Дупки, асфалт на парчета, залети градини... Пороят на североизток

Проливен дъжд затрудни движението по пътя София - Варна
17
Дупки, асфалт на парчета, залети градини... Пороят на североизток
Щети в русенското село Борисово. Снимка: БТА

Отменено е бедственото положение в община Сливо поле, Русенска област, но районът продължава да търпи поражения от силните дъждове и градушки.

Реките в целия Дунавски басейн се очаква да повишат нивата си заради валежите. За това предупредиха от Басейновата дирекция в Плевен, предаде БНР.

До края на днешния ден и през нощта ще има повишение във водосбора на реките Янтра, Росица, Искър, Огоста, Вит, Осъм и Русенски Лом.

Още по темата
Само за три часа в Шумен падна 60 литра на квадратен метър дъжд при норма за целия юни 75 литра. Проверени са сигнали за наводнени къщи от селата Новосел, Средня и Черенча, но не са установени поражения.

Вече е възстановено движението по пътя Варна - София между Шумен и Търговище. Пътният участък край язовир "Фисека" е обезопасен и почистен от калните наноси.

Вилната зона Касева чешма в близост до Русе е засегната от силния дъжд, който падна рано тази сутрин. Наводнени са дворни места и вили, унищожена е селскостопанска продукция.

Една от улиците е буквално отнесена от проливния дъжд.

"Валежът беше много обилен, с продължителност около час. Разруши цялата улица. Аз съм в капан - не мога да изляза с колата. Заклещени - просто няма път. Дупки, асфалт на парчета, големи камъни. Залети дворове, градини. Всичко е унищожено", разказа Мария Станкулова..

Хората се надяват от общинската администрация да изпратят екипи, които да помогнат за отводняването на района.

Проливен дъжд затрудни движението по пътя София - Варна около Търговище. Вода и кал се оттичаха по пътя край язовир "Фисека" и автомобилите бяха пренасочвани към главния път Шумен - Русе.

Пороен дъжд се изля следобед и над град Баня, Карловско. Има наводнени къщи, под вода са много дворове и улици, по които са нападали клони. Засегнато е и село Пролом. Започва огледът на щетите, обясни кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

"Обстановката е сериозна в град Баня в югоизточната част на община Карлово - имаме 15 наводнени къщи в Баня, няколко къщи в Пролом, поражения по улиците. Добрата новина е, че няма пострадали хора и животни. Наводняването не е малък проблем, но няма данни за сериозно пострадали постройки", съобщи той.

В момента районната служба "Пожарна и аварийна безопасност" извършва отводняване. Надеждите са да няма следващ силен пороен дъжд.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
7
 
! Отговори
Бойко Тик преди 3 години
Никой от министерството не е очаквал, че тази година ще вали толкова дъжд .
Направихме допитване, казаха че щяло да изсъхне.
КАКВО СЕ ШАШКАТЕ .
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ от генетични пмияри и клептомани. Това сме българите.
Срам ме е, че съм българин.
7
8
 
6
 
! Отговори
WtF преди 3 години
Пăлете дроновете и отлитайте нанякъде .......асфалт не имăло и няма и да имă......
6
6
 
18
 
! Отговори
За българина преди 3 години
кражбата е като слънцето и въздуха за всяко живо същество!
5
6
 
20
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Днес отново бяха реки по улиците на най-добрия град за живеене Стара Загора ГЕРБленд .
Дори ново асфалтираната улица срещу технополис беше море.
Момчетата асфалтаджий забравили канализацията да оправят. Нищо ГЕРБерите така работят. Първо асфалтират, после копаят и пак асфалтират.
4
6
 
16
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 3 години
ЗАТОВА АСФАЛТЪТ СЕ ПУКА, ЦЕПИ, НАГЪВА, ПРОПАДА.
3
13
 
6
 
! Отговори
ОХ преди 3 години
до 2 анонимен ти не влизаш ли в това число на нищожествата? Май се чувстваш нищожество! Не всички българи са нищоцества ! И потоп да стане, пак Бойко ще е виновен на някой хора! Само си търсите повод да плюете! Е, по леко ли ви става? Като не можете да помогнете , съчувствайте! Бъдете хора!
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ
Герб няма лабаво:))))
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български нщожества, всичката ви работа е такава.