Каква ще е съдбата на "Бедечка"? 85% – да бъде парк!

В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите
14
Каква ще е съдбата на "Бедечка"? 85% – да бъде парк!
Снимка: архив, Булфото

Парк или жилищни сгради? Стара Загора реши – 85% от гласувалите пожелаха "Бедечка" да се превърне в уреден парк, а не в квартал.

В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите на общината, което е много под необходимите 40%, за да бъде признато общественото допитване за валидно.

Според кмета Живко Тодоров обаче си е струвало, за да се разберат обществените нагласи.

Въпросът, на който старозагорци трябваше да дадат нееднозначен отговор бе: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".
 

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 години
шайката "еколози" (сега им видях физиономиите у фейса)- 16 на брой, се гаврят с цял град вече 7 месеца. Това не е никакъв парк, това е гюрлюк от саморасляци и купища ***!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо този пущинак и змиярник се нарича парк?! Не от днес и не от вчера,а вече повече от 30години,никой не полага грижи за този район.Защо видните кресльовци-еколози и природозащитници до сега не отидоха нито веднъж да почистят,да облагодарят или да направят каквото и да е за да заприлича това място на парк?
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заралии, заралии, друго си е неделя да си лющиш ракийка или да се излежаваш на дивана. В тва време, дъжд, студ, къде ще си мърдаш дрника да ходиш да им гласуваш. По-добре си ги псувай вкъщи пред телевизора! Гордият българин, умен, готин, кадърен, може всичко, ама все нещо и някой му пречи! Дано ви залеят с бетон сега!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заралии, заралии, надувате ни главите за мръсният ви въздух непрекъснато! А когато трябваше да защитите правото си за малко чист въздух-ПАС ! Браво на трънчани! Явно но Вас бетона Ви отива повече..! Чистито!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9

Ми защото голяма част от Българите не им пука особено и живят ден за ден. То за това и цялата ни държава е такава *** и никога няма да се оправим. Просто нямаме отговорна нация.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, заарлии, защо не се поучихте от Трънчани? Вие сте си дремали пред телевизорите и сте играли карти. Утре ще заприличате на София, с мръсен въздух и презаселване. Тогава ще се сетите за парка и дърветата, но ще е късно!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да се правят референдуми в държава която няма нация в истинския смисъл на думата. Да не говорим, че голям процент от хората в тази даржава са меко казано глупави.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът в Ст. Загора е малко по-друг, от манипулативно представения. Доколкото изтече инфо в медиите, във въпросната местност има частна собственост. Превръщането в парк игнорира интересите на собствениците, обратно превръщането в застроена площ игнорира обществени интереси. Без да се изпада в подробности, ясно е, че хората не виждат преобладаващи предимства в нито едно от алтернативните решения и не взеха страна. 85% "за" прави само 12% граждани срещу частните интереси.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза че предишния кмет не е бил много глупав като е продал парка, просто е знаел че на хората не им пука
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България са много завишени демографските статистики. Поне имаме 20% мъртви души по общини и по паланки. Като се включат и 10% в чужбина с несменена регистрация и 10% новостоличани също с несменена регистрация...Обаче да те питат искаш ли парк или бетон и да не си мръднеш дирника да гласуваш, заслужаваш само бетон в случая. Срамота за старозагорци. Мислех ги за по-прогресивни хора....
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно защото, избора на старозагорчани е нашите хора да ги направим милионери като си направят сгради и ги продадат или като им дадем черно на бяло милионите които сме им обещали.Важното е че сме им обещали да спечелят от ситуацията за сметка на народа.
3
3
 
7
 
! Отговори
румен преди 3 години
Нещо не е наред.Или в пресата проблема е преекспониран или старозагорци са много загубен народ. Иначе не мога да си представя че само 1 от 10 ще си каже мнението за парка.
2
3
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
Въпреки всичко и всички старозагорци казаха ДА на ПАРК Бедечка!
1
4
 
9
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Хаахахахаа , стар'загорци трябваше да се поучат от трънчанье , да си пазят правата , а не да ходят ЗА ГЪБИ , пффффф !