Трънчани не щат злато и пари (94%), а чиста вода и почва!

Хората гласуваха против отварянето на мината за злато
Обновена: 12 юни 2017 09:16 | 12 юни 2017 09:00,
111

Жителите на община Трън категорично се обявиха против възобновяването на мината за златодобив. Според тях цената на чистата вода и почва са много по-ценни от който и да е ценен метал.

"Напълно очаквахме такъв резултат от референдума, а именно 94% против и само 6% за отварянето на мината за злато. От медиите изглеждаше, че имаше сблъсък на мнения, но ние постигнахме невиждан за демократичната история на България резултат", посочиха хората пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

А въпросните 6%, които са пожелали да има мина за златодобив, смятат трънчани, са единствено и само купени гласове.

Победилите в референдума поясниха, че в община Трън има много инвестиционни намерения и проекти, които се крият от медиите и общността.

"Постоянно се обсъждат проекти за нови работни места и инвестиции. Община Трън се развива, а гражданите ѝ показаха, че могат да са единни. Медиите, като вашата, трябва да разсеят мъглата около твърденията, че сме западащ край", поясниха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
4
 
! Отговори
Мидас преди 6 години
Ванга "златото ще се покаже, водата ще се скрие".някой евразоатлантически дрогар отърва временно комисионните.
58
2
 
13
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Трънчани не щат злато и пари!!!???'' Златото и парите са за ''инвеститора'', не за трънчани, за трънчани са отровените земя и вода! Особено ме учудва как пишещите тук проатлантически *** и тении защитават интереса на атлантическия ''инвеститор'', а не на сънародниците си! Само не ми казвайте след това че проатлантиците в България не са най-големите врагове на българския народ!
57
2
 
13
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Браво трънчани. Натрихте носа на гербаджията Каролев.
56
1
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До служител,Е ти може и 3000 да вземаш, ама не ми се вярва всички, работещи за тази компания, да вземат толкова!
55
0
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 54,Добре, айде кажи ми тогава една силно развита страна, където се добива злато в гъстонаселен регион! Дори и промишления златодобив с конвенционални средства, създава поражения върху околоната среда, като оставя огромни изкопи и купчини пръст и скални маси! Тук, обаче стои и въпроса, че никой не е гарантирал, че златодобива в района ще се осъществява с конвенционални средства!
54
5
 
3
 
! Отговори
служител преди 6 години
До АнонименАз работя в Дънди Прешъс и ела да видиш дали взимам 500лв.
53
2
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До Анонимен 54А ти пък откъде знаеш, че златодобива не замърсява околната среда? Или просто са ти платили едни пари за подобни писания?
52
1
 
13
 
! Отговори
ангелина преди 6 години
Браво, Трън!
51
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селска работа!
50
6
 
1
 
! Отговори
истината преди 6 години
повече хора с такива заплати! Да, ама не- този сектор също си има определен лимит и количеството работници в него няма как да бъде някакво значимо за държавата число! Замисъла е друг- като получават едни хора 5-10 пъти повече от средните за страната заплати, още повече се засилва социалното разслоение, което пък води до редица добре известни негативни последствия за обществото в държавата като цяло!
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪПРОС: ЗА КОГО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗЛАТАРИТЕ , ЗА НОВИТЕ СИ МИЛИАРДИ ИЛИ ЗА МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРИЯ ?
48
4
 
0
 
! Отговори
истината преди 6 години
До анонимен 41, Със сигурност е така положението със заплатите, както казваш! То напоследък нали стана модерен и термина аутсорсинг! Какво представлява обаче въпросният аутсорсинг е необходимо да знаем! Това, всъщност представляват офиси на чуждестранни компании в България, които се занимават основно с отчетна дейност и IT, предимно програмиране! Работещите в този бранш получават заплати, нетипични за България- 5-10хил.лв. на месец и повече! Някои ще кажат-"това е много добре" нека да има ...
47
13
 
4
 
! Отговори
Иди в Панагюрище и в преди 6 години
Аз бих казал *** в Панагюрище да видиш как шофьор взима 3000-4000 лв. на месец.Защото шофьорите на кариерните самосвали взимат толкова.*** в Панагюрище да видиш едно проспериращо градче,с нов център, нов музей,нова спортна зала,основно ремонтиран стадион и една от най-хубавите и оборудвани болници в Европа.И нови блокове,хотели,къщи и магазини,ремонтирани училища и детски градини.И невиждан за малък български град стандарт.И всичко това благодарение на Асарел,защото парите на растат по дървет
46
5
 
5
 
! Отговори
МГ преди 6 години
там еколозите поискаха едни пари, които им бяха отказани. След това им спретнаха този референдум и сега ще им струва три пъти по скъпо. Иначе в Трън съм бил преди 6 -7 години и още тогава всичко беше замряло. В съседните села даже няма магазини - с един бус им разнасят храната 2 пъти седмично. Нямат работа, нямат пари, глад и мизерия е в оня край.
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да питам. От мината се бяха снабдили с писмо от услужлив чиновник от София, че в района на Трън няма уран. Оказа се, че мина Злата е затворена с решение на правителството като уранова мина. Оказа се че във водите на четири села, три от които в района на сондажите на мината пият уран и вода. Едното я пие нагласена 9 пъти над нормата, минозащитниците ще кажат че тоя уран тече от милион години. :-/ Сега тоя чиновник за прокурор ли е или не е?
44
3
 
22
 
! Отговори
до41 преди 6 години
Никой ром даже от Трън няма да им се трови за 500-че и 800 лева заплата. Хората в Трън си имат поминък. Безработни са само 100 човека, половината от тях не търсят работа. Ще докарат отдругаде работници. Лошото е че целия район ще се отрови, чак до София.Като загине селското стопанство - ето ви 300 безработни, като загине туризма, а още 150 безработни, минералните извори ще станат ураново-арсениеви, като се разболеят хората ще процъфтява аптекарско-лекарския "бизнес".
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ Е ИЗЦЯЛО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ И ТЯ СЕ ОБРАБОТВА ОТ КИБУЦИ -СЪЩОТО КАТО НАШИТЕ БИВШИ ТКЗС И КОЛПЕРАТИВИ,В ИЗРАЕЛ ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА И РЕСУРСИ СА ИЗЦЯЛО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ И НА ННИКОЙ НЕ МУ ИДВА НА АКЪЛ ДА ГИ ДАВА ТЕЗИ РЕСУРСИ НА КОНЦЕСИИ НА ЧУЖДИ ФИРМИ,,ТУК ОБАЧЕ СЪЩИТЕ ЕВРЕЙЧЕТА СОРОСИДЧЕТА СЕДНАЛИ ДА ПИСКАТ,ЧЕ ХОРАТА В ТРЪНСКО НЕ ЩАТ ДА ГИ ОГРАБВАТ ЧУЖДЕНЦИ И ДА ИМ ТРОВЯТ ПРИРОДАТА И ЗЕМЯТА.ТЕ НА ТОВА СЕ ВИКА ЕВРЕЙСКА НАГЛЕЩИНА
42
2
 
28
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Като са селяни - няй-вероятно поминъкът им е селското стопанство. Когато почвата и водата се замърси - няма селско стопанство. Т.е. ще им замине поминъка. Така са решили хората, така са гласували. То и глупаците гласуваха за ББ ама си е премиер за 3-ти път. Така че каквото кажат хората това трябва да стане. КАто не е добре те ще си сърбат попарата. Или да стане като мангановата мина - най-голямото находище а миньорите не получават заплата. Ходи ги виж как живеят. Не са цъфнали...
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38Ооооооо, че тя мизерията тепърва ще се увеличава!!! Иде следващата криза (не че ние сме излезли от последната де!).
40
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъдни прешъс плащат масово 500-600 лева на работниците, на няколко менъджъра и верни кучета плащат по 15 - 20 хил лева месечни заплати. А изнасят злато за милиарди. Нищо не остава за България. Така ще стане и в Трън - трънчани ще им работят като роби за 500 лева запалти и ще целуват ръка на западните чорбаджии "инвеститори".