Каква ще е съдбата на "Бедечка"? 85% – да бъде парк!

В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите
19 юни 2017 07:30,
14
Каква ще е съдбата на "Бедечка"? 85% – да бъде парк!
Снимка: архив, Булфото

Парк или жилищни сгради? Стара Загора реши – 85% от гласувалите пожелаха "Бедечка" да се превърне в уреден парк, а не в квартал.

В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите на общината, което е много под необходимите 40%, за да бъде признато общественото допитване за валидно.

Според кмета Живко Тодоров обаче си е струвало, за да се разберат обществените нагласи.

Въпросът, на който старозагорци трябваше да дадат нееднозначен отговор бе: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
шайката "еколози" (сега им видях физиономиите у фейса)- 16 на брой, се гаврят с цял град вече 7 месеца. Това не е никакъв парк, това е гюрлюк от саморасляци и купища ***!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо този пущинак и змиярник се нарича парк?! Не от днес и не от вчера,а вече повече от 30години,никой не полага грижи за този район.Защо видните кресльовци-еколози и природозащитници до сега не отидоха нито веднъж да почистят,да облагодарят или да направят каквото и да е за да заприлича това място на парк?
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заралии, заралии, друго си е неделя да си лющиш ракийка или да се излежаваш на дивана. В тва време, дъжд, студ, къде ще си мърдаш дрника да ходиш да им гласуваш. По-добре си ги псувай вкъщи пред телевизора! Гордият българин, умен, готин, кадърен, може всичко, ама все нещо и някой му пречи! Дано ви залеят с бетон сега!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заралии, заралии, надувате ни главите за мръсният ви въздух непрекъснато! А когато трябваше да защитите правото си за малко чист въздух-ПАС ! Браво на трънчани! Явно но Вас бетона Ви отива повече..! Чистито!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Ми защото голяма част от Българите не им пука особено и живят ден за ден. То за това и цялата ни държава е такава *** и никога няма да се оправим. Просто нямаме отговорна нация.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, заарлии, защо не се поучихте от Трънчани? Вие сте си дремали пред телевизорите и сте играли карти. Утре ще заприличате на София, с мръсен въздух и презаселване. Тогава ще се сетите за парка и дърветата, но ще е късно!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл да се правят референдуми в държава която няма нация в истинския смисъл на думата. Да не говорим, че голям процент от хората в тази даржава са меко казано глупави.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът в Ст. Загора е малко по-друг, от манипулативно представения. Доколкото изтече инфо в медиите, във въпросната местност има частна собственост. Превръщането в парк игнорира интересите на собствениците, обратно превръщането в застроена площ игнорира обществени интереси. Без да се изпада в подробности, ясно е, че хората не виждат преобладаващи предимства в нито едно от алтернативните решения и не взеха страна. 85% "за" прави само 12% граждани срещу частните интереси.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза че предишния кмет не е бил много глупав като е продал парка, просто е знаел че на хората не им пука
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България са много завишени демографските статистики. Поне имаме 20% мъртви души по общини и по паланки. Като се включат и 10% в чужбина с несменена регистрация и 10% новостоличани също с несменена регистрация...Обаче да те питат искаш ли парк или бетон и да не си мръднеш дирника да гласуваш, заслужаваш само бетон в случая. Срамота за старозагорци. Мислех ги за по-прогресивни хора....
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно защото, избора на старозагорчани е нашите хора да ги направим милионери като си направят сгради и ги продадат или като им дадем черно на бяло милионите които сме им обещали.Важното е че сме им обещали да спечелят от ситуацията за сметка на народа.
3
3
 
7
 
! Отговори
румен преди 6 години
Нещо не е наред.Или в пресата проблема е преекспониран или старозагорци са много загубен народ. Иначе не мога да си представя че само 1 от 10 ще си каже мнението за парка.
2
3
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Въпреки всичко и всички старозагорци казаха ДА на ПАРК Бедечка!
1
4
 
9
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Хаахахахаа , стар'загорци трябваше да се поучат от трънчанье , да си пазят правата , а не да ходят ЗА ГЪБИ , пффффф !