание да го посещават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Имам си момченце - сладко е като звънченце! Обичам го до полуда! Напоследък съм много чувствителен към подобни ужасии! ****мицата им на тези ***!Не мога да си представя - нещо по-невинно от малко детенце! Да е живо, и здраво - и дано занапред , да попадне на хора!
3
0
 
23
 
! Отговори
Боже накажи ги преди 7 години
бавна смърт и за ***, които са го оставили УМИШЛЕНО на студа да замръзне. Пратете ги в затвора да изгният и всеки ден ги пребивайте
2
3
 
27
 
! Отговори
Боже накажи ги преди 7 години
бавна смърт за биологичните ***, които са го зарязали и оставили да премине през ада.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..И-З-Р-О-Д-И