Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!

Вицепремиерът иска да разбере какви са още исканията на демонстрантите
Обновена: 6 авг 2017 22:58 | 6 авг 2017 21:10,
94
Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!
Снимка: bTV

Потегли протестното шествие в Асеновград срещу насилието и незаконно пребиваващите в града роми.

То е предвождано от полицейска кола. В него участват около 50 души, като хората се движат по главния път за Смолян, като реално движението по пътя е спряно. Протестиращите възнамеряват да стигнат до площада в Асеновград, предава "Фокус".

Още по темата

Гражданите са се наметнали с български флагове, а лозунгите, които скандират са: "Българи, юнаци", "Сърце, душа за България".

Напрежението в града започна преди повече от месец, когато деца от отбора по кану каяк бяха нападнати и бити от голяма група роми.

Преди да тръгне шествието директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков заяви пред протестиращите, че от вчера е обявен нов конкурс за назначаване на служители в управлението на полицията в Асеновград за още 9 места. По думите му те ще бъдат разпределени в ромската махала "Лозница".

Той поясни, че до момента там има назначени вече трима служители, които са на курс. Ст. Комисар Илков уточни, че сградата за полицейско управление е подсигурено.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че всичко, което е било обещано като ангажимент е свършено до този момент.

"Ангажиментите са изпълнени, както от страна от общината, така и от страна на полицията и на държавата. За мен е странно защо все още продължават тези имитации на протести, така че отивам там, за да ги попитам какво още искат", допълни Валери Симеонов.

"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи", попита вицепремиерът.

Той изтъкна, че когато си тръгва към София, вижда микробусите на жандармерията с по 15-20 души, които се разкарват до Асеновград, за да въдворяват реда.

"Защото някои хора търсят може би не разрешаване на проблемите на Асеновград, а политическа изява", добави Симеонов.

По повод опасенията на протестиращите, че незаконно пребиваващи получават помощи, Симеонов уточни, че според справката, която сам е направил, от 10 000 живеещи в ромската махала "Лозница", одобрени за помощи са само 463. Той поясни, че всяко лице получава помощи срещу нотариален акт.

Симеонов добави, че в ромската махала е осигурено 24-часово полицейско присъствие, което продължава и в момента. Тече и описване и премахване на незаконни постройки. До момента са премахнати 16 постройки и са подготвени документите за още 17.

Вицепремиерът коментира, че върви и проверка на живеещите по постоянен адрес, като до преди 10 дена са били установени 800 човека, които пребивават без адресна регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата няма полиция а кметовете си затварят очите заради изборите.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става все по-зле, защото ГЕРБ и НФСБ ги гонят от градовете, но те озверели, влизат в селата.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че далавери няма против роми бежанци мигранти и прочие. Той от тях се изхранва. Още повече е от същата семка.
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама какви протести сега, нали вие си го избрахте далавери симеоноф? Ще си го търпите!
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи", попита вицепремиерът....А когато ти ги организираше, не струваха ли пари бре Далаверко? Или сега когато са срещу управлението в което си и ти вече не са удобни?
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземи им класовете бе, Валерий! Да се успокоят!!!
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сичко е изпълнено каза човеку, да се разбира - бутнати са една-две външни тоалетни за парлама; има нови полицаи ама те ще се пообучават 5-6-10 месеца. Значи зародила се е някаква идея за изпълнение, демек няма за какво да мрънкат хората. Е, може да стане бякое ново убийство докато се финализират нещата, но няма да е в министерски съвет, така че кво му пука на валерката.
21
5
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Така си скандират агиткаджиите те са като папагали едно и също викат и по мачовете и по протести а щом са ги пуснали значи има и реялно протестиращи нашите момчета ще направят някоя глупост куките ще ги бийнат ще бийнат и реално протестиращите и всичко е под контрол ултрасите всичките са на амфетки носят на бой и партийките им плащат кинти за всяко присъствие
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива "патриоти" нямаме нужда от врагове.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургаската тпа батка е един продажен нег0дник о прдеател.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак още полиция още нови щатове Ами я е накарайте полицията да работи господа, не само да иска и митингува за заплати.Къде е превенцията на МВР? къде е оперативният и кварталният ? охранителната и КАТ? Колко шофьори карат без книжка или с купена? Само с нови щатове не се решават проблемите.
17
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е казал мъдреца : " Всяко чудо за три дни ". Викаха, цирикаха, накрая държавата им обеща парфюм и рози, наивниците повярваха и се загуби енергията на протеста. Държавата успешно "овладя ситуацията". Класическа психология от 2 курс. Затова се действа на момента не след 1месец. Пак ще ви бият ромите, щото ви е токова акъла. Око за две, зъб за чене
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка, почваш да ходиш по нервите на много хора.. няма да ти свършат добре нещата!
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога "умния" българин най-накрая ще разбере, че с протести, подписки, знаменца и хора нищо не се променя. Ромеите са го разбрали това и си действат по законите на джунглата, затова лекари, полицаи и други държавни мужитурки им слугуват, а с вас се гаврят...
14
2
 
23
 
! Отговори
айдуци на суджуци преди 6 години
ОСТАВКА!
13
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Няма как да си избирате, да ви управлява Суджук паша - пръв приятел на Ердоган и да не ви мачкат ***.Откакто управлява Суджук паша ромите си правят, каквото поискат. Факт !И ако не вярвате, че в ромските махали масово се гласува за ГЕРБ, потърсете резултатите от изборите по секции ...
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валериии и ти си мангаллл ама си мислиш че си под прикритие ей там в твоите хотели ги настани бедващите ромей
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Респект към тези хора, излязли в чудовищната жега да протестират против ТИКВА-СУДЖУК-БАЙ ВАЛЕРИКАРАКАЧАНОБАЙГАНЮВЩЕНОЕСТА!
10
4
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тия да не са на мач?
9
3
 
23
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
Тримата служители ще трябва да минат 6 месечен курс, а конкурса за назначаване на нови служители ще отнеме поне 1 година ( включвам курса за Първоначална Полицейска Подготовка).....Дори да допуснем, че се намерят кандидати да работят като полицаи в Ромската махала ( малко вероятно), то реално ще бъдат оперативни след 1 година.....Ами, че то правителството на нашите хора от шайката СУДЖУЦИТЕ 3 дотогава отдавна ще е паднало ( пометено от справедливия НАРОДЕН гняв).