Сблъсъци, агитки, рокери... Нощта на най-големия протест в Асеновград

Протестиращите опитаха да щурмуват ромската махала, но не успяха
Обновена: 3 юли 2017 09:00 | 3 юли 2017 08:53,
183

Напрежението в Асеновград продължава след сбиване между роми и отбора по кану-каяк в града.

Напрежение и сблъсъци, обобщават последните антиромски протести снощи – най-многобройните от началото на напрежението.

Още по темата
Хиляди дойдоха още през деня в Асеновград, като към тях се присъединиха както представители на рокерски клубове, така и на футболни агитки, информира от мястото на събитието репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера полицейското присъствие бе засилено, за да не се достига до напрежение. От сутринта служителите на реда наблюдаваха какво се случва, полицейски патрули бяха на места в града, включително и пред ромските махали.

Точно в 19.00 часа, когато жителите на града започнаха да се събират в центъра на Асеновград, се стигна до напрежение заради силното присъствие на полицията. Хората се питахада не би умишлено да се пазят ромите, вместо протестиращите.

Проверявани бяха документите на всички, идващи на протеста, което допълнително внесе напрежение.

В 20.00 часа шествието започва да се движи из града и при всеки сблъсък с полицията се стигаше до напрежение, викове и скандирания, предаде репортер на телевизията.

Ситуацията бе най-сериозна малко преди 21.00 часа, когато самите протестиращи опитаха да щурмуват ромската махала.

Сред атакуващите бе и известният ловец на мигранти Петър Низамов - Перата, който, заедно с още двама от протестиращите, е задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: асеновградпротестроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
46, това с бройките си е проблем на образователната система. Което ромче иска да учи - моля, да заповяда. Но, ако не иска (какъвто там е масовият случай) - ами, да се оправя. Аз не искам моите пари да се дават за "обучението" на такива хора.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, разликата наистина е огромна. Нагледно беше доказано какво става, ако някого го караш насила да прави нещо, което не му харесва - парите са офукани, а резултат - никакъв. За блоковете - чудесно, опитай с твоето семейство да живееш в такъв :) Трябва да призная, че те са единствените, по-зле дори от новото строителство.
37
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше ясно че това правителство с тия нацисти вътре ще създаде проблем. Дано турците кротуват
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43А сега не влизат и в 1-ви клас или ако влязат ги водят за бройки и получаване на помощи без да стъпват на училище... Има огромна разлика между това все пак да ходиш на училище и да те "бутат" до 8-ми клас и въобще да не стъпваш и на никой да не му пука от това... И какво им е на блоковете строени от СВ?! Още са си там и в тях живеят семейства! По съм притеснен за "новото" строителство, т.е. след епохата на строителни войски! Бил съм в птицекланица 88-*** и в тая смрад само ***!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Валери Симеонов,къде е Волен???Народе????
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Работеха" е много силно казано. Какво е работел Асан? Ти влизал ли си в блок, строен от "Строителни войски"? В завод, в който е "работел" Асан? Асан е учел? В класа ми имаше две ромчета - едва избутаха трети клас. После зорлем ги добутаха до осми, че беше задължително основното. Завършиха основно сигурно на по 16-17 години. И веднага се заеха с кражби после.
33
1
 
24
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Петър Низамов бил ударил журналист на БосфорТВ ......два три да беше му ударил ! Макар че пак ми мирише на клевети и простотии !
32
5
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До гербист-столичанНе ми лафи глупости бе в София да ги пращали ония селяни били абе ей...*** те там ако се съберат вси4ки срещу вас "столи4ани" не можеме после да ви събереме бе...*** нема вие там па по София батки вси4ките бяхте аз забрайх бол комплексирани амфетари,наркомани и тем подобни дето са си повервали xDDDDD смешен си брат
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите ги вкара по градовете Правешкия. Който не ми вярва, може да прочете малко възрожденска, че и следосвобожденска литература - ромската махала винаги, ама винаги е била извън града. И после се почва - работа за всички, разни такива измишльотини и айде Асан у градО. Гонете го сега, ако си нямате друга работа. И като се усети Асан, че е важен за партиите и край.
30
1
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
После как "ромите" няма да извършват престъпления като знаят че именно закона ще ги опази от народа ?!?!?!?! Това е недопустимо ! 2000 ченгета пазят тия чавеци , а къде бяха ченгетата когато биха гребците и после окупираха болницата ? Защо не обградиха болницата д ане допуснат "ескалиране на напрежението"? Всичко е поръчка от горние етажи ....електората на Герб и ДПС ...........помийна яма е тая държава !
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31За да могат Герб на спокойствие да продължават да крадат...ше си кажеш ти лека.полека -кой- клати за пореден път държавата, доколкото я има изобщо в днешният свят
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия скандали ги забъркаха тиквите за да не протестират ушевите за пари защо тези протестиращи не искат оставки на БХК и на Тиквите там са за да вдигат врява и ушевите да не стачкуват.
27
1
 
11
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Редакцията,Гнус ме е от посредствения ви лaйняно-жълт ***, списван от полуграмотни посредствени лyмпени.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етническото напрежение винаги е било чудесен инструмент за отклоняване на вниманието от някои кофти въпроси, като например КТБ, Цацаров, 10 и т.н.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така по твои думиУж братски езици, уж лесни, а така и не научавате читав български.
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема с този етнос е много голям. Прогресивно ромите увеличават своя брой, а същевременно образователното им равнище се срива. Какво да очакваме за напред, всичко от това което се случи в Асеновград но в много по-големи размери и по-често случващи се.
23
0
 
15
 
! Отговори
Напрежение преди 6 години
Тази статия да не би да е за електроснабдяване на махалата? Всяка втора дума е "Напрежение". И в крайна сметка колко волта е напрежението?
22
1
 
17
 
! Отговори
Г. Сомов преди 6 години
Ако се опиташ да се прибориш с прасе, ще се изцапаш. А на прасето не му прави впечатление. Даже му харесва. Не ни трябва Неграмотни Бабаити като Динко и Перата да се опитват да опитомяват *** . Трябва ни ефективна съдебна система . За всяко "Gypsy" което нарушава закони , Солидна Кошара.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след съветската окупация на България,комунистическите правителства толерират ромите по всякакъв начин,изкуствено създадени работни места,детски майчински жилища и т.н.в демокрацията се получи така че българите не отиваха да гласуват и всички партии започнаха да разчитат на платени ромски гласове.от там дойдоха проблемите.сега са на ниво на което вече няма решение
20
32
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Хора, стига с тези протести. Къде отиде заедността и разбирателството? Нека всички да живеят заедно, и едните и другите гласуват за нас, разлика няма. А ако има проблем в Асеновград, нека да се преместят ромите при нас в столицата, ние столичаните не сме толкова тясно скроени като тези селяни там.