Смарт почивка в България – 100 секунди и си на плажа, полегнал

Страната ни ще се бори за кратки, но пълноценни почивки на изгодни цени
17 фев 2017 08:50,
14
Смарт почивка в България – 100 секунди и си на плажа, полегнал
Снимка: архив, Булфото

Кратките пътувания са реална възможност за това България да работи да постигане на дългосрочната си цел да се превърне в целогодишно посещавана туристическа дестинация. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова пред участниците в туристическата борса в Интер експо център-София.

"Възможността днес да си купиш каквото и да е с един клик изисква и покупката на пътувания да става онлайн, с минимален разход на време. България трябва да отговори на тенденциите, за да продължи растежът в чуждестранните пътувания и на българите в страната", допълни Балтова, цитирана от БТА.

По тази причина тя изтъкна, че България трябва да предложи смарт пакети - кратки, пълноценни почивки на изгодни цени, резервирани онлайн в рамките сто секунди.

Според министъра целевите групи за България в оферирането на такива пакети сред чуждестранните пазари трябва да са сред страните на близки до нас разстояния - както традиционните пазари - Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, така пазари с нереализиран потенциал - Албания, Унгария, Словакия, Италия и Беларус и българите, пътуващи в страната.

В предложенията към туристите трябва да има алтернативни форми на туризъм извън активните сезони, комбинация от културен, спа туризъм, ученически ваканции, предпразнични кампании.

Според статистиката, изнесена от Балтова, основната част от пътуващите българи - около 84 на сто, осъществяват пътуванията си в страната, като по данни на Евростат всяко второ пътуване е кратко - от една до три нощувки, а всяко трето е с четири и повече нощувки.

"Делът на пътуващите българи през 2015 г. е 34 процента и това ги прави сериозен генериращ пазар", изтъкна министърът.

Дългите пътувания според нея са съсредоточени във варненския и в бургаския туристически район.

"В районите, които са далеч от морето, пътуване е кратко - до три нощувки, и затова стимулирането на градските пътувания в България на българи и чужденци от близки пазари може да е възможност за реализиране на ръст на посещения извън активните сезони и стъпка да станем целогодишна дестинация. От друга страна, е възможност за намаляване на диспропорциите между морските и другите туристически райони", смята министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нащо ченоморие е един рекет за българина.Всеки те твари и работи и почивката ти става ад.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо ползваш английска дума, които има редица еквиваленти на български? Ако толкова мразиш България, изчезвай оттука заедно с всичкото роми, което бере малини в Испания.Всеки *** се мисли за изключителен езиковед и полиглот, а всичките сте една неграмотна и отбъскваща помия. Марш при пластмасовите суицидни западняци и дим да те няма. Подготви се обаче за абсурдно огромни цени, шериат, злоба и безкрайно нагли и безнаказани улични престъпници от арабско-африкански произход.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление нашето море стана като жилищни комплекси и загуби чара си от обезомялото застрояване. Човек иска море, пясък и свобода, а не бетон, мърсотия и отсрещен балкон. Няма как да ми вземат парите за подобно нещо. Мутрите унищожиха и най-малкото желание за Черно море.
6
1
 
4
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Тука става само за впиянчени руснаци , които са свикнали да почиват във всякакви кене*фи. Същото се отнася и за тийнейджърите от Западна Европа, дошли да оскотеят за десетина дни.Нормален човек не би припарил до Ч.море ако иска да си почине .
5
1
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
Бре ясно ми е колко от тия поплювковци въоще някога са били на почивка в БГ! Тука такова нещо като истинска почивка няма бре! Нито лятото нито зимата бре! Тука летото на морето е само гурълтия и се налага да спиш на затворени прозорци и въпреки това ти е шумно, а зимата не можеш в планината ти се предлагаг неща дето толкоз ти късат нервите, че след почивката се налага да ходиш на психоебатър да се оправиш! Така, че не може и нямата право да свързвате думите ПОЧИВКА и БГ!!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 2за пияните руснсаци и англичани си прав. но и да се махнат,остават ни само бетоните и ужасно скъпите чадъри.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тотален stupid би си взел почивка в България. Дори и ние, българите, вече отдавна сме наясно, че да се почива в България е абсолютна глу-пост. Аз лично не бих посетил български курорт за нищо на света.
2
13
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
що да е стюпи(д) както казваш. супер си е по нашето море, само дето много руснаци ни го налазиха.
1
0
 
15
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Триете, а?! *** продажна медия!!!!