Равносметката от ада на "Тракия": 31 ранени, над 40 коли са потрошени

Причините за инцидента предстои да се изяснят
Обновена: 5 юли 2017 17:01 | 5 юли 2017 15:49,
52

Снимка: Булфото

31 ранени и над 40 смачкани автомобила е равносметката от днешния тежък инцидент на автомагистрала "Тракия.

Две сериозни верижни катастрофи затвориха аутобана край Ихтиман в двете посоки. При инцидента за щастие няма загинали, но по данни на болниците сред пострадалите има и такива с опасност за живота.

Първите сигнали за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Първоначално бе съобщено за 15 ранени при тежките сблъсъци. Броят на пострадалите обаче нарастваше и в обедните часове на деня стана ясно, че те 31, настанени в 4 столични болници.

Още по темата
Сред ранените има и дете на 2 г. с черепно-мозъчна травма. Други деца, на 8, 12 и 15 години също са пострадали.

Заради инцидента временно движението по магистрала "Тракия" в посока София край Ихтиман бе пренасочено в платното за Бургас. По-късно бе възстановено движението между км 46 и км 47 на автомагистралата "Тракия" двупосочно в платното в посока Бургас.

Причините за катастрофите предстои да се изяснят. Според полицията основната версия е, че намалена видимост е довела до сблъсъка. 

Според една от версиите видимостта е била намалена заради ниска мъгла, а според друга - дим от горящо вече пореден ден близко сметище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
5
 
! Отговори
ГаденНуЧестин преди 6 години
Колкото повече самоубийци толкова по малко самоубийци :D
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
б.лгаристанеца като вземе по скъпа кола и са мисли за някав жалко подобие на човек наи точно казано
27
1
 
19
 
! Отговори
Винаги преди 6 години
Както винаги виновни няма
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радост за очите ми....Половината са карали с превишена (не с несъобразена) скорост. Другата половина са били без колани и без детски столчета. Хареса ми например автобусът с помляно предно стъкло, според мен шофера е бил без колан.Изобщо простотия по пътищата....
25
1
 
45
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Оставам с впечатлението, че за всичко Ви е виновна държавата, а това, че и Вие самите бързате да се държите като неандерталци е.много лошо. РАЗБЕРЕТЕ ХОРА НЕ ДЪРЖАВАТА А НИЕ ХОРАТА СМЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО !!!!
24
7
 
9
 
! Отговори
Митре преди 6 години
От цялата работа държавата ще спечели.40 глоби за несъобразена скорост, ДДС от нови коли,части,лекарства и т.н., а може и да глобят сметището, ако не е на наши хора
23
0
 
3
 
! Отговори
Оп преди 6 години
До не е скоросттаЗащото са ***, затова не допускат.
22
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фаровете заслепяват и през деня ! - затова изключете ги.В Германия не е задължително да караш на фарове а тука път няма ама трябва на фарове да караш за да стане някой от милионер на милиардер за наша сметка.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако сложим втори катализатор на тези 40 автомобила, по ли ще е чист въздуха от сметището?Ето ви единият главен замърсител.
20
6
 
18
 
! Отговори
b0lero преди 6 години
ах българино няма да се научиш да си караш 20 годишната кошница в ограниченията и да спазваш дистанция .... нека както каза колегата по-малко ганчовци на пътя понеже ще им трябват още 20 години да събират за нова 2001 година форд ескорд 😂🤣😂🤣😂🤣
19
4
 
10
 
! Отговори
мишо преди 6 години
Е, браво.40 коли са поне половин километър в дистанция и то в 6 часа сутринта !Представям си ако беше в 6 следобед, те колите щяха да са двойно.Нещата са зле.Никой ли вече не кара със 70 по магистрала (зад тировете) ???
18
4
 
28
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
АУТОБАН....хахХахахахахахахахахахайХахахахахахХахахахаДано не ви чуе някой немец
17
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мед ми капе от душата! Колкото повече ганчовци загубят колиците си,толкова по-добре за родината ни!
16
5
 
42
 
! Отговори
Сеирджия на Титаник преди 6 години
Поредното "чудо" за три дни. Истината е, че живеем като в джунглата - всеки спасява собствената си кожа и с безразличие прескача чуждите трупове освен ако не се храни с ***. "Важното е, че не съм аз!", " Пак извадих късмет!", "Тц, тц, ама как тъпо се прецакаха тия!" са част от клишетата, с които успокоително се самозалъгваме. И четем със злорадство за следващия труп. Докато не дойде и нашият ред. А той винаги идва. Само че ние никога не вярваме, че ще е днес.
15
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тридесет и един ранени, колко са здавноосигурени? Защото има пострадала шестнадесет годишна майка с две годишно дете,тоест забременяла е на тринадесет. Цацаров спиш ли бе?
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат време да трият коментари по темите ама нямат време да си прегледат собствените главоблъсканици!
13
6
 
57
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Стига бе хора, според повечето от вас държавата е виновна, че караме като побеснели, *** тръгва на път и нищо не го интересува, натиска газта надува чалгата и се мисли за батман. Когато българина научи няколко прости правила, тогава ще се пътува спокойно и безаварийно- съобразена скорост с пътните условия и уменията на задкормилното устройство,спазване на дистанция и поглеждане по-често в огледалата за задно виждане преди всяка маневра...... а до тогава дупе да ни е яко !
12
2
 
11
 
! Отговори
Главен Редактор преди 6 години
И днес ще почивам.
11
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според полицията основната версия е, че намалена е довела до сблъсъка.Според мен намалената или липсваща мозъчна дейност е родила това изречение.
10
7
 
20
 
! Отговори
не е скоростта преди 6 години
присъствал съм на подобно нещо, гадно егъста мъгла, ти само виждаш как колите една по една навлизат в нея, и после се чува БУМ, БУМ, БУМ ... чак когато опашката от ударени коли излезе от мъглата, тези които тепърва идват виждат и почват да намаляват. В този случай се молиш да не попаднеш между два тира, щото тогава ставаш на палачинка. Скоростта с която ставаха ударите беше ниска 70-80 ... просто никой не е допускал, че вътре в мъглата има меле.