Бутнаха 16 незаконни ромски къщи в Асеновград

Проверили първо дали няма останали хора, нямало напрежение
Обновена: 21 юли 2017 18:39 | 21 юли 2017 18:34,
13
Бутнаха 16 незаконни ромски къщи в Асеновград
Снимка: архив, Булфото

Първата акция за ликвидиране на незаконно застрояване в района над квартал "Лозница" започна, съобщиха от община Асеновград. Представители на МВР, ЕVN, пожарната и Спешна помощ бяха осигурени на място преди началото на действията по събарянето, обяви кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.
 
От общо 16 разлепени заповеди за принудително събаряне, преди започване на разрушаването със строителна техника, се констатира, че две постройки са доброволно съборени предните дни, а в деня на акцията - още две.
 
Останалите 12, описани със заповеди незаконни застроявания, бяха премахнати, като предварително прецизно бе проверено да не би вътре да има останали хора, животни, взривоопасни материали или неизключено ел. захранване.
 
"Акцията премина без напрежение и реакции. Една малка част от обитателите на съборените постройки проявиха интерес да се регистрират като нуждаещи се и на място социалните работници са извършили за целта консултация и анкетиране", допълни още д-р Караиванов пред "Дарик".
 
Община Асеновград продължава проверките за незаконно строителство, а по отношение на вече констатираното такова - тече законовата процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
А къщата на оня, дето се жалваше пред БТВ, оная с паркираното порше?Пак ще замазват очите на хората!Ще бутнат колибите на няколко мизерабъла и готово, палатите на измамниците си стоят!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се бутнат всички незаконни но заедно с обитателите. Друг начин няма. Надига се българина защото му писна да бъде малтретиран от миганьори, да им плаща тока и водата. Да учи и работи и те да правят деца и брулят държавата. И това ще приключи но ще се запали държавата. Оръжието е в българина. Ще влезе в употреба когато ножът удари в кокъла!! Да му мисли миганьора тогава.
9
3
 
6
 
! Отговори
bizi преди 6 години
butnali samo kinefite i kukowarnicite im
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да махнат от всички места, които са си присвоили абсолютно незаконно! Да си плащат тока, водата, да получават колкото българските безработни - по закон! НЕ ИСКАМ ДА ОТГЛЕЖДАМ БЕЗДЕЛНИЦИ_ПРЕСТЪПНИЦИ с парите си! Кой ми натресе това? Искам името и адреса на тоя ***!
7
5
 
4
 
! Отговори
Фенчо преди 6 години
Веднага да се дадат общински жилища на тези клети хора.....
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наказателна акция. Ако кротуват, държавата ще си затваря очите за незаконното строителство.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще направите като им срутите постройките?Шоу за публиката.***!Така не се действа.Защо просто не се заемете истински с интеграцията им,а престъпниците да вкарате в затвора и в програми за превъзпитание;децата,живущи в недобри условия - в домове,на безработните да се потърси работа или се обучат на занаяти,професии и т.н.
4
2
 
14
 
! Отговори
Радост за окото! преди 6 години
Благодаря за снимките!
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо чак сега ги бутат и защо само там? Трябва да убият някого, за да започне да се прилага закона ли? Колко още има и защо не бутат и тях?
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замазване на очите. Нямало да бъде полицейско управление, ами полицейска приемна. Всичко продължава постарому. Протестите бяха неуспешни. Пълен крах на един от последните опити за гражданско обединение, за съжаление..
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като стане нещо едва тогава реагира държавата,а тези постройки изобщо не трябваше да бъдат вдигани , не да ги събарят след 10- 20 години, и все пак и закъснялата справедливост е нещо