Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка

"Не е женена, как да си гледа децата", защитава я майка й
20 юни 2017 08:52,
104
Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка
Снимка: архив Булфото

Социалните работници в Бургас недоволстват след като тяхна колежка беше нападната по време на работа. Служителката обяснила на жена, че не може да получи социална помощ.

Битата се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия - семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана е за 24 часа в полицията и впоследствие освободена.

Майката на побойничката също е агресивна. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова пред bTV.

Последното новородено е дадено в Дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата".

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация, ЕС, БХК, човешки права, горките изтормозени малцинства......нали това чуваме 30 год? Докъде ни докара всичко това?? Една орда от бавноразвиващи се диваци да вилнеят. Диктатора/ император, несменяем и уникален Борисов си ги къта, защото те си го избират на власт. Него и всички други продажници. За тях е добре да имат подивяли племена за електорат срещу 10 лв. Фалшиво толерантната Европа гледа на друга страна, и само да се вземат някакви мерки, скача като орлица да защитава бедните и горкичките малцинства. Отвратителна и жалка картинка
74
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ромите са агресивни няма спор, но да не забравяме високомерието и нечовешкото отношение кьм клиентите си на Бг чиновниците която е най добрата провокация за пердах, пердаха който не го оправдавам разбира се!
73
0
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
До АнонименПодозираш ли колко си права?А на въпроса ти отговора е хубав,много весел и простичък:направи още пет братчета на първото си дете :)
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 годишенНа теб държавата няма да ти помага както помага на индийците. Гаранция. И да ти даде нещо ще е 20 пъти по-малко от това, което дава на ромка за дете, защото ти си можел и е трябвало да работиш за да има пари за издържане на ромското размножаване. И до кага? До кага ще стигигнат парите изкарани от българите за да се финансира размножаването на едни хора, които освен полови органи нямат нищо друго.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Роман Ще я пратят да *** камъни, ама друг път! По скоро ще накажат чиновничката, че спазва стриктно наредбите... В тази *** държава се мисли само за "ромите", не за българите.
70
0
 
9
 
! Отговори
Емо преди 6 години
До До SS "Недопустимо изявление" не може да има в една демократична държава със свобода на словото! Ако на някой не му харесва мнението на другия, то той трябва да го обори с аргументи, а не със забрана. А че *** не подлежат на интеграция е доказано през годините не само в България, но и в цяла Европа. Те разбират само от прилагане цялата строгост на закона, не от компромиси!
69
0
 
13
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Това, което истински ме смущава е, че 25-годишната *** има 6 деца. С това темпо няма да е далече, времето, когато ще бъдат мнозинство в държавата.
68
0
 
3
 
! Отговори
BarteK преди 6 години
До BarteKЗащо,на страницата ви пиша ѝ (и,с ударение) а при "постване" излиза друго,да ви ... !!!
67
0
 
13
 
! Отговори
viola C преди 6 години
До 24 годишенНе се надявай, у нас никога за българите не е мислено - още по соц времето, бях родила и третото си дете, когато се разведох, изпаднах в паника, посъветваха ме да потърся социална помощ, първия път получих въпрос - защо си ги раждала като не можеш да ги гледаш; втория път ми поискаха бележка от кварталния отговорник че съм благонадеждна, е повече не ги потърсих, стегнах се и с помощта на Бог и родителите ми отгледах и изучих децата си и сега са прекрасни хора.
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е женена как да си гледа децата....каква логика, каква наглост, какво безочие на безразборно оплождащи се създания без мозък, без работа, безполезни за обществото...а ние ги храним!
65
1
 
6
 
! Отговори
Роман преди 6 години
Има си сьд, за какво трябва сьс злоба да отвьрне ромката след като е недоволна от решението на чиновничката! откачената ромка, сека като я пратят да чукка камьни ще и дойде акьла!
64
0
 
1
 
! Отговори
BarteK преди 6 години
Не е луд този,който яде баницата,а този,който му я дава! P.S. Редактора,в българския език, между "ѝ" и "й" има разлика!
63
0
 
13
 
! Отговори
Ганчовец преди 6 години
Решение: спират всякакви помощи на всички на няколко преки в квартала на лицето и ги оставят да се саморазправят сами, колкото искат. Ей така, за пример. Схемата, която ни я прилагаха в казармата - Един за всички, всички за един. Е, всички заедно да знаят, какво да правят с попарата.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоооооо[о патриотите къде сте?????Или от много лапане не може да си отворите устата??????Каквато ни е държавата такива ни са патриотите - Монте.Честито на гласуващите за тях.
61
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде накъде ние ще им отглеждаме децата, които утре ще ни крадат и убиват? Като искат деца, да си ги хранят сами, па ако ще и сто да са!
60
0
 
23
 
! Отговори
SS преди 6 години
Учените от БАН да не дремят а да измислят ваксина за стерилитет и да вземе държавата да ги имунизира тези ***, за да се ограничи популацията...
59
0
 
36
 
! Отговори
Без детски преди 6 години
Да се спрат всички детски надбавки в кеш. Работещите родители да имат данъчни облекчения, неработещите-да не са правили деца с инвестиционна цел.
58
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, аз също съм на 25, чакам първото си дете и получавам критики, че съм твърде млада, въпреки че имам мъж, работа, образование и т.н. Трябва да се направи нещо с тези двойни стандарти.
57
2
 
6
 
! Отговори
До SS преди 6 години
Д-р Иван Георгиев каза интересни неща в свое интервю преди 5-6 год. и застана зад своите думи с името и авторитета си на специалист! Два вестника препечатаха интервюто му.Става въпрос за засекретени резултати от определен вид генетични изследвания. те поставят под въпрос даването на равни права.И какво стана? Вчерашна пи*кла от БАН написа в дисертацийката си, отпечатана като книга,че такова изявление е недопустимо /тя не е биолог, филолог е и е в Етнографския/ и взе награда!Защо хрантутим БАН?
56
1
 
2
 
! Отговори
Ндкднкфк преди 6 години
Ако нером осъществи полов акт с *** от ромски етнос ще бъде осъден за педифилство хахсха побъркан етнос в побъркана държава. Като се сетя колко много данъци ми удържат на месец ми става лошо, но после като се сетя че ги плащам на друга държава се успокояван.