Сблъсъци, агитки, рокери... Нощта на най-големия протест в Асеновград

Протестиращите опитаха да щурмуват ромската махала, но не успяха
Обновена: 3 юли 2017 09:00 | 3 юли 2017 08:53,
183

Напрежението в Асеновград продължава след сбиване между роми и отбора по кану-каяк в града.

Напрежение и сблъсъци, обобщават последните антиромски протести снощи – най-многобройните от началото на напрежението.

Още по темата
Хиляди дойдоха още през деня в Асеновград, като към тях се присъединиха както представители на рокерски клубове, така и на футболни агитки, информира от мястото на събитието репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера полицейското присъствие бе засилено, за да не се достига до напрежение. От сутринта служителите на реда наблюдаваха какво се случва, полицейски патрули бяха на места в града, включително и пред ромските махали.

Точно в 19.00 часа, когато жителите на града започнаха да се събират в центъра на Асеновград, се стигна до напрежение заради силното присъствие на полицията. Хората се питахада не би умишлено да се пазят ромите, вместо протестиращите.

Проверявани бяха документите на всички, идващи на протеста, което допълнително внесе напрежение.

В 20.00 часа шествието започва да се движи из града и при всеки сблъсък с полицията се стигаше до напрежение, викове и скандирания, предаде репортер на телевизията.

Ситуацията бе най-сериозна малко преди 21.00 часа, когато самите протестиращи опитаха да щурмуват ромската махала.

Сред атакуващите бе и известният ловец на мигранти Петър Низамов - Перата, който, заедно с още двама от протестиращите, е задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: асеновградпротестроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
balgarska prolet
78
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистката от репортажа да не се чуди, защо и на журналисти посягат. Много добре си знае, защо!
77
5
 
4
 
! Отговори
Кротко внимателно преди 6 години
Сега прегледах специални анализи от онова време.Оказа се че тези които бяха обсебвани от масови убиици всички сами добри познати.. отровени с хлор токсични бойно отровни вещества подавани в питейни води и хляб. При споменаване че тровят водата с хлор изпадаха в отнесено състояние и почваха една и съща реч която винаги садържаше инфо че"Ония ще дойдат и ще почнат да режат глави".Пуснахме серия от доклади срещу хлор токсични отрови ползвани з а обемно обсебване и ДМК
76
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е за лентичка за рязане ББ е първи. ;)
75
5
 
51
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Сред атакуващите бе и известният ловец на мигранти Петър Низамов - Перата, който, заедно с още двама от протестиращите, е задържан." Ето това са реалните резултати от управлението на Винету от Банкя. Щом е толкова загрижен за ромите, защо не ги настани в Банкя и околностите. Аман от този ***. Полицията, която иска по-високи заплати от нас, данъкоплатците ни мачка безогледно. Излиза, че хапе ръката, която ги храни. Какъв цинизъм. Е, няма такава държава.
74
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** няма да са проблем ако по махалите им от време на време влизат групички по 20-30 полицая с палки и каски, намира им се работа в строителството и чистотата, пък ако има 1 на 10000 с капацитет да стане лекар или адвокат, нека го приемем. Дълбоките и тихи води са при българските турци където един ден може да ни падне гръм от ясно небе, както изглеждат "толерантни" и "трудолюбиви".
73
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите да искат пари за заплати от тези които пазят, а не от съвестните данъкоплатци.
72
4
 
22
 
! Отговори
Евроскептик преди 6 години
Ние все сме в състояние на опънати: 45 години комунизъм, 28 години неолиберализъм и в резултат какво се случва? Внасян ни лоши храни на скъпи цени, гейпаради, демографска криза, плащаме за всичко и за всички, ставаме заложници в собствената си държава. А полицията прави това, което им е разрешено1 За всичко са виновни Тръмп и Путин!
71
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващите протести трябва да са пред полицията !Пред съда !и пред парламента !!!Те са престъпниците които пазят другите престъпници?
70
8
 
0
 
! Отговори
Пийте наливна бира преди 6 години
проникналите масови убиици били контролирани от ГЕi таласъмиподават дъждовете ..Таласъмите с е виждат като бързо движещи се сянки ..по размер са от около футболни топки до около мечка когато са изправени и разгънати..Експерти д а прегледат снимани кадри в различни режими вкл скоростни на записи.Виждат с е тъмни *** сенки .имат светещи маркери около таза.Обсебват и кучета ,зверове, котки ..
69
12
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Джумбуш да има, за народа - хляб и зрелища!
68
5
 
4
 
! Отговори
кротко преди 6 години
ДА се огледат филми с снимани побоиниците които искат да режат глави..може да са обсебени с "електронни цигари" или електромери.При нас има докладвани такива които крещяха че ще режат глави още преди години..Хората възрастни,уравновесени,поели някакви спец продукти и обемно обсебени..Почистиха региона от опасни турски електромери и хоп поздравяват спокойни весели засмяни ..иначе крамоли всеки срещу всеки скандали полиция..
67
2
 
5
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
От кадрите се подава че не бива д а се правят Гей паради ..проникнали са хиляди духове на несретници ,терористчета,престъпници и други които почват да обсебват по лабилни малцинствени групи проблема с малцинствени групи е от хиляди години..На мен ми се случи подобно нападение още на 7 години в първи клас. Прибираме се с съученик атакува ни "таласъмче "следва скандал с друг съученик по голям цел изгонване на тази малцинствена група от региона.
66
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как пък за толкова години не видяхме нито едно про българско правителство бе.има ли българи в този парламент и това смешно правителство бе.взе да ми идва до гуша вече ей.
65
13
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Много *** народ. И няколко хитреци, който опитват да изкярят, като Перата, или който и да е там. Като искате саморазправа, събирате се 10-20 човека, ставате в 2 часа след полунощ, екипирате се с подходящи инструменти и влизате в махалата. Това дето сега го правите е празно перчене и до нищо няма да доведе... Говоря за тези дето се опитват да щурмуват през полицаите.
64
4
 
27
 
! Отговори
Провинция преди 6 години
БББ къде си кажи нещо
63
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присъствието на рокерите и феновете развалят впечатлението за протест на асеновградчани. Т. н. фенове, са всъщност ултраси, които се появяват навсякъде, където могат да покажат бабаитлък и да пищят за нарушените им права, когато ги понатупат. Те нямат нищо общо с любителите на футболната игра. Т. н рокери (не всички , разбира се) са тези които ни задминават с над 200 км./час, форсират без нужда моторите си и създават предпоставки за ПТП. Те същите излизат с призиви да ги пазим, когато някой се
62
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е премиера?Защо се покри както обикновено като стане напечено.Да не е вдигнал пак кръвното?
61
29
 
17
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
45 години съветско робство - 28 години кремъслки фашизъм в България - това е нагледния резултат - роми, комуниски и турци решават бъдещето ни!
60
0
 
42
 
! Отговори
Само 9 в ареста! преди 6 години
Ако бяха арестували всички участвали в побоя и бяха почнали мащабни проверки по гетата, придружени с нови стотици арести, нямаше да има протести. Но Тиквун така е свикнал. Пуска парата през свирката. Ако това не стига, подава оставка и купува следващите избори... с помощта на същите тези "роми". Хитро, нали?