Почистват плажа в Синеморец, откриха мазут

Ветровете и бурното море го е изхвърлил на брега
19 юли 2017 17:07, Петя Славова
16
Почистват плажа в Синеморец, откриха мазут
Снимка: архив, Булфото

Почистване на замърсяването на плажа в Синеморец разпоредиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас.

При направена проверка заедно със служители на Община Царево е установено, че на плажната ивица има петна от мазут.

От "Морска администрация"-Бургас съобщиха, че вероятната причина е старо замърсяване извън териториални води на България, които силният вятър и бурното море е изхвърлило на брега в последните няколко дни.

На концесионера на плажа е дадено предписание за незабавно почистване на плажната ивица, което ще продължи до пълното отстраняване на замърсяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: моремазутСинеморец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Frisbi преди 6 години
Bg medii sa mafia.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вероятно не е мазут, а слъдж (sludge) от някой кораб и дори е по-лошо.За такова нещо по света се налагат многомилионни глоби и даже затвор.Още повече съгласно Марпол конвенцията Черно море е една от специалните зони и е забранено изхвърлянето на води със съдържание повече от 15мг/л нефтопродукти, както и ред други ограничения и забрани.
11
1
 
2
 
! Отговори
до Men преди 6 години
My man, прав си, само, че гърците имат 100 пъти по-дълга плажна ивица ;) А вместо скъпи пречиствателни станции, всичко се извозва с медарки към вътешността и водата им е кристална! :)
10
2
 
3
 
! Отговори
естествени процеси преди 6 години
мазут се отделя от разлагнето на плажуващите туловища.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нали има военни учения тия кораби да не би на въглища да карат?
8
2
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименКъде викаш имало пречиствателна станция? АКо искаш *** по морето погледни водата. После скочи до гърция и поглени водата. Коя изглежда по-чиста? Ама сега сигурно ще кажеш то може само да изглежда ама не е. А за камъните и състоянието на ивицата само мога да се смея. Гърция има над 10 пъти по-дълга плажна ивица от България, има и каменисти плажове и такифа с фин пасък като на карибите.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли за толкова години в Гърция не съм видял никъде мазут по плажовете, нито пък удавени, въпреки че нямат спасители.----Не знам сега как е в Гърция,но преди години един баща,унгарец, се удави и семейството му буквално виеха и плачеха по плажната ивица и никой не им помогна,няма спасители,няма нищо,да не говорим,че и каменисти или мръсни плажове има и във Гърция.В България има спасители,ивицата ни е много в по-добро състояние от камънаците там,направиха пречиствателна система за водати т.н
6
5
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Мазута на плажа в синеморец им е най-малкият проблем - хотела с пилешката глава и останалите изливат всичко точно в заливчето. Във водата плуват всевъзможни *** от лепенки до дамски превръзки и лaйna. Последния път посетих това място преди година и ме беше гнус да вляза във водата, потресаваща мръстотия. Нямам идея колко трябва да си *** за да се топнеш в тая клоака.
5
2
 
12
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Споко- не е от сондиране за нефт и не е "мазут".Някой кораб пак тайно е излял сантинните води и вятъра е докарал масления филм до брега.Всъщност това е емулсия от нефтопродукти и морска вода. Става на топчета и когато морето ги изхвърли на плажа, слънцето ги разтопява.Ако настъпите топче "мазут", може да се почистите с плат или памук натопен в малко олио.Пак се отлага да ставаме шейхове.По-интересна е картата на заустените тръби до плажовете. Ще се очаровате...
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на бг черноморието е така, свиквайте!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция е чисто морето и гърците знаят как да привличат и да задържат туристите си.
2
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не рзбрах, да не се превърнахме в балкански Кувейт.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайбаааа, за шепа стотинки ще си съсипем плажовете :(спрете със сондирането...