Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка

"Не е женена, как да си гледа децата", защитава я майка й
20 юни 2017 08:52,
104
Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка
Снимка: архив Булфото

Социалните работници в Бургас недоволстват след като тяхна колежка беше нападната по време на работа. Служителката обяснила на жена, че не може да получи социална помощ.

Битата се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия - семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана е за 24 часа в полицията и впоследствие освободена.

Майката на побойничката също е агресивна. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова пред bTV.

Последното новородено е дадено в Дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата".

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Не съм много образован, ама под интеграция разбирам, подпомагане за придобиване на образование и професия за да се реализираш и приобщиш към обществото с което да си полезен. На практика се получава даване на едни средства за изхранване, като в случая нито едно от 6 те деца не посещава училище.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Донякъде си прав - не бива социалната помощ, давана на едно лице да е по-голяма от тази, давана на друго лице.Но да не се забравя, че минимална пенсия получават повечето от хората, които и да искат, не са могли да работят поради инвалидност.А в случая говорим за здрави и прави млади същества, които категорично не желаят да си дадат зор да учат или да работят и най-безотговорно създават безброй гърла за хранене, разчитайки напари, които държавата отнема от нас!Несправедливо е!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност никой не търси никого за нищо. На определени лица не се държи сметка и това се прави генерално - под общ знаменател. Влезеш ли с хартийката в канцеларията обаче, изведнъж всеки започва да се интересува от теб. В България проблемите започват още с издаването на личните документи.
52
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един съвестен и отговорен млад висшист и приятелката му, в повечето случаи си позволяват само по едно дете и то чак след като минат 30 г., а един неграмотен и неработещ ром се размножава безконтролно и държавата ни изнудва да храним децата му!От къде накъде?
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези помощи като държава сме загубили поне три Южни потока и четири АЕЦ Белене. И за какво да ги слушаме онеправданите как мляскат.
50
0
 
9
 
! Отговори
Ефектът на доминото преди 6 години
Евтин, но болезнен метод, ако си удариш пръстите:нареждат се тъмните от махалата в редичка, всеки захапал яйцата на следващия, зад последния стои фелдшер от Спешна помощ с две тухли. Газ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им спрат социалните помощи и нещата ще се оправят.Ванчето,Ганчето трябвало да ражда за да зима социални помощи. Ми да не ражда.Някой насила кара ли я да прави деца ?
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива случаи има много, но е добре да се обобщят и огласят, за да получим информация колко са приблизително на брой тези неработещи и не служещи редовна военна служба роми, които поддържат сексуални контакти с по 5-6 и повече жени и безразборно им правят деца, защото контрацептиви не се използват, а същевременно стремежът е да се създадат колкото е възможно повече деца, за да се взимат повече пари наготово от нашия джоб!Щом финансираме този развъдник, имаме право на информация!
47
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
палете газовите камери, трябва да се прочисти България, Европа и света от всичката ***, това не са хора а маймуни издаващи определени думи и звуци, ако така отиват нещата един ден ще ни колят, ще колят децата ни с брадви ножове кадето и когато си искат, както те казват "като у жунглата", трябва да се вземат мерки навреме преди нещата да излязат от контрол
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
социално справедливо е общия сбор на помощите на едно лице да не надвишават, примерно социалната минимална пенсия на друго такова лице.
45
0
 
20
 
! Отговори
Кои са бащите преди 6 години
на тези 6 деца?Съгласявам се с това, че майката трябва принудително да работи, за да си храни децата, но защо никой не търси бащите?Спомняте ли си случая, когато цялото селище се надигна да протестира, че някакъв гробар от съседен град прави пето дете на жена с ментални проблеми, която дори за себе си не може да носи отговорност?Установи се, че този същият има няколко жени в няколко съседни селища, на всяка е направил по няколко деца, но не се грижи за нито едно!Защо ние да ги храним?
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има излишна енергия за агресия и побой, но няма сили да работи.
43
0
 
18
 
! Отговори
Открих грешката! преди 6 години
Защо се очаква полицията да се справи с тези?За тях е нужна зоополиция! Аннадъм?
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерете място за този род новини, нещо от рода Animal Planet.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25-годишната Иванка Филипова..............................Тя тази поне още 6 деца ще роди.
40
0
 
6
 
! Отговори
Bobi преди 6 години
Smajete tiq man.gali mammka im
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бре за пенсии таван има, за помощи няма!
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сборът от всички помощи, да не превишава минималната пенсия, това е!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едното лице на проблема са несъвършенствата в системата и хвърляне на вината за това върху невинните работещи вътре в нея. Това е лесно и удобно за властимащите, защото веднага ще се намери друг служител за такова място. Другият проблем са разглезените роми, които вече стават агресивни, когато не им се даде. От тук следват няколко сценария с различен оттенък. Ако на работното място се появи външен човек под формата на заплаха, най-доброто средство е да бъде отстранен от обекта на момента.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗООООО ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ СА ОТ ТОЗИ ЕТНОС.