Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре

Това смята мнозинството от читателите, участвали в анкетата на Dnes.bg
31 юли 2017 16:30,
98
Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре
Снимка: Reuters

Лятото на българина минава по българските и по гръцките плажове. Малцина са тези, които избират планината за релакс. Това показват данните в анкетата на Dnes.bg. В нея участваха 3152 души.

Те са решили в полза на родината вечния спор: "В България или в Гърция на море?". Макар и с малко читателите, избрали да почиват на нашето море, са повече от тези, избрали гръцкото.

С 28% българското крайбрежие е най-предпочитаната дестинация за почивка от  участвалите в анкетата ни.

Малко след тях, с 24%, се нареждат тези, които стягат багажа и потеглят на юг – към плажовете на Егейско и Средиземно море.

Бронзът в предпочитанията за почивка на българите е планината. 10 на сто от участвалите в анкетата на Dnes.bg са отговорили, че предпочитат прохладата на гората пред тази на морето.

Към чужбина, но на екскурзия, а не на плаж, ще поемат това лято 8% от участвалите в допитването ни. За тях релаксът изглежда е в срещата с нови места и хора, а не под чадъра на плажа.

Вкъщи си е най-добре. Това вероятно смятат онези 7 на сто от участвалите в анкетата, които ще си почиват по родните места.

Морето в Турция, доскорошна топ дестинация за българина, е изпаднало в дъното на таблицата с летните планове. Едва 5 на сто от участвалите в анкетата ще се отправят към турските курорти. Причина за слабия интерес със сигурност могат да се открият в политиката и терористичните атаки през последните месеци.

Гърция, България или Турция, на море или на планина, лятото е в разгара си и това е най-важното. Вероятно това си мислят онези 18 на сто от участвалите в анкетата ни, които не са избрали още посока за ваканцията си и ще го направят в последния момент. Ако има време и пари! Лято да е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
16
 
5
 
! Отговори
Бен Хур преди 6 години
До НИК КАССИДИДа,ама не!В скоро време турцитд ще си вземат и другата половина от Кипър..
65
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При гласуването имаше ли опция "почивам в България защото нямам пари за Гърция".
64
9
 
17
 
! Отговори
Тончев преди 6 години
Тази статийка поражда голям смях и много интересно не се пише нищичко,ама нищичко за "достойнствата" на нашите курорти поради което "анкетираните" са ги предпочели ?! Нищо не се казва за цените,мръсотията,лошото поддържане на плажните ивици, калпа вото обслужване,мноигообразието от мутри,многото шум ...За съжаление нашето Черно морие бе на висота,но преди години-сега било Турция,било Гърция,било Испания, било Италия или други дестинации са къде,къде по-напред при това без чуждопоклонничест во!
63
14
 
7
 
! Отговори
НИК КАССИДИ преди 6 години
ГЪРЦИЯ Е ГЕОПОЛИТИЧЕСКО ГЮЛЕ !..ГЪРЦИЯ НЕ Е БАЛКАНСКИ *** .ЕХХ АКО МАЙКА ВИЗАНТИЯ БЕШЕ ОЩЕ СИЛНА, СЕГА ЦЯЛА ТУРЦИЯ ДА Е ГРЪЦКО МОРЕ..И ГЪРЦИЯ СТАВА СВЕТОВЕН ХЕГЕМОНАС !А НЕСЕБЪР И ПОНЕ 90 ПРОЦЕНТА ОТ БАЛГАРСКОТО МОРЕ Е ОТНОВО ГРЪЦКО МОРЕ .
62
10
 
42
 
! Отговори
МОЛЯ? преди 6 години
Да плача ли? Да се смея ли? Брат ми получи хранително натравяне в Созопол и спа в тоалетната 3 дена ама пак леко му се размина! Съквартиранта пи наливна бира на Слънчев Бряг със сода каустик по чашата и яде със сламка 3 месеца...Така че - да ви имам черноморието!!!!!
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл да пишат хора посетили само едно място на черно море преди 10-15 години. Няма как да са наясно.
60
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били сме в Бодрум олинклузив и в Албена олинклузив...Разликата е огромна...Било то в обслужването, кухнята и др екстри...за скъпотията в Албена да не говорим...беше олинклузив но със самообслужване, но в Бодрум ми носиха на шезлонга коктейла...наще хотелиери имат още много да се учат!
59
12
 
42
 
! Отговори
Истината казвам преди 6 години
Кой плати тази глупост? Който има пари да ходи в Гърция не стъпва на черноморието.
58
2
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Аз реклами не виждам никакви :) Инсталирай си Adblock Plus!
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година задръстванията в Бургас са най-големи, уж има някакъв обходен път но ползва ли го някой?! Трябва и такъв за пътуващите от Сф към Сл.б. щото влизат в Бургас и се сливат с местния трафик и този пътуващ от север към южното. Има някакъв път през Изворище за пътуващите от Сф към Сл.б. ама то това път ли е?!? А от Бс към Влас е кошмар! Днес, отиване и връщане с 15 мин. престой във Влас ми коства 3 часа за общо към 80 км. Нощно към Созопол си е екстрийм, крив път и изтрита маркировка!
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви са тези огромни реклами на този сайт? Нищо не се чете.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че качеството на българския туризъм ще настигне гръцкия, но не защото нашият туризъм ще се развие напред, а защото и гърчолята се научават на "схеми" и пропадат...
54
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonimenНе се коси, толкова е очевАдно, че статийчето е поръчково - бизнес-псевдопатриотично. Седнали да ми хвалят, че имало възможност да се готвиш. Ама че почивка - пак да влачиш торбите, да бъркаш по тенджерите, да миеш, чистиш, подреждаш, А КОГА НА ПЛАЖ БЕ, дори да остане малко време - идеш, пльоснеш се каталясал, захъркаш, изгориш... Абе, Чудомир - "ТУРИСТИ". Прочетете го - ще паднете от смях за съвпадението.
53
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм посещавал Гърция но знам, че имат по-добри природни дадености конкретно що се касае до отдих на море. Имам познати които са обиколили света и харесват България и ниската соленост на Ч.Море а екзотичните дестинации като Тайланд разполагат с места като от картичка и такива на които е пълна мизерия. Рецептата за нас е подобряване на инфраструктурата и обслужването. И трябва да спрем с чуждопоклонничеството. Щото ако отида в Гърция, сигурен съм, ще и намеря недостатъци!
52
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, поредната платена простотия.с цел да ни замаже очите за умиращия черноморски туризъм.В Гърция е много гадно и грозно, при нашите мутри и миризма на фекалии си е.най-добре.На някоя балкантурист мутра вече не му достигат джобните за кокаин
51
6
 
21
 
! Отговори
ко4ански преди 6 години
черно море не става за плуване, то вълни, течения, отделно може и дъждовна седмица да хванеш. за жените е идеално. цял ден се пържат, влизат до коляно, а вечер по масите търсят кой дай им разплете терлика.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Не съм другар. Преди 28 години нямаше пари да ходиш в Гърция *** :) Ходише по нашите села ....Сега ходиш по гръцките села. Има напредък явно .
49
1
 
6
 
! Отговори
ДО 53 преди 6 години
Другарю,тези лозунги с краченето престанаха преди 28 години.Може би не си бил роден или си бил невръстен.
48
6
 
34
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Те и родолюбивите унгарци се хвалят до небето с ,,великото " си езеро Балатон.Имат си го харесват си го ама може ли да се сравни с хилядата острова на Гърция? Просто това си имат,с това се фукат. И ние така.Само че си бетонирахме морето.А на Сънито до преди 25 години беше разкошно.Сега е ДРУЖБА-2 . Но младите няма как да го знаете и проумеете това.
47
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво България крачи яко напред и това дразни много хора. Очевидно е и тук :))) Но още по очевидно е че хейта, не помага.