Бутнаха 16 незаконни ромски къщи в Асеновград

Проверили първо дали няма останали хора, нямало напрежение
Обновена: 21 юли 2017 18:39 | 21 юли 2017 18:34, Венцислава Вельова
13
Бутнаха 16 незаконни ромски къщи в Асеновград
Снимка: архив, Булфото

Първата акция за ликвидиране на незаконно застрояване в района над квартал "Лозница" започна, съобщиха от община Асеновград. Представители на МВР, ЕVN, пожарната и Спешна помощ бяха осигурени на място преди началото на действията по събарянето, обяви кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.
 
От общо 16 разлепени заповеди за принудително събаряне, преди започване на разрушаването със строителна техника, се констатира, че две постройки са доброволно съборени предните дни, а в деня на акцията - още две.
 
Останалите 12, описани със заповеди незаконни застроявания, бяха премахнати, като предварително прецизно бе проверено да не би вътре да има останали хора, животни, взривоопасни материали или неизключено ел. захранване.
 
"Акцията премина без напрежение и реакции. Една малка част от обитателите на съборените постройки проявиха интерес да се регистрират като нуждаещи се и на място социалните работници са извършили за целта консултация и анкетиране", допълни още д-р Караиванов пред "Дарик".
 
Община Асеновград продължава проверките за незаконно строителство, а по отношение на вече констатираното такова - тече законовата процедура.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
А къщата на оня, дето се жалваше пред БТВ, оная с паркираното порше?
Пак ще замазват очите на хората!
Ще бутнат колибите на няколко мизерабъла и готово, палатите на измамниците си стоят!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се бутнат всички незаконни но заедно с обитателите. Друг начин няма. Надига се българина защото му писна да бъде малтретиран от миганьори, да им плаща тока и водата. Да учи и работи и те да правят деца и брулят държавата. И това ще приключи но ще се запали държавата. Оръжието е в българина. Ще влезе в употреба когато ножът удари в кокъла!! Да му мисли миганьора тогава.
9
2
 
6
 
! Отговори
bizi преди 1 година
butnali samo kinefite i kukowarnicite im
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да махнат от всички места, които са си присвоили абсолютно незаконно! Да си плащат тока, водата, да получават колкото българските безработни - по закон! НЕ ИСКАМ ДА ОТГЛЕЖДАМ БЕЗДЕЛНИЦИ_ПРЕСТЪПНИЦИ с парите си! Кой ми натресе това? Искам името и адреса на тоя ***!
7
4
 
4
 
! Отговори
Фенчо преди 1 година
Веднага да се дадат общински жилища на тези клети хора.....
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е наказателна акция. Ако кротуват, държавата ще си затваря очите за незаконното строителство.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще направите като им срутите постройките?Шоу за публиката.Глупаци!
Така не се действа.
Защо просто не се заемете истински с интеграцията им,а престъпниците да вкарате в затвора и в програми за превъзпитание;децата,живущи в недобри условия - в домове,на безработните да се потърси работа или се обучат на занаяти,професии и т.н.
4
1
 
14
 
! Отговори
Радост за окото! преди 1 година
Благодаря за снимките!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо чак сега ги бутат и защо само там? Трябва да убият някого, за да започне да се прилага закона ли? Колко още има и защо не бутат и тях?
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замазване на очите. Нямало да бъде полицейско управление, ами полицейска „приемна“. Всичко продължава постарому. Протестите бяха неуспешни. Пълен крах на един от последните опити за гражданско обединение, за съжаление..
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като стане нещо едва тогава реагира държавата,а тези постройки изобщо не трябваше да бъдат вдигани , не да ги събарят след 10- 20 години, и все пак и закъснялата справедливост е нещо