Сблъсъци, агитки, рокери... Нощта на най-големия протест в Асеновград

Протестиращите опитаха да щурмуват ромската махала, но не успяха
Обновена: 3 юли 2017 09:00 | 3 юли 2017 08:53,
183

Напрежението в Асеновград продължава след сбиване между роми и отбора по кану-каяк в града.

Напрежение и сблъсъци, обобщават последните антиромски протести снощи – най-многобройните от началото на напрежението.

Още по темата
Хиляди дойдоха още през деня в Асеновград, като към тях се присъединиха както представители на рокерски клубове, така и на футболни агитки, информира от мястото на събитието репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера полицейското присъствие бе засилено, за да не се достига до напрежение. От сутринта служителите на реда наблюдаваха какво се случва, полицейски патрули бяха на места в града, включително и пред ромските махали.

Точно в 19.00 часа, когато жителите на града започнаха да се събират в центъра на Асеновград, се стигна до напрежение заради силното присъствие на полицията. Хората се питахада не би умишлено да се пазят ромите, вместо протестиращите.

Проверявани бяха документите на всички, идващи на протеста, което допълнително внесе напрежение.

В 20.00 часа шествието започва да се движи из града и при всеки сблъсък с полицията се стигаше до напрежение, викове и скандирания, предаде репортер на телевизията.

Ситуацията бе най-сериозна малко преди 21.00 часа, когато самите протестиращи опитаха да щурмуват ромската махала.

Сред атакуващите бе и известният ловец на мигранти Петър Низамов - Перата, който, заедно с още двама от протестиращите, е задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: асеновградпротестроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
30
 
! Отговори
Решението преди 6 години
За да я има България, тези в Парламента трябва да бъдат сменени, заедно с върхушките в полиция, прокуратура, съд и т.н. И никакви мутри от СИК и комунисти вече.
58
5
 
33
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 6 години
ПРОТЕСТИРАЙТЕ СИ,БЕ. НЕ МИ ПРЕЧИТЕ.
57
7
 
8
 
! Отговори
Осман Паша-2 преди 6 години
Ама що не ги пуснете да се избият помежди си , така Османската Империя пак печели
56
0
 
37
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименИма законни начини да се реши тоя проблем,но няма воля!*** пример-не може да бъде законно ограничено гласуването по какъвто и да е признак(освен уседналост),но може в бюлетината да бъдат премахнати номерата,а партиите/личностите да са в произволен ред.Ако гласуването е машинно-може за всяко гласуване да се мени подредбата.Който не може да чете-гори!Изобщо,има интелигентни и ЗАКОННИ решения за всичко-воля няма!
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивайло Московски имам предвид депутата от ГЕРБ ром ли е , защото те го крият и не казват и така си играем на криеница от Византия насам
54
0
 
48
 
! Отговори
Най-големия протест, преди 6 години
И к*во от това. Сивите събратя бяха добре обгрижени,защитени и окрилени. Проблемът си остава,а съпротивата неефективна. *** краката,а не главата. Трябва да отстраним причината,а после следствието.И докато ние се борим с проблема,получихме удар и в гърба. Тихомълком ни вдигнаха отново цените на светлото,топлото и газта,а от тях- на всичко. ПИТАМ,КО ПРАИМ СЯ?
53
0
 
54
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Другаде трябва да е протеста-на жълтите павета!Политиците трябва да престанат с откровено антибългарската си дейност или да бъдат пометени...Дали е възможно????Във всеки случай,ако всичко продължава по тоя начин,то краят на една 1300годишна държава не е далече.
52
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протеста трябва да се пренесе и пред парламента.Роми е имало по наще земи не от вчера. Нереалистично е, че може да ги изгоним или превъзпитаме за 2,3 години.Проблема е, че се чувстват безнаказано. Правят каквоти си искат, и то не всички.Трябва държавна политика:- спрете помощите- пращайте ги да работят за хляба си.-Пращайте ги в затвора като нарушат правилата, и не само ромите.Постройте полицейско управление в махалата ако трябва.- Закон за гласуването - само с образователен ценз. Един н
51
2
 
12
 
! Отговори
Корнелия Нинов преди 6 години
Четохте ли какви простотии е изказал Ръдан по въпроса?!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИнкогнитоМного Сте прав! В Русе още има един полицай, на който му викат "Митьо Чипс- а"!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, именно, г-н Гейтс :) Ключовата ти дума е "заставен" и "няма друг избор". Асан е бил заставен да прави нещо, което не е искал да прави - да учи, да работи, да ходи казарма и т.н. Ето защо продукцията му е такава - калпава. Доказано е още от Сталинските и нацистките лагери - човека можеш да го биеш, да го пердашиш с параграфи и алинеи и какво ли не, но по този начин той няма да ти произведе нищо читаво. И се чудя как не се сещаш, че това от птицекланиците ти си го ял после :D
48
0
 
69
 
! Отговори
ист преди 6 години
В България всичко е объркано. Неграмотни агресивни на социални помощи роми бият тези, които ги хранят. Полицията защитава тези, които трябва да бъдат в затвора. Политиците да решат - българия на българите ли е или на ромите. Да побързат, докато народът не реши вместо тях.
47
2
 
45
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Еми *** народ сме. *** ни крадат, бият и изнасилват, а ние - "Сблъсъци м/у протестиращи и полиция" т. е. българи с/у българи! И как така винаги става - Неможело навсякъде да има полицаи, но когато трябва да пазят *** - Може да има едва ли не до всеки лилав - полицай да го пази! и за това пак ние си плащаме. Е докогато търпим това - дотогава и ще продължаваме да сме роби на електората на БКП и ДС!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перата - прецидент!
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57А знаеш ли в каква смрад в птицекланици и екарисажи бачкаше Асан?! Ти няма и да минеш от там, но Асан бачкаша, щото беше заставен и нямаше друг избор....Сега има "демократичен" избор да краде, проси, пребива, продава дрога и лентяйства на цоциални помощи.... Колкото до блоковете - питай и и нженерите от СВ що така се е получило! И все пак още не са паднали и са по-качествени от някои "нови" строителства!
44
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой е по-умен, но е видно кой е окей Асан да се изтяга и да взема за това едни пари :)Още тогава така ги научиха - прави Асан блок калпаво - ама взима едни пари. Изтяга се Асан до някой струг - ама взима едни пари, макар и да му е калпава продукцията. Асан не може да чете и пише читаво - ама завършва основно, че така трябва. На това някои му викат "ходене на работа" и "ефект" :) Нищо чудно, че загубихме Студената война.
43
4
 
33
 
! Отговори
КуКлусКл преди 6 години
Значи полицаите създават напрежение мъчейки се да предотвратят напрежението ....интересно ...всичко сочи към едно ! С цената на всичко спрете българите да не доближат грам до електората на Герб ....под предтекст да не ескалирало напрежение........а цяла вечер е имало такова между българи и полиция ......бай Тошо бай Тошо до къде ни докара падарина ти !
42
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон пред османския инператор Петьр Назимов.
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Не си особено умен!? Сега не офукват ли пари, като се плаща на родителите им цоциални, че детето им ходи на училище, а в действителност не стъпва! Все пак има някакъв шанс да стане човек, ако макар и насила ходи на училище! И имаше ефект - всичкото ром ходеше на работа след училище, не просеше и не се моташе по улиците, а до център на град и заведения нямаха достъп! В къщата ми на село никой не беше влизал до... 92-ра година да безчинсктва! От тогава - няколко пъти!
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си чешеме езиците. Полиция ,прокуратура и съд. Там е огромния проблем и протеста трябва да е срещу тия институции. Те са закостенели силно зависими, корумпирани и изцяло виновни за сегашната ситуация. И ако действително не ги принудиме и натиснеме за тотална реформа, ситуацията ще стане необратима.