Един ром зове: Мерете си думите или напрежението ще расте!

Яшар Бугарашар обвини Ангел Джамбазки, че насажда омраза в ефир
380

27135 гледания   |  Още видео

Ако напрежението между българи и роми продължи да расте, не е изключено да се стигне до междуетническа война.

Това предупреди Яшар Бугарашар, един таксиметровият шофьор от ромски произход пред Bulgaria ON AIR. Според него непремерените публични изказвания ескалират конфликтите.

Пример за това той даде с изявите на евродепутата Ангел Джамбазки, който се обръщал с цинични и нецензурни думи към ромите.

"Ако няма напрежение, няма да има хора, които да се хранят от тази медийна известност", убеден е ромът.

според него Джамбазки насаждал омраза от националния ефир.

Още по темата

Конкретен повод за изказването на Яшар Бугарашар стана поредният смъртен случай. В петък в софийска болница почина 48-годишният ром Николай Евтимов, който бе ударен с тротоарна плочка по главата от българин на 10 юли.

Трагедията предизвика протест срещу насилието в Благоевград.

Бугарашар се възпротиви на двойните стандарти, с които се гледа на насилието над българи и над роми. Той разказа, че преди време племенникът му бил бит от класния ръководител в столично училище и вече година няма наказание за него.

Наскоро Яшар попаднал в друга ситуация, която доказвала несправедливия подход към двата етноса.

"Една вечер, малко преди десет, той качил в колата момиче, което е бързало да се прибере до Челопечене и което никой друг негов колега не е пожелал да закара. След като оставил клиентката си пред дома ѝ и се разделили, група младежи тръгнали да викат след колата, наричали го "мангал" и хвърляли камъни по него.

"Знаете ли колко близо до Челопеч е Ботунец, можеше да стане много по-страшно", каза той, обяснявайки, че е предпочел да замълчи вместо да търси подкрепа и така да предизвика сериозен конфликт.

Ромът засегна и напрежението в Асеновград: "Две седмици говорихме за това какво се е случило в Асеновград. Аз единственото нещо, което знам на 100%, е, че първата линейка, която е дошла, е дошла за пострадал ром". 

Яшар Бугарашар се обърна и към вицепремиера Валери Симеонов, който също често критикува и обижда ромите.

"На г-н Симеонов искам да кажа, че съм се родил по същия начин като него, а и цветът на кожата ни е горе-долу еднакъв, така че като говори за мургавите ни събратя, той е мой брат", поясни той.


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
да преди 1 година
*** са нещо в грешка
войната е конфликт между две воюващи страни, а тук ако опитат да "воюват" ...няма да им остане време даже за плач..
леко с приказките, че тая война, която мечтаят няма да е като тия по филмите..*** и война хахахахахахахаха
152
0
 
1
 
! Отговори
Константин ром преди 1 година
90% журналистите спомагат Расистите от горните етажи на управлението и на власт имащите ,да създадат междуетнически конфликти.
151
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Ами да ги видим каква война ще направят.
150
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яшар Бугарашар е един от малцината интегриралите се от този етнос без финансиране от когото и да било защото интеграцията е личен избор.Крайно време е неинтегриралите се роми да поемат на запад от България.Тук вече няма място за тях.Забрана на НПО тата и ромските фондации които подтикват етноса да парзитира и извършва битови престъпления.Законът да се прилага еднакво за всеки български гражданин.Никакви привилегии за никой етнос.Без социални помощи и живот на чужд гръб,пари само срещу труд.
149
24
 
9
 
! Отговори
работа ясна преди 1 година
До / 168 по скоро смърди на руска работа насаждане на напрежение и не стабилност в 4ерна гора се Издъниха директно с преврат в сърбия имаше данданий около влак за Косово а и нищо 4удно да работят и с турция ердоган и путин сега нали пак са братя славяни
148
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" А като стана въпрос за причините за ромските проблеми напоследък - всичко е органиизирино от турските служби като наказание, че не допуснахме ДОСТ в парламента."

Аре бе...паранояк...на камък да се спънете ще кажеш турчин!
147
4
 
17
 
! Отговори
/ преди 1 година
всичко е органиизирино от турските служби като наказание, че не допуснахме ДОСТ в парламента.
Сега пак турците виновни а че идват едни избори нито дума.
146
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен нагли заплахи, че може да извика другите като него и за война чак, друго не чух! Нито дума за пенсионерите по селата, нито дума за плащане на данъци, нито дума за учене и работа, нищо. Само арогантни заплахи и някакви непотвърдени данни, в които той бил напълно сигурен!? И вие българите, но не може да му кажеш вие ромите.
145
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че хора с такава гражданска позиция могат много да помогнат за истинското разрешаване на натрупаните проблеми, а не фондации, изкуствени и наложени отвън политики, безмислено наливане на пари, " ромски " лидери и пр. Защото това е човек, живеещ в същите проблеми, вадещ си хляба с труд, желаещ да бъде български гражданин, търсещ самия той справедливост и по - добър живот като всеки един от нас...Но Бог на първо място и хора с ценности и доброта ще преобърнат цялата злоба и агония на деня!
144
9
 
19
 
! Отговори
гаси преди 1 година
До кога такива с талибански имена ще им се дават български паспорти! Какъв българин е този с това име? С тази брада и това държание като нищо може да се окаже от ИД
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този сайт е всичко друго но не и Български.
142
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верче , 351 коментара ,а само 158 са оставени ! Това ли е свобода на словото ? или за познатата "шепа жълтици" пак сме готови да Предадем Род и Родина?
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чечу беше прав!
140
18
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 година
Нещо повече - коментарите, насаждащи междуетническа омраза трябва да се разследват и авторите да се бият публично с мокри върбови пръчки до посиняване на Г3.
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя прилича на сашко кадиев с десет бани по рождение, обаче водещите и екипа стоящ зад тях са толкова *** горките, че спокойно могат да бъдат осъдени за расизъм, щом с лека ръка делят обществото ни на "българи и роми" и то в ефир.
138
33
 
15
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 година
Джамбазки, Волен, Расате - отдавна трябваше да с ефективни присъди и в затвора за насаждане на междуетническа омраза.
137
2
 
16
 
! Отговори
ПОБОИЩАТА СА С ЦЕЛ преди 1 година
ХОРАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ..ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ХРАНЯТ ОТ ТЕЗИ ЕТНИЧЕСКИ ВОЙНИ ,И СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КЛАСА НА НОВИЯ "МОНОПОЛ"!

ЗАТОВА Е ТОЗИ СТРАХ---ПУСНАЛИ СА ПАК БИЯЧИ ...ЗА ДА РАЗЕДИНЯТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ НАРОДА!
"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"----/-или "ОБРАЗА НА ВРАГА"/......ОСНОВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИНЦИП НА ДИКТАТОРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
136
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Две седмици говорихме за това какво се е случило в Асеновград. Аз единственото нещо, което знам на 100%, е, че първата линейка, която е дошла, е дошла за пострадал ром"

Точно затова няма да си мерим думите, лъжлива кафява печко с претенции. Събирайте си багажите, за да не ви ги съберем ние - щото с всичките си кусури, ние можем да сме доста по-страшни от вас и тумбите ви.
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смесване е имало ПРЕДИ ОСМАНЛИЙТЕ,с османлийте не сме смесвали а само някои са " ги смесвали доброЗОРНО"според целта,ако е някой ага някоя хубава мома,ако е за политика ЦЕЛИ РАЙОНИ и то главно като религия а не общи бракове,така че Оди се пЕри некъде
134
1
 
6
 
! Отговори
Значи преди 1 година
Т.н. ръботодатели нямат място в Европа, нивото и генотипът им е за най-много сирийската пустиня, време е да се разкарат от страната и Европа и да си намерят други "търтеи" или да си работят сами. Работата за издръжката на ромите също трябва да спре - да си работят сами и да се лекуват сами вместо да тероризират