Плажовете ни – индустриални, туристите пък идват, за да се балсамират!

Политиката за конкурентноспособност се провали, смята Румен Драганов
12 юли 2017 09:23,
76

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и заспиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в "България сутрин".

Идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от 2-3-4 лева остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени се броят на пръсти.

Още по темата

Миналата седмица стана ясно, че уж най-евтиният у нас плаж - Нестинарка, където чадърът и шезлонгът би трябвало да са по 36 стотинки, всъщност не е толкова евтин. Концесионерът на плажа принуждава туристите да си взимат шалте за шезлонга срещу 5 лева.
 
"Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие спрямо Гърция! Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!", посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и, което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Италия огромни курорти чакат само на европейските отпускни периоди и стоят празни през останалото време.България има някакви туристи,макар и без да е рекламирана или с дотирани самолетни билети.Да не забравяме,че ДДС то е огромно,скъп ток,лош транспорт с неиндексирано разписание в гугъл мапс.Липса на табели на латиница.Липса на детски и екстремни атракциони,липса на туристически карти за чужденци,агресивни средства за масова информация,агресивни служители на реда,бавна спешна медицинска помощ
5
11
 
19
 
! Отговори
Анелия Донева преди 6 години
Н И К О Г А не бих избрала българското Черноморие за лятната си ваканция!!! ***, спасители, тела, миризми, кърпи........ Никакво сравнение с природата, спокойствието и чистота в Гърция! И не на последно място - към госпожата с малкото дете, дето твърди, че имало хубави места по Черно море - ако искате да си изкарате спокойно почивката и да не мислите само как да гоните отрочето от водата, за да не се издави, идете на Бяло море. Там няма подводни течения, потъването е сложна и упорита дейност
4
2
 
12
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Вижда се че има 5 коментара , но се показва 1. Това не е за първи път - да питам какво толкова цензурирате? Нещо свободата на словото хич я няма.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частниците нямат стимул защото губят печалба и печелят само 1-2 месеца.
2
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко т-ъп и мазохисти Пен трябва да си за да ''почиваш'' в Мутрокрнефа, след като Слънчева Гърция е само на 2-3 часа път.
1
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализация и одържавяване на плажовете и хотелите.