Трънчани не щат злато и пари (94%), а чиста вода и почва!

Хората гласуваха против отварянето на мината за злато
Обновена: 12 юни 2017 09:16 | 12 юни 2017 09:00,
111

Жителите на община Трън категорично се обявиха против възобновяването на мината за златодобив. Според тях цената на чистата вода и почва са много по-ценни от който и да е ценен метал.

"Напълно очаквахме такъв резултат от референдума, а именно 94% против и само 6% за отварянето на мината за злато. От медиите изглеждаше, че имаше сблъсък на мнения, но ние постигнахме невиждан за демократичната история на България резултат", посочиха хората пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

А въпросните 6%, които са пожелали да има мина за златодобив, смятат трънчани, са единствено и само купени гласове.

Победилите в референдума поясниха, че в община Трън има много инвестиционни намерения и проекти, които се крият от медиите и общността.

"Постоянно се обсъждат проекти за нови работни места и инвестиции. Община Трън се развива, а гражданите ѝ показаха, че могат да са единни. Медиите, като вашата, трябва да разсеят мъглата около твърденията, че сме западащ край", поясниха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
22
 
! Отговори
tangra преди 6 години
До бобиХоди да живееш в Златица и Пирдоп. Може да питаш работещите защо им окапват зъбите на 35 години. Даже на хората от администрацията, които нямат досег до рудата. ***!*** в Панагюрище и виж какъв цвят е реката. Що не копаят в Германия ?
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До боби 32Да бе да! А ти какво искаш бе? Значи златото за чужденците, а за нас отровената почва и вода! И не се прави на много умен и да даваш акъл на хората, които живеят там! Нали ти няма да пиеш отровена вода???? А, или ти си от Хасково?
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам с какво паспорти са и какво общо има Русия с всичко това със златото, но когато бяхме с Русия живеехме 100 пъти по-добре отколкото днес при евроатлантическата мизерия.
36
16
 
10
 
! Отговори
хх преди 6 години
В Дънди няма заплата под 1000 лв. и такава взимат само общите работници от малсинството.Най-обикновен ел.техник или механик взимат над `1500 лв. а млади инженери се назначават със стартова заплата 1250 лв. И всичко това е с перфектни трудови договори, осигуровки , отпуски и всичко както е по закон.А околните селища се развиват прекрасно, пари има за всички.Впрочем тези села и градчета не са на Луната, който иска може да иде и да види.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, прости ***!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реплика 29А какво искаш, да поставят паметник на гешев, от полицията????? Пфу, недорасляци....вижда се кой е вече с промито съзнание.....Но трябва да ви кажа, че няма да е задълго! ВАШИЯ ПРЕСТЪПЕН КОЛОНИЗАТОРСКИ СВЯТ БАВНО, НО ВЯРНО СЕ СРИВА! За развала на СССР положиха много усилия и хвърлиха много пари.....но историята винаги е изправяла неравновесието!!! ВАШ РЕД Е!!!!
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъдни прешъс плащат 20 лева на ден на работниците, а изнасят злато за милиарди, и от всичко това дуржават получава само 1%. Добро партньорство!
32
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тоя чичо от трън утре , като му се наложи да ходи по старост в болница аз ли ще му плащам лечението ? Понеже той нито работи нито данъци плаща, защото там бизнес НЯМА ?Морският и зимен туризъм ли ще гледа цяла България? Другите само НЕ искат ...големи баровците станахте с тея провинции.
31
24
 
8
 
! Отговори
боби преди 6 години
Бунаци.Осъдиха си града на закриване.Там няма и едно действащо предприятие , където млади хора да изкарат по една свяства заплата.В този сайт се подвизават само някакви професионални оп лювачи, но който иска може да отиде и да види проспериращите Златица,Пирдоп и Челопеч където лошите от Дънди добиват злато.А Трън загива, сега и последните млади хора ще се отправят към София.
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До28 НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ СА С ПАСПОРТИ ОТ РУСИЯ.ТУК СИ ИМАТ МУЛЕТА ЗА ТАЯ РАБОТА.ЗНАЕМЕ ГИ ТИЯ РАБОТИ. , ОГЛЕДАЙ СЕ. 4И ДАНС ГИ ЗНАЕ И Б.Б. И Р.Р. И.Й. И МНОГО ДРУГИ ГИ ЗНАЯТ.
29
5
 
7
 
! Отговори
трънчанин преди 6 години
До 24 При ТОШО СЕ ОБРАБОТВОШЕ НЕ САМО ЗЛАТО. !ГОРУБСО / ГОСУДАРСТВЕНИЯ РУСКО БЪЛГАРСКО БЪЛГАРСКОЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОЕ ОБЕДИНЕНИЕ./ РАБОТЕШЕ ЗА МАСКВЕ..РОБИТЕ БЯХА ОТ КЪРДЖАЛИ. СОБСТВЕНИКА Е ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ СЕГА В КАНАДА.НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО 27 ГОДИНИ. И.ЙОТОВА: "НИЕ НЕ РАЗБИРАМЕ ЕЗИКА ОТ БРЯКСЕЛ"
28
12
 
14
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
А, кога ще направят референдум за премахване на партизанският паметник от площада за да не им замърсява съзнанието и пейсажа!?
27
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трънчани нямат думата, трънчани са прости селяни. Дали да се добива злато или не се решава от нашите компетентни по-старши западни партньори.
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантическите слуги отдавна са продали България на западните "инвеститори", Дънди прешъс изнася злато за милиарди а държавата получава жълти стотинки.
25
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен абсурд е това да оставиш селянни да гласуват национални въпроси. Вместо да се водят без мислени референдуми с ясен край ...можеше да се договарят цени или постъпления в общината им. Да искат повече пари или по-голяма концесия. Това е бизнес за милиони ...А не селска сбирка .
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 в България има 1мил. Руснаци с двоично гражданство и ти не живеят в мизерия..
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за трънчани- *** и отровена природа, радиоактинна вода, онко заболявания и работа като роби за триста лева на месец, за наглосаксонските окупатори- тонове злато, а за корумпираните политици, зелени и политолози- милиони рушвети.Да не са луди? хората вече обръгнаха на лъжите за западните "инвеститори", които уж идвали тук да ни осигурят работни места, а всъщност идват да ни ограбват, щото сме прости и си ликвидирахме икономиката.При Тошо как можеше да се добива злато, а сега не можем?
22
4
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
трънчани н явно не разбират че рано или късно ше ги нападнатт " инверститорите " за даи м гепят златото ....въпрос на време е ! щом има злато значи има пари и богаство ....
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 Не сме свикна ли НА мизерия. Но на главата имаме хиляди руски ФИРМИ който дърпат конците на управниците и невнасяТ нищо в България.РЕШЕНИЕГО Е:- СИНХРОН НА ЗАКОНИТЕ ПО ЕС И ВЕДНАГА ОСНОВНОТО РАЗПЛАЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ ВЪВ ЕВРО.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво така се прави само с референдум нещата ще си дойдат на мястото.