В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок

Децибелите ли да му мерим, чудят се от РЗИ
22 май 2017 08:52,
73
В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок
Снимка: архив, Reuters

Нервак от Кричим се ожали в Регионалната здравна инспекция в Пловдив срещу петел на свой комшия. Пернатото не спирало да кукурига и това ужасно много дразнело съседите.

Кукуригането почвало от ранни зори и петелът не млъквал почти през целия ден, а от околните къщи хората не можели нито да подремнат на отворени прозорци, нито да се наспиват рано сутринта, разказва "Монитор". Затова един от съседите на неуморния петел решил да се ожали от птицата в РЗИ.

"В топлия сезон птиците стават по-активни и тормозът се засилва. Освен петел, комшията има и много кокошки, които също кудкудякат силно", пишело в жалбата.

Подателят й не спира до там да се оплаква, а е категоричен, че институциите трябва да се намесят и да озаптят кукуригащия петел.

"Децибелите на петела ли да мерим?", се чудят инспекторите от РЗИ – Пловдив, откъдето са препратили странната жалба до местната администрация в Кричим и до ветеринарните власти. Те трябва да преценят дали съседът на нервака има повече птици от разрешения им брой.

В местната администрация в Кричим също са шокирани от безумното жалване.

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус", се чудят и маят и там. Според шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева няма законово основание за налагане на санкция на собственика на пернатите.

Причината е, че в общинската наредба за чистота и реда в общината няма ограничение колко животни да бъдат отглеждани за лични нужди, като има само изискване профилактиката и лечението им да се извършват от лицензирани ветеринарни лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: кокошкипетелКричимРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Д-Е-Б-И-Л! Собственикът на петела е Д-Е-Б-И-Л!
48
24
 
30
 
! Отговори
Доволен преди 6 години
Често се събуждаме от петела на съседите,но това е удоволствие за нас и го намираме романтично...Кукуригане,лай на куче ,песента на лястовичките и кукането на кукувицата...Предпочитаме този"шум" ,отколкото бръмчене на автомобили,вой на компресори и климатици, дивашките ритми от близка дискотека...
47
12
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А собственикът на петела нормален ли е?! Трябва де си ***, че да търпиш такъв тормоз!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днесбеге пак си намериха новина - в Кричим пеел петел.
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спорът пак трябва да се реши с бой. А тия от РЗИ ще искат заплати после.
44
1
 
9
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 6 години
Кричим не е подбалканско градче...В Родопската яка е...Иначе си прав...
43
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общинарите да го научат да пее. Може рок, джаз, но не и рап...
42
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалният е оплакалия се, а ненормалните и за уволнение са в РЗИ.
41
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тендера под налягане е главата на всеки, който се дразни от кукурикането не петли, ходенето на мравките и падането на есенните листа.Сега сещате ли се как ми звучи на мен вашето предложение за секирата и ориза?)Заколете звяра в собствените си глави и изпуснете налягането пак там.
40
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе готино е петльо на кукурига, ама ако е прекалено, май май...
39
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се чудят, че хората искат гарантирана цивилизована тишина в тази диващина. Тия от РЗИ като не знаят какво да направят да си дадат оставката и да назначат някои които знаят.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До онбашиятаако спонджбоб ти е ориентир в живота ходи се прегледай
37
36
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
който иска да няма шум да си пуска брада и да заживява в пещера, или да ходи в швейцария. в големите градове шумят колите и музиката от съседите, в малките петлите и резачките за дърва, има ли хора има шум. и аз на младини се дразнех от шум, ама като видях как е в "нормалните" държави, дето са пък изперкали от нерващина, реших че и цивилизованост не си е работа. ако гледате спондж боб, там имаше една серия дето добре го обясняваха това.
36
2
 
2
 
! Отговори
ААААА то било Кричим преди 6 години
оправихте заглавието което беше.... Крим.
35
2
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Кричим е едно малко,китно подбалканско градче с чист въздух и студена вода,само за...отмаряне.Петела ако е в горната...махала,сигурно се чува в...половината град надолу рано сутрин.Петела да е...кусура.Това е градче с чисти и зелени улици,само с тук-там спрял...някой автомобил за...цвят.Идилия,едно от малкото останали...идилични градчета в България.
34
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е толкова крайно положението, да си "изтърве" кучето за малко в съседния двор и да гледа шоуто
33
11
 
43
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Напълно нормално оплакване. И пак неадекватна позиция на институциите - сега ще го изкарат луд този дето се е оплакал. Ами децибели ще се мерят разбира се, както и честота на кукуригане :). Ние имаме петел дето кукрига по същия начин - много силно и през целия ден. Ако съсед се оплаче няма да му мисля много. Напъллно разбираемо е, хората да искат да си спят спокойно вкъщи. Ако си надувам уредбата на различни парчета през деня, едва ли ще им е приятно. С петела е същото...
32
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кръстят петела "Графа" и той няма спиране.
31
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дето се жалва да пие една студена вода
30
3
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
оцветено зърно