Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт

Съучениците им не искат да влизат повече в тази класна стая
5 май 2017 08:52,
63
Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт
Майката на Радо - Елка. Снимка: "24 часа"

10:05 часа, сряда. В основното училище "Христо Ботев" в Славяново започва третият час.

Учителката по биология Бенкова влиза в VIII клас и пише в дневника. Тя не вижда как двама ученици се спречкват за нещо.

Тонимир удря по брадата Радо, той се олюлява, пада по очи, после се обръща по гръб и започва целият да трепери и да се гърчи. Двете момчета са трети братовчеди.

Още по темата

"Колежката Бенкова веднага реагира, намесват се чистачката, портиерът, учителят по физкултура. При масажирането физкултурникът отчита, че сърцето на момчето бие много учестено. По-късно лекарите са казали, че пулсът му е бил много висок. Въобще нямаме обяснение как един-единствен удар може да предизвика най-страшното", разказва пред "24 часа" директорката на училището Лиляна Манолова.

17 деца са в класа, но не всички са били по време на трагедията. Някои са дошли, когато са реанимирали Радо, други - докато го изнасяли.

Съучениците разказват, че не искат да влизат повече в тази класна стая - още е пред очите им падналият и агонизиращ Радо. Как ще учим, питали децата. Учителката Бенкова е в шок и не може да говори.

Вчера училището беше отворено, всички педагози бяха на работа и по обед очакваха екип от двама психолози.

Кметът на Славяново Христо Таренгов обяви траур заради нелепата смърт на осмокласника.

"Радо имаше заболяване на очите, правени са му много операции. Родителите се бореха да спасят зрението му. За други болести обаче не знаем. И двете деца не са лоши. Тонимир не е проявявал агресия. Никой не знае защо момчетата са се спречкали, вероятно е било нещо дребно. В училище нямаме сериозни прояви на насилие и агресия", пояснява Манолова, която ръководи школото от 16 г.

"Убиха детето ни! Изпратихме го живо и здраво на училище. Сега купуваме дрехи за погребение. Не съм разбрал обаче защо е станало спречкването", плачеше съсипаният баща на Радо – Бисер.

Мъжът е инвалид, кракът му е ампутиран. Радо много помагал в домашната ферма - грижел се за 3 телета, 10 прасета и 7-8 зайци.

Според него синът му е получил два удара с юмрук - единия във врата, другия в стомаха.

"Радо е на 14 г., роден е през септември. Извадихме му лична карта преди 2-3 месеца, сега държим смъртния акт", плаче и майката Елка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ НАПРАВО ГИ ЗАСТРЕЛВАТ ПО 25-28 ДЕЦА НАВЕДНЪЖ НЕКА ПОЗНАЕМ ПУТИН Е ВИНОВЕН ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да се коментира, това е нещо много ужасно за тези родители.По-добре е никой в класа да не мрънка и да разпитат един по един всички които са били в стаята. Децата всичко са видели. Учителката и да се прави на глуха и сляпа няма значение. Децата ще опишат случката съвсем точно и в детайли. Специалистите след обстоен анализ ще си направят извода. Елементарно е.
12
4
 
37
 
! Отговори
Кличко преди 6 години
Я не се излагайте! Учителкат абила виновна. Все едно не сте били тийнейджъри. Щяха да се сбият в мездучасието с агитка от съученици и тогава шанса за фатален край е по-голям. А ъперкътът може да нанесе доста щети. Може да се е ударил в чина при падането, може да има други фактори...Но със сигурност учителката не е виновна.
11
2
 
19
 
! Отговори
ТЪПО КЕЛЕМЕ , преди 6 години
ОТИШЪЛ НА УЧИЛИЩЕ ДА СЕ БИЕ ... КАТОРГА ЗА ТАКИВА - ДРЪЗКО Е СИЛНО НАКАЗАНИЕ Е ЗА ЕДНО ДЕТЕ НО ПРОФИЛАКТИЧНО АКО ИМА 1 ТАКЪВ ЗА НАЗИДАНИЕ ТАКИВА НОВИНИ БИХА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ЕЖЕДНЕВНИЦИТЕ
10
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И В МОМЕНТА " УЧИТЕЛИТЕ " СА В НЕТА И КЛИКАТ МИНУСИ ТУК, КОМЕНТИРАТ ПО ФОРУМИТЕ И НЕ ИМ ПУКА КАКВО СТАВА В СТАЯТА. ДАЛИ СЕ БИЯТ ИЛИ КЮЧЕЦИ ИГРАЯТ ЗАПЛАТАТА ВЪРВИ
9
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновно е образованието и образователната система дали децата искат да учат не знаем, дали не им идва впочеве ученето тях никой не ги пита възрастните им решават проблемите и ето нация от *** и 27г. демокрация.
8
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледала си била в дневника. Глупости за пред и.д.иоти. Тя периферно зрение няма ли ? Толкова ли задълбочена е била че да не види че се карат прави и се удрят
7
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямям представа как стана това и това е учителка по биология, които знаем че с един удар във мъртва точка ето това се получава. Китайците му казват акупунктура, но те стимулират тези енергийни центрове така е бил убит Брус Лий с един удар във корема въпреки че е бил трениран убива го друг майстор на бойни изкуства задето рапространява Кунг Фу сред враговете.
6
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО НЕ ОСЪДЯТ УЧИТЕЛКАТА И ДИРЕКТОРА УБИЙСТВАТА В ГЕТАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ
5
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли класната стая където е станало тази простотия, видяхте ли мизерията, печката с кюнци, чиновете? И вчера премиер за трети път е един еднокнижник, тотално побъркан и алчен човек, параноик и социопат, на който е вината България да тъне в тази бедност. Ненавиждайки жестоко българите или изпълнявайки плана Ран-Ът, така изчезваме като живеем в мизерия, оставени все по-неграмотни и незнаещи. Видяхте ли в какви живеят родителите? Това ли е България от ЕС, това ли са Видимите резултати?
4
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моментално уволнение на учителката и директора за грубо неспазване на правилника. Учениците след започването на часа трябва да са по чиновете,не прави да се боят а учителката да нехае и оправдава с дневника. Подведете ги под съдебна отговорност за престъпно пренебрежение на правилата в училище довело до смърт
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не юмруче,а боксче в слепоочието било,прочетох днес.
2
42
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителката на съд веднага ! Гледала си била в дневника ! Защо децата са прави по време на час ? Когато учителката влезе в стаята всички трябва да са по чиновете ! На съд веднага мааам им с.г.ан куневска
1
2
 
21
 
! Отговори
+ преди 6 години
За какъв масаж става въпрос, когато сърцето е били учестено?