В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Реформатор? :) Вие какво? Събрание на платените драскачи ли си правите? Аз напускам тогава, защото не съм от тях, марионетки!
141
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Точно на място си я използвам, както казах - разделяй и владей. Ти си марионетка в ръцете на тези, които толкова силно плюеш. Не му трябва на народа такъв като теб. Слаб си.
140
4
 
16
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Само ще ти кажа, че ГеРБ съсипа учителите. Това, че им направили заплатата 660 лв, която след данъците е 500 лв и е на 40 лв разстояние от минималната, повярвай ми не ги прави техен електорат. Мога да ти изброявам цял ден нещата, които направиха, за да съсипват учителите и скоро ще останете без такива.
139
4
 
2
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Мда, Кунева ми плати да те намеря и да ти опонирам, МАРИОНЕТКО.
138
11
 
6
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Значи учителите са виновни и за глобалното затопляне, бъдещата трета световна война и химическите атаки в Сирия. Платено им е....Мда разбирам.
137
1
 
21
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Директорът и класната - да бъдат уволнине ВЕДНАГА!Те са вредни за атмосферата в това училище!
136
3
 
2
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Пропусна едни учители - от прогимназията хахахаххахахажаха леко да не се наплюеш, докато се пениш да пишеш простотии.
135
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 7 години
А ти знаеш ли, че интернати, помощни училища и специални училища от 2-3 години не съществуват?
134
5
 
9
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Можем да се разменим за 1 ден да видим на кой работата му е по-лесна. Сигурен съм, че едвам понасяш рождения ден на сина ти за 2 часа с 5 деца, да те видим цял ден с 30. А между другото учителите произвеждат най-важното - бъдещето на България и нейната работна ръка, тоест за да можеш да си компетентен, теб те е оформил някой учител. Но при теб си личи домашното възпитание от километри. И заради такива като теб сме на такова положение.Нашите политици са на принципа - разделяй и владей, МАРИОНЕТКО
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо тези с маските не се удрят помежду си,, а бият слабо момиче------------------Защото тези деца 100% са били малтретирани в семействата си от по - силните от тях и те си изкарват наслоената агресия върху по - слабите и беззащитните ! Цялото ни общество е основано на насилието и силовите прийоми и това насилие се възпроизвежда с поколенията. На 1во място вината е на родителите (липса на възпитание и добър пример) , учителите за тяхното бездушие и като цяло обществото. Боят, унижението в семейството не са довели до нищо добро! ТВУ - тата? Това е сигурна деградация, не превъзпитание.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МенЗначи законът не е добър. Но за да бъде променен той е нужна инициативност и действена подкрепа отстрана на родителите.И до къде стигнахме с обсъжданията тук? Налага се изводът, че след като хората не са еднакви, на по-умния и по-инициативния трябва да се дадат повече права, така и за "стадото" ще е по-добре. Ако не му се дават, той рано или късно ще намери начин да си ги осигури сам. но, в зависимост от обстоятелствата, начинът може да се окаже доста твърд и дори болезнен за някои.
131
1
 
9
 
! Отговори
до 150 преди 7 години
Мнението на майката не се взима предвид. Ако детето не посещава психолога-се прилага по-тежка мярка-например настаняване в интернат. Та-пред угрозата да отиде в интерната не ще ходи, ще тича до психолога.
130
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 7 години
А знаеш ли, че ако майката не желае да посещава детето й психолог и не се подпише за удобрение, то няма да посещава психолог....
129
1
 
3
 
! Отговори
до 141 преди 7 години
Вж чл 13 от цитирания закон. тестът е дълъг, не може да се събере тук. Цитирания закон го има и в интернет, например в лекса-и сам можеш да го намериш. И там си пише, как се налагат наказанията и тн. Едно от наказанията е посещение на психолог. В закона е написано,че е "възпитателна мярка", изразът не е наказание. Уверявам те, че за ученик ваканциите да изкара при психологическия кабинет е крайно тежко наказание, и за другата година ще е доста хисим. Има и други възпитателни мерки.
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката агресия на клипчето иде от невьспитаните родители на тия изнервени деца! За туй на тия маскираните деца, родителите им трябва по често да посещават цьрквите за да опростят греховете си заради даденото грозно вьзпитание!
127
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Не говорим за софийски училища, където е струпана 1/3 от населението. София не е България! Коне с капаци....
126
1
 
8
 
! Отговори
Не е приемливо преди 7 години
заради това, че някой не си е възпитал детето, да се разстройва работата с целия клас, да се събират родителите, да се пишат прошения до не знам къде си. По цял месец и повече се губи, като възникне подобен прецедент и това се отразява и на психиката на децата, и на учебния процес.Затова е разумно и справедливо, в интерес на целия колектив да бъде отстраняван онзи, който хем създава проблеми, хем нямало възможност да бъде санкциониран, хем родителите му нехаят. Да си го образоват у дома!
125
2
 
13
 
! Отговори
Ха Ха преди 7 години
На никого не му пука за децата, а само за парите които ги следват.
124
3
 
0
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Само като ти гледам начина на писане и агресията, която бълваш, мога да ти кажа, че детето ти е още по-агресивно и малоумно от теб. Сигурно вече псува, посяга и всеки друг му е виновен. Дано достигнеш старини с такова дете. Но всеки си държа попарата.
123
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 7 години
"ПРИОБЩАВАЩОТО" образование ще довърши процеса на затриване на българското училище.Защо е нужно да се харчат пари за тези, които не искат да учат и да се впишат в обществото?За какво е им е това "кухо" образование като накрая нито могат да четат, нито да пишат?