Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!

Вицепремиерът иска да разбере какви са още исканията на демонстрантите
Обновена: 6 авг 2017 22:58 | 6 авг 2017 21:10,
94
Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!
Снимка: bTV

Потегли протестното шествие в Асеновград срещу насилието и незаконно пребиваващите в града роми.

То е предвождано от полицейска кола. В него участват около 50 души, като хората се движат по главния път за Смолян, като реално движението по пътя е спряно. Протестиращите възнамеряват да стигнат до площада в Асеновград, предава "Фокус".

Още по темата

Гражданите са се наметнали с български флагове, а лозунгите, които скандират са: "Българи, юнаци", "Сърце, душа за България".

Напрежението в града започна преди повече от месец, когато деца от отбора по кану каяк бяха нападнати и бити от голяма група роми.

Преди да тръгне шествието директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков заяви пред протестиращите, че от вчера е обявен нов конкурс за назначаване на служители в управлението на полицията в Асеновград за още 9 места. По думите му те ще бъдат разпределени в ромската махала "Лозница".

Той поясни, че до момента там има назначени вече трима служители, които са на курс. Ст. Комисар Илков уточни, че сградата за полицейско управление е подсигурено.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че всичко, което е било обещано като ангажимент е свършено до този момент.

"Ангажиментите са изпълнени, както от страна от общината, така и от страна на полицията и на държавата. За мен е странно защо все още продължават тези имитации на протести, така че отивам там, за да ги попитам какво още искат", допълни Валери Симеонов.

"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи", попита вицепремиерът.

Той изтъкна, че когато си тръгва към София, вижда микробусите на жандармерията с по 15-20 души, които се разкарват до Асеновград, за да въдворяват реда.

"Защото някои хора търсят може би не разрешаване на проблемите на Асеновград, а политическа изява", добави Симеонов.

По повод опасенията на протестиращите, че незаконно пребиваващи получават помощи, Симеонов уточни, че според справката, която сам е направил, от 10 000 живеещи в ромската махала "Лозница", одобрени за помощи са само 463. Той поясни, че всяко лице получава помощи срещу нотариален акт.

Симеонов добави, че в ромската махала е осигурено 24-часово полицейско присъствие, което продължава и в момента. Тече и описване и премахване на незаконни постройки. До момента са премахнати 16 постройки и са подготвени документите за още 17.

Вицепремиерът коментира, че върви и проверка на живеещите по постоянен адрес, като до преди 10 дена са били установени 800 човека, които пребивават без адресна регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам Симеонов ,но думите му са точни -имитация на протести!!!! Само разходите по охраната ,разкарване на жандармерия от Пловдив всеки ден да им пази пет лапета дето пляскат с гребла в една мътна локва и се правят на гребци струват на държавата не десет хиляди ,а многократно повече . От един битов скандал макар и на етническа основа се изкараха най големите жертви в страната ...ами има села където не стъпва полицейски крак щото нямат хората ресурс -по важно е да пазат 24 ч. гребците ....
7
2
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Време е за ОСТАВКАТА 3 на най-некадърната сбирщина в българската история наречена шайката СУДЖУЦИТЕ 3!!!! Ромите са основните гласоподаватели на ПП РОМИ ГЕРБ и на ПАТРИДИОТИТЕ, затова дон Винкела ги брани от справедливия НАРОДЕН гняв......ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
6
5
 
29
 
! Отговори
Аххх Василев преди 6 години
Ромите искали да работят. Искрено ме разсмя :D
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пък наивници си мислят ,че ще имат управление в ромската махала ..конкурс обявили...ами в такова управление и роми няма да работят за такива *** бе ...до като са на курс им дават по 450 лв. след като го завършат 650 лв. Айде познайте ,колко време ще работи това управление ?????????????? С трици маймуни НЕ се ловят!!!!!!!!!!
4
6
 
3
 
! Отговори
Юзел Демирташ преди 6 години
До ВасилевСтрува ми се аби че маи си агент на ФЕТО ште информирам МИТ за теб
3
4
 
25
 
! Отговори
До Зевс преди 6 години
Каква файда като съборят гетото?? Къде ще живеят после? Аз ще ти кажа. Ще вземат парички от мене и тебе (данъкоплатците) и ще им купят фургони и там ще ги настанят. С нищо няма да помогне това.
2
5
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Какво е изпълнено, гетото още там ли е, къщи колко има съборени? Валерка, да издържаме кастата на неприкосновените ни струва годишно на бюджета 4-5 милиарда лева, ако към това прибавим и золумите, които правят, златни ни излизат, ти за 10 000 ревеш, при това народна пара, не си я дал ти!
1
4
 
21
 
! Отговори
Василев Василев преди 6 години
Какъв кахър си ми ти. Вземи смени дилъра момче. Строго некомпетентен си