В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
5
 
! Отговори
Меня преди 7 години
Значи на такива по честа медиина изява!
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето защо изпратих децата си да се уредят в Холандия .
160
0
 
22
 
! Отговори
утре преди 7 години
тези приятелчета като минимум ще ви предреждат по светофарите и ще ви бият. Но иначе не е нещо сериозно.
159
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бащи имат ли тези деца? Или братя?! Трябва да се трошат главите на тази напаст преди да е пораснала - павето между очите и в плитки ями... не е много демократично, но пък върши работа, питайте бай Крум
158
1
 
13
 
! Отговори
демократис преди 7 години
карай ве, демокрацията топли сърцата ни... свободата, равенството и братството са важни за развитието ни, като свободна република на българите, ромите, арабите!! Толерантност моля!!
157
3
 
3
 
! Отговори
на снимката преди 7 години
Педофили англоговорящи ползват монтирана нагло престъпна видео терор техника за отрениране на насилие пред камери..за сожаление не могли да обсебят децата както трябвало имало нужда да вкарат во вендинг машините нови наркотици..Затворете всички училища до пълен демонтаж на видео техниката..
156
3
 
32
 
! Отговори
Строг преди 7 години
Къде е полицията. Трябва ли пак да умре дете за да си размърдат дебелите ***?Много лесно може да се намерят тези идиотчета. В 4-ти клас какви ги вършат а като станат на 20 ? - имате ли идея какво ще е? Намират се 1год. в ТВУ на родителите глоба да си платят данъците в 5 ( петорен ) размер плюс публично порицания със снимки и да разгласят къде работят и какъв бизнес имат. Да видим после дали няма да си гледат децата и да ги възпитават.
155
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класната и директорът да де уволнят, за да не им се губи енергията. Малките простачета да се изключат. Това се случва от години, затова не обръщат внимание.
154
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До няколко дена ще стане ясно кои са "бабаитите" и кои са им родителите!!!
153
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директорът чака само да си получи заплата, как са го назначил и този човек незнам. Въобще не прилича на директор на училище.
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До родителите, родствениците, класната и директора на "биячите":Схема 1 - сезира се полиция и прокуратура!Схема 2 - вашите "***" ги постига същото - "паднал по стълбите", "вратата се затворила през ръчичките" и т.н. !Схема 3 - всеки, който покрива "идиотчетата" плаща със здравето на роднините си!ГАДНО - ДА???НО ДА МАЛТРЕТИРАТ МОМИЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ГАДНО!!!ДА ИМ СЕ ВРЪЩА С ЛИХВИТЕ!!!
151
0
 
11
 
! Отговори
До 179 преди 7 години
Да,прав си! Но не е само той, срам за общината, има поне още трима като него! Няма обаче кой да им разрови бакиите...ще замирише много лошо!
150
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам за ямболската община е този директорДецата ще се избият, а той дреме
149
0
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Класната е за линч !
148
0
 
21
 
! Отговори
хъ преди 7 години
10 годишни деца бият съученичка.А"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви."???
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко ще ги оправи
146
2
 
25
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Оправдания на изпусната работа. Проблема е в мама и тати обаче, не в училищата. Децата повтарят всичко, което видят/чуят. Тати като пие 2 ракии вкъщи и почне да заплашва как ще пребие еди кой си и детето смята, че това е нормално и го повтаря в училище.
145
0
 
29
 
! Отговори
сс преди 7 години
Я аз да изблъскам в главата по няколко пъти така класната и директора. То само игра нали ... те няма да ми се сърдят.
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия хлапета са изградени социопати. Тях само Ханибал Лектър може да ги оправи.
143
0
 
43
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Как не ви е срам да твърдите че това е нормално и е игра , бе ?