Турски тираджии карат без винетки... 3 бона глоба на място!

За 2016 г. са засечени стотици ТИР-ове и автобуси и хиляди автомобили
1 май 2017 15:15,
73
Турски тираджии карат без винетки... 3 бона глоба на място!
Снимка: архив "Булфото"

Турските тираджии и гастарбайтери масово пътуват през България без да си купуват винетки. Затова властта им готви солени глоби.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов предлага правителството да приеме таксите, които нарушителите да плащат като компенсация.

Искането на Попниколов е следствие от законодателни промени, които депутатите приеха в миналия парламент. Те са насочени най-вече към транзитно преминаващите турски гастарбайтери, които избягват купуването на винетки.

Още по темата

Масова практика през последните години е турски гастарбайтери преминаващи през България два пъти в годината да не залепят винетките си или да слагат фолио, за да ги местят от кола на кола.

Други държаха винетките си в жабките.

Доскоро, дори и да беше установено нарушението, на гастарбайтерите бяха налагани глоби от 300 лв., които те не заплащаха, защото не живеят в България.

С новите текстове, заплащането на глобите ще става на място на пътя или на граничните пунктове.

Данните на Агенция "Пътна инфраструктура" показва, че през 2016 г. на 176 тежкотоварни камиона над 12 тона са били издадени наказателни постановления, още на 174 автобуси и бусове също. Установените автомобили без винетки през 2016 г. са 7879 броя, пише “Дарик“.

"Въвеждането на компенсаторната такса ще окаже въздействие върху онази група потребители, които ползват републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци без да са заплатили дължимата винетна такса за съответния период на ползване и категория пътно превозно средство", гласят мотивите на служебния министър, с които се предлага приемането на тарифата.

Предлаганите санкции са в двукратен размер на годишната винетка за съответните категории пътни превозни средства - почти 3500 лв. за камиони и 200 лв. за леки автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: глобавинеткатираджия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 14 Къде минават кантар? В Унгария има кантар ...къде другаде?
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9, то и в Европа денонощно да минават по 50 тона тирове и там пътя ще се накъдри, колкото и да е качествена настилката. Само че там ги спират още преди да са стъпили на магистралата.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТ,Като не познавате принципа на контрол, не лъжете! Претоварват само българските камиони, които движат вътрешен транспорт, всеки, който минава граница, минава и кантар. Миналата година се опитаха да ограничат малко претоварването, но едно лоби надделя и не е това на превозвачите.
11
10
 
19
 
! Отговори
az преди 6 години
До СУЛТАН ЕРДОГАНтурците като са *** ,няма нужда някой да ни настройва срещу тях. Те сами си го докарват като идват в НАШАТА държава, карат пияни, убиват безнаказано по пътищата и не спазват законите ни. Такава *** няма място в България
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна лъжа! На всяко превозно средство му се иска винетката при напускане на страната и ако няма я заплаща на място, това са транзитни автомобили, които е лесно да се види кога са влезли и кога излезли.
9
12
 
14
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НИ НАСТРОЙВАТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ - БЪЛГАРИ И ТУРЦИ :)))БОСНА, СЪРБИЯ И КОСОВО ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ДЕТСКА ПРИКАЗКА :)))
8
4
 
16
 
! Отговори
КраЗ преди 6 години
Атакистчето, магистралата се е накъдрила ,не от камионите,а от некачествено строителство ! Кажи една отсечка, поне 10 км , построени както трябва ! Няма. В цяла Европа,трафикът е денонощен ,камион след камион , а магистралите им - самолетна писта !
7
8
 
15
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
ИМАМ НАБЛЮДЕНИЯ, ЧЕ НАПОСЛЕДЪК МАСОВО НИ ЗАОБИКАЛЯТ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ :)И 300 000 ДА МУ Е ГЛОБАТА , ПАК НЯМА ДА СИ Я ПЛАТИ, ЩОМ НЕ ПЛАЩА И 300 :)ЩЕ СЪБИРАТЕ ТАКСАТА НА ПУНКТА, А НЕ ДА ГО ОСТАВЯТЕ САМ ДА КУПУВА :)И ТАКАВА СИСТЕМА НЯМА НИКЪДЕ :)В ТУРЦИЯ ИМАТ СТИКЕРИ НА ВСЯКА КОЛА, КОГАТО КОЛАТА ПРЕМИНАВА ОТ НЯКЪДЕ , ИМА СЕНЗОРИ АВТОМАТИЧНО ГО ТАКСУВАТ ,СТИКЕРА Е ГОРЕ НА СТЪКЛОТО, РЕГ. НОМЕР НЕ ВИНАГИ СЕ ВИЖДА ПРИ ЗАДРЪСТВАНЕ :)МЕРКЕЛ И ТРЪМП И ПУТИН, СЕ СДОБРИХА С ЕРДО, ЩЕ ЯДЕМ ДЪРВОТО
6
3
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 1Педеругго, Новите участъци на магистрала Тракия в дясната лента са заприличали на лунен пейзаж, точно заради свръх претоварените тирове - български турски и сръбски. Няма кантари, няма нищо- дясната лента на Тракия е цялата на вълни и ръбове от тия тонажи. И остава и да не плащат винетки тия турски *** викаш?
5
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Като не им изнася,да минават през Гърция.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 хилки глоба и пак да кара без Винетка. Тиквара много ги е разглезил, да не раздразни случайно Ердонасран. Глобяваш на място! Който не може му взимаш паспорта и докато не плати никакво мърдане.
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици камиони и хиляди автобуси... къде ги видяхте, уважаеми журналисти? Ама заглавието да звучи гръмогласно...
2
0
 
54
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Само едно не мога да разбера, толкова ли е трудно да се сложи една будка за винетки на всяко ГКПП и митничаря да не ги пуска без лепната винетка?
1
13
 
10
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Ееее безсрамници...как може да подминеш България с тези лъскави пътища вее еййй...:-):-)