Жертвите по пътищата ни – растат! Пик сред загиналите деца

МВР със задача: Да намали двойно броя на починалите до 2020-а
1 юни 2017 12:37, Петя Славова
51
Жертвите по пътищата ни – растат! Пик сред загиналите деца
Снимка: архив, Булфото

В последните няколко години отново има повишаване на броя загинали по пътищата на страната, отчете на пресконференция вътрешният министър Валентин Радев. До 2020 г. МВР си поставя за цел броят на жертвите да се намали двойно.

Тази година загиналите са вече 219, като цяло се отчита спад. Има пик на загинали деца - през 2016 г. жертвите са 36. МВР обмисля отново мерки за безопасност в района на училищата, освен това трябват часове по пътна безопасност, посочи Радев, цитиран от БТА.

Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че все още ведомството има проблем със събирането на глоби.
Ведомството предприема нови мерки срещу шофьорите, които не са си платили глобите.

На част от тях ще бъдат вземани книжките, докато не ги платят. Нужна е и законова промяна, като според Маринов е добре на всички, които не са платили глобите си да бъдат отказвани други административни услуги, докато не ги платят.

Тестват се информационните връзки между системите на МВР и НАП, за да се направи справка при спирането на всеки на пътя дали дължи глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте кат на концесия я гръцки я хамерикански полицай - за по-малко от година нема остане джигит!
43
3
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 6 години
До Горд българин(42)Така е не само с карането, така е и с работата - в чужбина се научаваме да бачкаме качествено и съвестно щото нема лабаво, а иначе даже и германците се превръщат в тиквeници на българска земя.. Кучето скача според тоягата, казва народът.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ДРОГА СЕ ПРОДАВА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ ТА СЕ НАРКОТИЗИРА КОЙ ЛИ НЕ,НЕЩАСТНИ УПРАВНИЦИ!ПОВЕЧЕТО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ИЗВЪРШВАТ ПОД ВЛИЯНИЕ НА ОПИАТИНАЛИ ЗНАЕМ ДОБРЕ ТОВА ВСИЧКИ НИЕ?!ИЛИ СТЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ,ТА ПОВТАРЯМЕ ДО БЕЗКРАЙ ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ СЪЗДАВАНИ,ВМЕСТО ПРЕДОТВРАТЯВАНИ!НЕ НИ СТИГА ВСИЧКО ОСТАНАЛО,ТА ТРЯБВА ОЩЕ И ОЩЕ ДА БЪДЕМ ПОДЛАГАНИ НА ГИБЕЛ,НАЛИ?СКОРО НЯМА ДА ИМА И НАРОД,КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ИЗБЯГАХА НАВЪНС ПРАВО,НЕ САМО ПОРАДИ БЕЗПАРИЧИЕ,А И ОТНОШЕНИЕТО ВИ КЪМ НАРОДА!ПО ЗЛЕ НЕ МОЖЕ ДА Е!
41
2
 
4
 
! Отговори
светещия ФАР преди 6 години
Иначе светим,светим,светиииииммммм.........................!
40
4
 
9
 
! Отговори
Горд българин преди 6 години
Защо българите като шофират в чужбина стриктно спазват правилата? Защо чужденците като шофират в България са най-опасните по пътищата? Отговорът е ясен: в чужбина всички шофьори са убедени, че ако нарушат правилата неизбежно ще последва санкция, а в България всички шофьори са убедени, че ако нарушат правилата ще им се размине. Това е и тук няма "нашенеца" и "чужденеца" - всички шофьори карат по един и същи начин в зависимост от това дали има или няма работещ КАТ.
39
8
 
4
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До АнонименДори да ти осигури правителството и най-прекрасна инфраструктура, пак ще караш като ***. За нашенеца няма забрани, няма ограничения, еднопосочни улици, забранено изпреварването. Повечето смъртни случаи се получават при несъобразено изпреварване и челен сблъсък. Ерго основната причина е липсата на онова вещество между двете уши. Каквито и глоби да се измислят, забрани, магистрали, българинът пак ще си избива комплексите по улиците и ще води безсмислената война сам срещу себе си.
38
6
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Има логическа последователност защо има жертви и катастрофи:- жертви и ранени има заради катастрофите- катастрофите са почти винаги заради нарушенията- нарушенията са почти винаги заради липсата на контрол от страна на КАТ- КАТ е част от МВР, а че КАТ не върши работа съм съгласен.
37
9
 
2
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен Леко си в грешка. Ако погледнеш статистиката ще видиш, че при соца при десеторно по-малко коли има повече загинали отколкото през последните години. Върха мисля беше през 90 те - над 1200 души, а сега са под 700.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намаляването на жертвите на пътя просто не трябва да е работа на МВР. Защото там работа не се върши.
35
5
 
12
 
! Отговори
Баси Държавата преди 6 години
Дека си бе Бойкооооооооо?Тикво ненамислена!Добре,че миналата събота откри топлата вода и разбра,че има проблем с жертвите по пътищата.Сега чакам при третия ти мандат да решиш какво да се прави и да е нещо умно ей,че и тоя мандат няма д аго изкараш.
34
7
 
4
 
! Отговори
Ора преди 6 години
Докато не се направи електронно правителство нищо в тая държава няма да работи като хората.
33
3
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
(продължение)Казано накратко, иска се работа от МВР, вкл. КАТ, а не само приказки и показни акции, за имитация на дейност. За България най-добрият вариант е КАТ да се закрие и с нови хора да се създаде нова структура, която да заработи, за разлика от КАТ.
32
5
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Как може максимално да се намалят броя на катастрофите, ранените и загиналите е горе-долу ясно - като не се правят нарушения, като се направят нормални пътища, като се въведе нормална организация на движението и пътни знаци и маркировка отговарящи на пътните условия. Как се прави така, че да не се правят нарушения, също е ясно - по цял свят закони и правила се спазват само ако хората са убедени, че държавата ще ги санкционира за всяко нарушение или престъпление, което направят. (продължава)
31
5
 
4
 
! Отговори
Разбирача преди 6 години
Ами когато бедните комплексари инвестират повече в образование и работа, а след това в актива, а не пасиви, и когато на мутрите (които си правят каквото си искат) им се търси отговорност, тогава всичко ще е наред. Ще си се усмихваме един на друг и няма да има катастрофи. Ще "щъкат" само умни и образовани люде и всичко ще е като на приказка.Хубав ден :)
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, Сикаджията се загрижил, че загиват хора. А той при Б1 продаде над 200 000 книжки на всякаква и;;мет, неграмотни, прости неуки. Окраде яко парите от магистралите. Освен личното МПС никакъв друг транспорт не струва. Нищо не направиха да вдигнат стандарта, да има качествени горива, лизинга да е поносим, нищо! Здраво краде и Свинетка. А колите се увеличиха. Картофка ще гони колите щото замърсявали а миганските махали като горят гуми и пластмаси, за тях нищо. И Българинът отново ще плаща?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой пробвал ли е да се придвижи от банско до несебър, например? с публичен транспорт, не с кола - влак, директен автобус? това са 360 км, разбираме, че няма как да е магистрала и да се минава за под 3 часа, но знаете ли как на практика може да стане? отнема повече от цял ден! а ако си с кола, минаваш през едно 100 селца и паланки, с каруци, кучета и пияници. при 90 км/ч скорост, е нормално за час да минеш поне 80 км, но на практика има места, където пъплиш. и после всички наваксват на равното.
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всъщност, как на никой не му хрумна защо се увеличи броят на катастрофите? а той е правопропорционален на броя на пътуващите с коли. когато унищожиш жп, автобусния и водния транспорт и не предлагаш евтин въздушен транспорт (да не казвам, че почти нямаме), хората мога да пътуват само с коли. двойно повече коли водят до повече катастрофи. качеството на пътищата и на тези коли е само допълнителна предпоставка за проблеми.
27
7
 
5
 
! Отговори
Изтребители преди 6 години
Ние сме народ изтребители, всичко можем всичко знаем.Дай ни БМВ и го превръщаме в самолет. С такива само далеч е оправията, нищо друго не помага.Когато няма работеща съдебна система, полицията е с вързани ръце.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самюъл Колт - американски оръжеен конструктор"Бог е създал хората като силни и слаби. Самюъл Колт ги е направил равноправни.""Ейбрахам Линкълн е дал свободата на хората, но полковник Колт изравни шансовете им."
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година като се запролети най-вече около Велик ден изпълзяват всички джигитчета кое с книжка кое без и карат като луди на умирачка из града докато не станат няколко инцидента. Луда работа.