Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре

Това смята мнозинството от читателите, участвали в анкетата на Dnes.bg
31 юли 2017 16:30,
98
Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре
Снимка: Reuters

Лятото на българина минава по българските и по гръцките плажове. Малцина са тези, които избират планината за релакс. Това показват данните в анкетата на Dnes.bg. В нея участваха 3152 души.

Те са решили в полза на родината вечния спор: "В България или в Гърция на море?". Макар и с малко читателите, избрали да почиват на нашето море, са повече от тези, избрали гръцкото.

С 28% българското крайбрежие е най-предпочитаната дестинация за почивка от  участвалите в анкетата ни.

Малко след тях, с 24%, се нареждат тези, които стягат багажа и потеглят на юг – към плажовете на Егейско и Средиземно море.

Бронзът в предпочитанията за почивка на българите е планината. 10 на сто от участвалите в анкетата на Dnes.bg са отговорили, че предпочитат прохладата на гората пред тази на морето.

Към чужбина, но на екскурзия, а не на плаж, ще поемат това лято 8% от участвалите в допитването ни. За тях релаксът изглежда е в срещата с нови места и хора, а не под чадъра на плажа.

Вкъщи си е най-добре. Това вероятно смятат онези 7 на сто от участвалите в анкетата, които ще си почиват по родните места.

Морето в Турция, доскорошна топ дестинация за българина, е изпаднало в дъното на таблицата с летните планове. Едва 5 на сто от участвалите в анкетата ще се отправят към турските курорти. Причина за слабия интерес със сигурност могат да се открият в политиката и терористичните атаки през последните месеци.

Гърция, България или Турция, на море или на планина, лятото е в разгара си и това е най-важното. Вероятно това си мислят онези 18 на сто от участвалите в анкетата ни, които не са избрали още посока за ваканцията си и ще го направят в последния момент. Ако има време и пари! Лято да е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е добре, за тези които обичат *** вода, скъпи шезлонги и стара храна! А останалите - нека се "мъчат" в Гърция...
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде ходим на море - и в България, и в Гърция, миналата година и в Испания (плажчетата наюг от Барселона), после пък Китен... не е казано да ходиш на море веднъж на 1 място за 1 седмица, нали :) Навсякъде човек може да си организира ваканцията да му е по-приятна.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Да бе,повервахме ти,ама донекъде!Наполовина си прав,само да си гъкнал и вече си у хапуза с обвинение,че си гюленист и за нула време се озоваваш в Диарбакър за да проклинаш фаталността и глупостта си до края на дните си!
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черно море се посещава от много чужденци. Влаковете за морето са препълнени. За мен море в чужбина е за сезоните, когато тук е хладно за море.Тук има море с минерална вода, лечебна кал, планински въздух. Има голямо разнообразие от места с различни характеристики
42
6
 
12
 
! Отговори
DO 44 преди 6 години
Не се сърди , ама умрях от смях от твоя коментар - *с възможност за готвене, хладилник, тераса.* Муска и боб чорба правиш ли ?
41
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето море БЕШЕ ! За съжаление.А 90% от вас смятат че Гърция е трите ръкава и около Солун. Все едно да идеш в гара Искър и да смяташ че си видял София. Просто не могат да се сравнят . Гърция е СВЕТОВНА дестинация с хиляди километри плажове и без да те настъпват по главата.А ако говорим за лукс ,там пък въобще не може да има сравнение.А на Родос,Крит,Лефкада и другите острови има безумни места.Смешно е да се сравняват Москвич и Мерцедес. Родолюбието си е родолюбие но реалноста трябва да се види
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на тавана дупка още по добре
39
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях на Черноморието. Много по евтино е. Има много нови апартаменти с възможност за готвене, хладилник, тераса.
38
4
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи колкото и да се смята и даже и по тая статия дето са си я написали, пак иде да се каже, че по голям процент от българите предпочитат да идат на море в чужбина отколкото в България! Но заглавието на статията е такова, че човек остава с вчепетлението, че разбираш ли българите предпочитали да идат на море в България!
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен пък евтините не са попивка. Въпрос на гледна точка. Ама историята показва , че всеки като забогатее прави други неща :) Като си беден представата ти за почивка е бунгала и готвене. Като си богат хотел и ти готвят . Това е .
36
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 10 дни се върнах от Дидим, Турция, а хотела е Веноса. Напишете Веноса в google и вижте за какво иде реч и после си чешаите пръстите по клавиатурите? Там е такъв ред, че тук и след 100 години няма да е така, хич не ми липсваше чалгата, мръсотията и мизерната храна. Полицията е навсякъде и само да се повиши тонът и са при Вас. Който си позволи саморазправа там ще си го убие Господ :).
35
10
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
vseki normalen bylgarin shte izbere Gyrciq za pochivka,razbira se...stiga pishete gluposti!!!
34
5
 
7
 
! Отговори
криста преди 6 години
Със скъпите места са запознати главно пар///венютата , сн///обите и да не изброявам...Те така и няма да разберат, че скъпите места са далече от истинската почивка, ама и това какво е пак няма да го разберат.
33
5
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Ха-ха, човек ти от някоя жунгла ли излезе?
32
7
 
17
 
! Отговори
рени преди 6 години
Кои където иска там да ходи, хората по начало са смешни. Левси или ЦСКА, Мерцедес или БМВ, Гърция или БГ, всеки с липсващ мозък е фен на нещо и го защитава. Важно е да не слугуваш на стреотипи, мода и т.н., Днеска едно е добре утре друго. На 20г по нащо море си беше супер, переш мацки, квартирата евтина, минеш през Бургас или Варна, винаги има на някои приятел баба-та да те нагости и т.н. Сега има доста добри комплекси. на 30г. в Гърция на къмпинг също е супер, на 40г по света има къде по добри
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31 В случая ти си комплексара :) В БГ също си почиват хора и то много по-богати и работещи теб.
30
3
 
24
 
! Отговори
До ПорЦелан преди 6 години
хареса ли озвучението на ресторант "Гол баджак" във велинград. Миналата година всяка вечер огласяха града с руйна чалга до полунощ, да не смееш да си отвориш прозореца. А през деня *** алчни селяндъжри вилнееха с моторни резачки и моторни коси точно по-времето на обедната дрямка. Почивка във Велинград? Не мерси! Може би само зимата.
29
3
 
20
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
До Анонимен 26,На почивка се ходи за да починеш. А ако ходиш някъде "за да се мислиш за някакъв", значи си комплексaр.
28
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нашето море се чувствам в пъти по-несигурен отколкото в Турция. Там хората си имат и адекватна полиция, спец части и добро здравоопазване. Тук или някое мутре ще те набие или ще те прегази докато се разхождаш по улиците вечер. Видяхме всички какви шамари раздаваме в Несебър на слепи хора, какво повече имаме да коментираме.
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни статии и изводи само доказват манипулативното поведение на бг медиите.Просто е безмислено нормален човек да коментира такива слабоумни писания.