Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца

Джипита от Търговищко масово проверяват пациентите си
27 апр 2017 09:52, Петя Славова
103
Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца
Снимка: архив, Булфото

Глобиха родителите на 4 деца, които отказали да поставят ваксина в Търговище.

Д-р Марин Йовов от местното РЗИ заяви, че са предприети превантивни мерки за недопускане на разпространение на морбили на територията на областта.

Общопрактикуващите лекари проверяват имунизационния статус на пациентите си и при откриване на неимунизирани, биват привиквани.

Още по темата

По думите на Йовов, в областта са установени 1876 деца с нередовни имунизации и реимунизации. От тях 1779 или 94.8 % са деца и ученици, родителите на които са с двойно гражданство и трайно пребиваващи предимно в Република Турция, основно от община Омуртаг, и страни от Европейския съюз.

"Поради това е и големият брой на неимунизирани деца по немедицински причини – трайно пребиваващи в чужбина и неоткрити на посочения адрес. - обясни той - Открити на посочения адрес са 97 деца, от които 54 вече са обхванати с имунизация или реимунизация – според възрастта. Останалите са издирени, информирани и поканени от личните лекари за ваксиниране".

По думите му,  стриктно се контролира да не се допусне случай на необосновано отлагане на имунизацията. С документиран отказ от страна на родители досега има 4 неваксинирани деца, родени от три майки. На родителите са съставени актове, съгласно изискванията на Закона за здравето и Наредба № 15.

Д-р Йовов уточни пред "Фокус", че заболяването морбили има много висок контагиозен индекс, което означава, че контакт с болен и възможност от заразяване с морбили е много висока, 95%.

Лекарят уточни, че към момента няма регистрирани случаи на морбили в областта. Последните случаи са били през 2010-2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
До 7Нямаше как по-точно да го напишеш
16
5
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Ами смятайте-първите 3 месеца ,мъника получава следните ваксини-дифт. тетанус,коклюш,полио, менингит x3 пъти ,плюс БЦЖ и хепатит Б, плюс между 12 - 18 месеца-тройната ММР-за която става въпрос -рубеола, морбили итн,която се повтаря още три пъти до 12-14 год .възраст. В тази възраст се реваксинират всичките по-горе изброени плюс новата ваксина за цервикалния рак,плюс някоя друга ваксинация против грип.Има достатъчно инфо по-въпроса и бъдете сигурни ,че многото ваксини не означават- много здраве
15
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Четири деца по 20 лв. ня всяко глоба. Ще запълните бюджета. Аз моите деца няма да ги имунизирам никога. Ако щете 300 минуса ми сложете и още толкова долара глоба. Фашисти!
14
11
 
16
 
! Отговори
ionkavitanova преди 7 години
До Man UnitedОбясни го на родителите, чиито деца са увредени от ваксините. И виж статистиката - колко са били случаите преди години и колко са за миналата година.
13
0
 
16
 
! Отговори
До кукувицата преди 7 години
Гайдо, шантаж не се пише с две Ш. Завърши средно и после се изказвай за ваксините. Лейка куха. Знаеш ли, кукувице, какво е полиомиелит и какво прави той на дечицата?
12
13
 
21
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Ония ден имаше статия за анти-ваксърите и мисля, че всичко се каза!Отделихме им достатъчно време на невежите индивиди!Естествено, че трябва да ги глобяват, естествено че не трябва да им пускат децата на всла и градина щом така пише в закона.Само не забравяйте да го приложите за всички, защото има едни малцинствени групи, които не съм чул да са глобени за нещо някога... досега!
11
20
 
15
 
! Отговори
100 глоби ще платя преди 7 години
Здравето на детето е по-важно. А за докторите и медицината какво да кажем, преди 40 години са смятали, че тчтчнопушенето не вреди. Това е само един пример - пълни неграмотници са, еднна настинка не могат да изекуват. Баба ми лекуваше асма, алергии, и какво ли още не а докторите се опитваха да убедят пациентите, че е нелечима. Да живот могат да спасяват, но не могат да лекуват!
10
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксините са най големия шанташ на "модерната" медицина.
9
7
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Ти откъде знаеш тези подробности?
8
14
 
23
 
! Отговори
факт преди 7 години
Родените преди 30, 40 и и повече години не са ваксинирани за морбили и това не е оказало кой знае какво влияние ,освен че са с по -силен имунитет от съвременните деца,които вече боледуват от какво ли не. В Щатите децата получават около 70 вида различни ваксини ,докато достигнат 18год. възраст.Ние ги гоним-твърде печеливш е този бизнес. Как мислите се отразява ненужното и непрекъснато ваксиниране на имунната система?
7
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майките, които не ваксинират са същите, които пушат и пият по площадките, пишат глупости в бгмамата, смятат се за сведоющи по всички въпроси без да имат образование или трудов стаж.Те плащат рушвет, за да изкарат бележка от лекар, че детето е бавноразвиващо се,за да го вкарат в градина и после си го държат вкъщи с фалшиви болнични листове, за да пазят мястото си в градината.Водят болно дете на хомеопат и като се стигне до болница- докторите са им виновни.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото до цска сие цска бре верни до гроб както на цска така и на литекс нямало фенове
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глобили са само и единствено родителите на български деца,защото другите се интегрират и за тях законите не важат. Що не се разходят и до село Градец, да видим колко са ваксинираните.
4
0
 
1
 
! Отговори
От 3 преди 7 години
Сбърках статията.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че вече няма ЦСКА, но да наричаш със същото име един преименуван два пъти отбор щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Жалко и за феновете на ЦСКА, че не останаха верни на отбора си.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната ситуация, при която лъсва, че законите ни са калпаво направени в частта, която засяга българските граждани живеещи извън България, а те са много, примерно поне 2-3 милиона.
1
0
 
41
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Да разбирам ли, че са намерили 4 български семейства да ги санкционират, понеже от недосегаемите пари няма да вземат?