Освободиха побойника, ударил осмокласника в Славяново

Не е продължена мярката "задържане под стража"
4 май 2017 20:10, Василия Пейчева
12
Освободиха побойника, ударил осмокласника в Славяново
Снимка: Facebook

Изтече полицейската мярка за неотклонение "задържане под стража" за 24 часа на заподозряното момче по делото за смъртта на ученика от град Славяново. Това съобщи за БТА прокурор Рени Кирилова - говорител на Окръжната прокуратура в Плевен.

Още по темата

Наблюдаващият прокурор по делото не е продължил мярката и момчето е освободено. До момента няма повдигнато обвинение по делото.

Вчера сбиване в час между двама осмокласници завърши със смъртта на 14-годишно момче в основното училище "Христо Ботев" в Славяново.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта.

Кирилова добави, че продължава разследването на прокуратурата по образуваното досъдебно производство "за смърт по непредпазливост вследствие на нанесена умишлено телесна повреда".

Успоредно с разследването на прокуратурата, Регионалното управление на образованието /РУО/ в Плевен извършва своя проверка. Осигурени са и екипи от психолози за оказване на психологическа помощ на нуждаещите се.

Службата "Закрила на детето" е сформирала междуинституционален екип за действия във връзка със случилото се, каза Албена Тотева - началник на РУО-Плевен.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъжд качулка. Това им показвате по телевизията, давате им наркотици и алкохол защото е изгодно, наливате им в главата псувни и мръсотии с чалга и рап - какво да стане друго от тези деца? Престъпници и ***. Кой от тях иска да научи нещо, кой от тях иска да работи нещо, кой от тях има мечти за развитие, да постигне нещо в живота? Никой. Само чалга, мутри, престъпления. Това им налага обществото. После ама що стана така. Ами щото. Лош материал. Много лош. Не народ а ***.
5
0
 
5
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Пак никой нищо не в видял, никой нищо незнае ... резултата е едно умряло дете. Според държавата карай да върви
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е индикации и преди това, но никой не е взел мерки. Като видях по ТВ за какво гето става въпрос.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако избяга в Гърция или Турция какво ще правим тогава.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В училищата вече убиват децата ни няма да ги пуснем на училище искаме спокойствие и ред и демокрация, оставка некадърници.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало ще го изкарат инцидент и бияча няма да го накажат