Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка

"Не е женена, как да си гледа децата", защитава я майка й
20 юни 2017 08:52,
104
Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка
Снимка: архив Булфото

Социалните работници в Бургас недоволстват след като тяхна колежка беше нападната по време на работа. Служителката обяснила на жена, че не може да получи социална помощ.

Битата се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия - семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана е за 24 часа в полицията и впоследствие освободена.

Майката на побойничката също е агресивна. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова пред bTV.

Последното новородено е дадено в Дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата".

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
101 преди 6 години
Нека нека. Дано ви мачкат! Като им давате помощи! Дреме ми. Даже е похвално :) Аз лично никога не бих почнал такава работа. Да давам пари на циганоте??? Ти т*п ли си да работиш това? Явно да
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем. Ние сме толератни. Господа политици, продължавайте да макате проблема да се реши сам. О, забравих, няма проблем с този етнос и България е остров на спокойствието в който всички етноси живеят в мир и разбирателство.
33
1
 
5
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Тя днешната полиция не бие, ама вчерашната ...
32
0
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
До АнонименИ полицаи бият.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиганинПрав си. Фондация "Четири лапи" е в случая онази институция, която най-лесно ще намери общ език с тези същества. Може пък да успеят да им обяснят какво бъдеще си изпросват.
30
0
 
16
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
650 лв малко им били на еничарите...аре улевооо..оставени сме на произвола на съдбата,и на благоволенуето на тия********* черни дали да живеем или не.Къде сте бееее пулицаииии,на улица Ханку Брат сигурно протестирате
29
0
 
14
 
! Отговори
Приятел преди 6 години
До ИЗБИРАТЕЛАко някой вземе мерки ДПС, БСП, ДОСТ и БХК ще му рипнат. Европейската комисия също. Иначе всички ДЕМОКРАТИ мълчат за прочистените сърби и *** от Косово.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗБИРАТЕЛТо се знае какво ще се случи.Определени среди вече взимат мерки. Не са празни приказки това. Какво разпръскват над държави с вредна и излишна популация, се е писало много.Но защо и ние да страдаме заради тези?
27
1
 
23
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Да осъди общината , че не й осигурява сигурност на работното място, пък общината да се оправя , като напълнят съда с такива дела ще трябва да се размърдат.Защо на запад си поддържат пътищата , защото ем излиза по -евтино да асфалтират отколкото да плащат на застрахователите.
26
2
 
36
 
! Отговори
Начинът за справяне: преди 6 години
1. Спиране на помощите.2. Принудителен труд, за да изработват своята издръжка и тази на децата си.3. Майчински и детски надбавки само за по две деца и то при условие, че поне единият от родителите се е осигурявал поне 1 година. Останалите да си правят сметката.4. Ако не е в състояние да изхрани всичките си деца чрез принудителен труд, да ги дават за осиновяване В ЧУЖБИНА.5. С китайска методика ограничаване на раждаемостта; който е трайно безработен - само с едно дете, работещ- с две максимум
25
0
 
33
 
! Отговори
бг преди 6 години
Веднага да се закрият всички социални агенции, дирекции, отдели и други крадци на нашите данъци! Ако не - да ви бият! Мършояди на нещастния народ! Крадат и раздават чуждата пита на помена на държавата! Един българин работи като роб и хрантути въшките, дето цвъкат всяка година *** -"банкомати"! Така си наричат децата, ако не знаете!
24
1
 
5
 
! Отговори
Гербесар долен преди 6 години
До SharkЯ ми припомни митинг на ГЕРБ с .........? Да ти пращам ли снимка от митинга на Орлов мост с целувката между Места и Станишев. Там българи нямаше? БСП изпуска този електорат. Сега за него се дърпат ДОСТ и ДПС. На митинга на БСП в Южния парк само *** събратя и пикливи бабички. Какво внушаваш? Общински съветници от БСП и ДПС рипнаха на бургаския кмет от ГЕРБ заради мерките срещу неспирните шумни забавления в гетата. Нарушавал им правата!
23
1
 
24
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Да се спрат всички помощи , това да имаш деца си е личен избор и не разбирам защо обществото трябва да ти ги гледа , това да вземаш две години майчински го няма никъде по Европа . Парите които сега отиват за помощи трябва да се пренасочат за детски градини и училища . Имайте предвид че в близкото бъдеще голяма част от работните места за хора без образование ще изчезнат дори в бг .
22
1
 
39
 
! Отговори
Грешна политика преди 6 години
Основнатата грешка е, че ги научиха да чакат помощи, като че ли някой им е длъжен!От къде накъде държавата насила ще взима от нас част от изработените ни с труд пари, за да ги дава на лентяи и безотговорни същества?На 25 г. с 8 деца! Кой й е длъжен?И какво точно развъжда тази 25-годишна ромка? След като не ходят на училище, какво ще излезе от тях? Гърла за хранене и гениталии за разплод на други хрантутници?Най-строго наказание за ромката и да върне парите с лихвите!!!
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде се докарахме. Тези бият наред - лекари, учители, соц.работници. Убедена съм, че горката служителка взема по-малка заплата от помощите на необразованата, нагла и крадлива майка на 6 деца. Има начини за справяне с този етнос, но държавата не желае...
20
1
 
32
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 6 години
В ТАЗИ НАША СКАПА/НА ДЪРЖАЛА, НЯМА ЛИ ПОНЕ ЕДНО ЧИТАВО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ВЗЕМЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ И НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЯТА НА ТАЗИ ПАП/ЛАЧ. СПОМНЕТЕ СИ КАКВО НАПРАВИ КИТАЙ ПРЕДИ ГОДИНИ - ЕДНО ДЕТЕ - ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ДЕТСКИ, ПРИ ДВЕ И ПОВЕЧЕ ДЕЦА - ПО-МАЛКА СУМА... НЕ СЪМ РАСИСТ, НО И ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА! СЛЕД МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ...НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКВО ТОЧНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големците кога смятат да се заемат с мaнгалският проблем. А ако случайно се чудят какво да направят, ето какво: затвор, за педофилите бащи, тъй като майките няма как, никакви социални, докато майката не навърши 18. На който лапето му не ходи на у-ще, без значение причината, никалви социални. Само няколко идеи лато за начало.
18
1
 
10
 
! Отговори
Онеправдан преди 6 години
До бгДа бе! Нали след това ще дойде цялата маала. Ще я пребият като куче и няма да има последствия. Къде живееш?
17
3
 
19
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Като ходите да гласувате за ГЕРБ така ще е. Всички държавни служители гласуват за Бойко и сие, защото ги крепят на топлите им местенца.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с тия докога ще продължава. Аз ако бях на служителката тия чернобил щях да го смажа, ще ми посяга, с какво право, какво е свършила тая безделничка за общестовото?