Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев

Децата били облечени като принцове, както е по традиция
24 апр 2017 14:30,
103
Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев
Снимка: Reuters, архив

И сюнетчииската професия у нас се развива, вместо с обикновен скалпел, обрязването вече се прави с лазерен. Методът не е нов, но вече масово сюнетчиите са се снабдили с лазерни скалпели.

Такъв масов ритуал бе извършен тази неделя в ромската махала в Гоце Делчев. Сюнетчия от Айтос обряза 80 момчета от махалата и дошли от околните мюсюлмански села, пише "Труд".

Според сюнетчията, процедурата с лазера е безкръвна, по–безболезнена и се избягват инфекциите.

В съседна Турция обрязването от сюнетчии е забранено, там само лекари извършват тази дейност. Но у нас все още се практикува от занаятчии.

Семействата, довели момченцата си за ритуала сюнет, платиха по 40 лева. Въпреки че процедурата била уж безболезнена, майки и деца плакаха в джамията в махалата.

По традиция момченцата бяха облечени празнично, като принцове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
16
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 7 години
Само че трябва и да сме адекватни на времето в което живеем - Исус е бил обрязан преди 2000 години, а днес сме 2017-та! От какъв зор днешните деца-мюсюлманчета и то живеещ в Европа, а не в пустинята се ''нуждаят'' от обрязване!? Не става само с догми и ритуали, трябва и поне малко акъл!
45
3
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
Как никой не го интересува? Сега в кръчмата ще има калмари по родопски!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИсторикАма разбира се. Той и Хан Тервел много се е разбирал с арабите. През 718 г. хубаво са си поговорили при Цариграда - раздумка блага е било, хапнали, пийнали (нищо алкохолно, разбира се) и обменили знания относно пустинната пубична хигиена. И послем ги изпратил Хана ти Тервеля по живо, по здраво, към Каабата.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах кой го интересува, че на някакви напитки са им рязали...А и по тая логика не съм чела скоро новина за масово кръщене на български бебета. А все пак се предполага, че България е християнска държава. Та като ще пишете, за обрязване, редно е и да пишете нови за кръщенета.
42
3
 
15
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
За турците какво и да кажете всичко съм съгласен- само за помаците недейте- те са един от нашите Български етноси,не по-различни от другите такива като торбеши, ахряни, македонци, шопи, мияци, мърваци, рупци, тронки, добруджанци и пр.
41
4
 
10
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Братя славяни ,християни,атакисти и хейтъри.Исус Христос е бил обрязан .Деня на образването му се празнува от църквата като деня-Обрезание Господне......Такаче не богохулствайте,Господ да ги прости -имат очи ,а не виждат имат уши ,а не чуват.
40
8
 
11
 
! Отговори
Историк преди 7 години
До хахаТова са помаци не турци.Помаците са приели исляма преди да дойдат турците ,още при обсадата на Константинопол от арабите.Народа им викал пома-ци защото пома-гали на всеки в беда.Крумовите закони са 1:1 със законите на шериата...
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обрязването според мен е оправдано, само когато е с медицински цели. Има много случаи, в които е нужно при малки деца. В повечето други случаи е подтикнато от разни религиозни норми и глупости, което най-малкото е безсмислено.
38
5
 
17
 
! Отговори
хаха преди 7 години
да им окапат патките племе турско чумаво бъдещето на турците в европа е да си ходят в турция ама и там ги мразят едно кюрди едно арменци и кой ли не средновековни варвари....
37
1
 
10
 
! Отговори
Томахаук преди 7 години
До славянинПо принцип не очаквам кой знае какво от матрала ,но да не знаеш, че Исус Христос е обрязан си е доста грубо...
36
4
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
, това трябва да се забрани със закон в ЕС. Пък в Талибания ако искат да им режат и главите направо. Все пак, тези деца са в ЕС и имат право на личен избор, а не някой слабоумен с *** да решава вместо тях.
35
2
 
9
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Когато Бог иска да предпази хората си от някого, той го белязва, за да виждат от кого да се пазят!
34
0
 
8
 
! Отговори
Онанист преди 7 години
Не знам ама по риболовния канал след 12ч. актьорите са само с ***...
33
3
 
15
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Щом е в Гоце Делчев,това са наши Български деца-помачета,не са турчета. Нашите хора ние си ги обичаме и уважаваме- живи и здрави,подкрепяме ви братя помаци,и сме с вас! Ние сме един народ от хиляди години,разликата в религиите няма да ни раздели!
32
1
 
12
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 7 години
Някой родопски калмари дали е хапвал на воля?
31
5
 
17
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Обрязването на долната глава в най-крехката възраст се отразява тежко и за цял живот на състоянието на горната! Има една такава наука - рефлексология! Аллаху-екбер!
30
8
 
8
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Обрезание Господне е светъл християнски празник по повод обрязването на Исус Христос.
29
2
 
13
 
! Отговори
Антрополог преди 7 години
В пустинята хигиената при липса на вода е трудна.Такаче ритуала е жизнено важен.Режат ги за де не хващат "сирене" под кожата,за да не ръкоблудстват от малка възраст и за да свършват по- бавно като се задомят,,,
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се готви соц. *** Радеф.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимна-до 19 преди 7 години
Не са ми взели и лев. Едва ли докторът, който ни посъветва е некадърен, това стана в детската урология на Пирогов. Предложи ни и мазане с някакво кремче, но не гарантираше резултати, а при моя син след всяко отваряне на кожичката се получаваше още по-голямо срастване. С обрязването си решихме проблема кардинално. Исках да кажа, че обрязването не е толкова страшно, че чак да пишете, че било осакатяване. Но съм съгласна, че не трябва да се прави с деца ако не се налага, трябва да е осъзнат избор.