С камери на пътя, но без знак Е24. С нови патрулки, но без камери в тях!?

Експерти искат държавна политика за опасните пътища
5 юни 2017 11:15, Петя Славова
62

"Подкрепям промяната в Закона за движение по пътищата, с която се премахва знакът, предупреждаващ за мобилна камера на пътя, защото е време хората да свикнат, че правилата трябва да се спазват". Това заяви в студиото на "България сутрин" Йонко Иванов, председател на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Още по темата

"България е с опасни пътища и е необходимо да има нова държавна политика. Организацията на движението, изграждането на мантинели, пътната маркиривка са малки, но съществени неща, които обаче останаха на заден план. От години едни и същи хора пишат закони, които не се спазват и продължаваме да гледаме следствията като не търсим причината за ожесточената война по пътищата", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепи тезата, че премахването на предупредителните знаци за камери са добро решение като опроверга твърденията, че подобни действия са незаконни и ще доведат до безразборно заснемане на гражданите.

"Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Не съм му фен, но... преди 6 години
- Здравейте циркаджии!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязали ли сте, че тези от Асоциацията на пострадалите от катастрофи едно смислено предложение не са направили досега?! Вместо да предлагат неща, които да намалят нарушенията, катастрофите, ранените и загиналите, тези от Асоциацията винаги искат шофьорите да правят все по тежки нарушения и катастрофи, за да се кефят след това какви жестоки наказания им се налагат.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той"Само дето автомобила ми не е обществено място! Пострадалите са пристрастни и не могат да предложат рационални решения. Ако искаха да се получи нещо, трябваше всяка катастрофа да се разследва от експерти, които са независими и разглеждат всеки детайл. Няма такова нещо като "несъобразена скорост", има дупки, има лед, има вода, липса на мантинели...
31
3
 
8
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Алчни *** неграмотни дето да обявили война на,стадото,но то такаааа и не е,разбрало още и яко ще пълни на еднокнижния п ростак касичката!!!
30
2
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Експертите искат единствено колкото може по дълго да прибират едни пари срещу ненужното си мнение.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо знак за камера щели да слагат знак за пърдящ милиционер в патрулка :)
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи знае ли го някой какво точно е пострадал? Като го слушам нещо с главата ще да е :)
27
2
 
2
 
! Отговори
1234 преди 6 години
До АнонименАко ги няма тези тирове ще стоите гладни
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами махайте ги тези табели, щом те ще ви решат проблемите. Слушайте Алекси Кесяков и другите мaлоумници и се надявайте да намалите катастрофите. От десетилетия шофьорите си присветват с фаровете като видят тюфлеци на пътя. Като махнете табелите ще спрат ли да си светкат?Досега всеки намаляваше след табела за камера, сега няма табели - няма намаляване.Наречи ги милиционери и повече не ги обиждай!
25
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Това наистина решава всички проблеми. Браво! Титани!
24
2
 
18
 
! Отговори
аядевервяерретр4трг4 преди 6 години
Тази промяна, за премахването на предупредителните за камери табели, противоречи на Европейското законодателство. Не знам защо въобще се морят.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да се занимават с глупости и да харчат луди пари за камери трябва на местата където са съсредоточени най много катастрофи да се поставят униформени и да следят за спазване на скороста и да създават респект на съзтезатилите. Но това няма да има финансов ефект за КАТ! По лесно е да снимаш и да прибираш мангизите от глобите! Едно време нямаше камери а живи патрули милиционери които само с униформите си създаваха респект. А сега гледаш някави *** които са тръгнали да погребват тиквата!
22
1
 
16
 
! Отговори
Проблемът е КАТ преди 6 години
"Спорът" около табелите е измислен спор, за да ни се отклони вниманието от истинският виновник за състоянието по пътищата - неработещия КАТ. В нормалните държави, където техния КАТ работи, няма подобни дискусии за отвличане на вниманието. Дали работи или не работи КАТ може да се съди по това дали шофьорите мислят, че ако направят нарушение КАТ неизбежно ще ги санкционира или си мислят обратното - че КАТ не работи и могат да правят каквито си нарушения си искат.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста олигоофренски е да се махат табелите. Сега на 1000 табели има една камера, а като ги махнат ще има бързо прелитащи самолети по пътищата. Съвсем друго би могло да се направи - табелата да стане незадължителна, но да си стои. Тук проблемът е, че снимането противоречи на Конституцията.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е да има повече снимки, защото за да се изхранва тая ***, вече трябват близо три милиарда лева годишно. А на онези инегриращите се плащачи, вече седем милиарда не им стигат. А ще бъдат ли официално обявени резултатите от изключително успешната тридневна акция, срещу войната по пътищата,благодарение на която загинаха двадесет и пет човека,а обикновено са един-двама на ден. Явно си разбират от работата, затова 500% увеличение на заплатите.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВИ КАМЕРИ БЕ..СТАВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕД КАМЕРИ..И ДА ИМА ХВАНАТ НЯКОЙ??НЯМА!! А МВР С ТИЯ КАМЕРИ СМЕШНИ,ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ..ПАК ЩЕ ИМА РЕКЕТ С НОВИТЕ СТЪКЛА ДЕТО ЩЕ ГИ ПОРЪЧВАТ ЗА ТИЯ ЖАЛКИ КИЯ!!! ПАК ДАНЪКОПЛАТЕЦА ЩЕ ПЛАЩА!!! ЕЙ ТАКА..ДВОЙНО ДА Е!! БЪЛГАРИТЕ ТЪПИТЕ ГЛАВИ ЖАЛКИ САМО СИ МЪЛЧИМ!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
Мдаа... преди 6 години
Ушевците отново ще изкачат от храсталаците с въпроса: И ко праим ся?
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера неделя по обяд на Тракия гъмжеше от тирове - нали летния сезон събота и неделя нямаше да ги пускат - те създават умишлено предпоставки за птп ! карат по 2-3 един след друг ,при разминаване скъсяват още дистанцията и хоп челен сблъсък - ходи доказвай кво направи олиуфрина садист.
16
6
 
12
 
! Отговори
х преди 6 години
1.КАМЕРИ,КАМЕРИ И ПАК КАМЕРИ!2. ВЪЗМОЖНОСТ ПО ЗАКОН ЗАПИСИТЕ ОТ ТЯХ ДА СА ГОДНО ДОКАЗАТЕСТВЕНО СРЕДСТВО.3.ОГРОМНИ ГЛОБИ.4.КОЛАТА И КНИЖКАТА НА ТРУПЧЕТА ДОКАТО НЕ СЕ ПЛАТЯТ ГЛОБИТЕ НА 100% С ЛИХВИТЕ БАРАБАР.5.НЕКАДЪРНИКА ОТ МВР, КУПИЛ НЕПРИГОДНИТЕ КОЛИ, НА СЪД ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ ПО ЧЛ.219 НК.НАКРАТКО КАЗАНО-ПАРЕН ЧУК В ГЛАВАТА НА НАРУШИТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ,НО С ГОЛЯМА ТЯГА И НАПОР!!! И ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ ЩЕ Е ЕФЕКТЪТ...
15
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво най после се махна тая простотия. Плащаме на едни да глобяват нарушители , а те слагат табела да кажат , къде са.Олигоофренията беше пълна с тая табела. Тея дето реват тук са основно нарушители , както виждаме нямат особени доводи защо трябва да е има тая табела. Повечето им постове са врачуване, какво щяло да стане. Палячовци.