Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!

Заведение в Созопол събира по 20 лв. за всеки незает стол на масата
Обновена: 9 авг 2017 16:10 | 9 авг 2017 15:45,
312
Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!
Снимка: Facebook

Такса за всеки свободен стол на масата на клиентите си прибират заведения по морето.

За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook.

"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведение в Созопол.

На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.

"Ужилената" клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора.

"Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението", пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението.

От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80-те за свободния стол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много суджук за ядене.Евтин е.
248
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам цените, които плащате ви се чудя, защо не ходите в Гърция, Италия, Испания...Там подобна дивотия и насън няма да ви се случи, ще плащате в повечето заведения дори по-малко и обслужването ще е на ниво. За морето и хотелите да не говорим. Ама вие си обичате мазохизма да пълните гушите на yродливите мутряги по нашето (тяхното де) море.
247
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бай Тошо не беше и левче,а около 30стотинки.
246
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МУТРАТА бОРИСОВ ДА КИ НАКАЖЕ ВСИЧКИ СПЕКУЛАНТИ.С бухалките бой по главата.Това е начина.
245
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПълнена чушка с ориз - А ти колко искаш да е ? Левче ?
244
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълнена чушка с ориз -2.50лв.На Приморско в един ресторант за 3 чушки платих 7.50.Никакъв контрол.Всеки си прави каквото си иска. ВСЕКИ ИСКА ДА ЗАБОГАТЕЕ МНОГО БЪРЗО.
243
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добри новини, борисов разпореди проверка в зоведението дано ги глобят солидно че да не се подиграват с клиентите ки така друг път !
242
0
 
34
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Хахх 250 лв за скромна вечеря с по една порция даже без десерт. Не се оплаквайте, факта че пълните гушите на такива говори достатъчно за вас. Ако морските ни туристи бяха малко по-умни такива ресторанти, щеха да са малко по-празни, ако бяха напълно разумни, ресторанта щеше да е напълно празен и щяха да сложат "викач" отвън и нямаше да има такса стол. Е? Кой е виновен...Мутрата ресторантьор...или ?
241
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Вие защо не си взехте купения за 20,00 лв. стол?
240
1
 
22
 
! Отговори
extremist преди 6 години
РУСКИНИ, УКРАИНКИ НА БЕЗ ПАРИ, ТАКСА "СВОБОДЕН СТОЛ".....ТВА Е БЪЛГАРСКИЯ "БИЗНЕСМЕН" ! ЩЕ ИМАМ ЛИЧНАТА ГРИЖА ДА РЗГОВАРЯМ СЪС ЩО КЪДЕ ПОЗНАВАМ ЧУЖДЕНЦИ ДА НЕ СТЪПВАТ В БЪЛГАРИЯ НА ПОЧИВКА
239
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Октопод на скара със зехтин и лимон 7 евро
238
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 20 дни съм в Гърция - узо, рецина, гръцка салата, калмари, гаврос, миди цаганаки, октоподи, гръцка баклава, дзадзики, зарган, тиквички и патраджан по гръцки...пък вие се бутайте по говноморието и яжте замразена цаца за 8 лева порцията и пийте гаражен спирт и се къпете в канализацията.
237
1
 
18
 
! Отговори
DNS преди 6 години
убава работа ама бълхарска.. :))
236
1
 
25
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Зашо българите ходят на море в Гърция ? 0_о
235
2
 
24
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Абе ,да отидат една група приятели,да напопъчат напоръчат,ама яко и като дойде храната,да станат и да си тръгнат.
234
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и като го видя тва в сметката, рисувам им един кънчо на бележката, ставам и си заминавам без да оставя и стотинка
233
2
 
46
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Онзи ден приятел приятел от Благоевград получи отговор на въпрос, къде му е каничка айран, поръчана и платена преди 30 мин. Отговор: Не ме занимавай, не виждаш ли, че съм зает!Заведението е Джоли Роджър. Намира се на Морска гара в Бургас.Срам ме е и съжалявам, че го заведох в това заведение!
232
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естевено, не трябва да има празно. Ако столовете не са запълнение с баламурници, то останалите ще плащат и за тях, все там е имало човек и е ял и пил. Емчи няма да се мине мутрата я. Даже трябвало да им искат и такса тоалетна, нищо че не са ползвали. Трябва и тоалетната да върти оборот. Ако не са я ползвали, да са ползвали, не трябва да има празно. Позлваш - не ползваш всичко се плаща. Да се благодарят, че не са им искали и такса климатик. Той да не върти напразно.
231
3
 
24
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 242..браво пич това е почивка ...в Родопите..красиво и евтино.На море да се ходи ако си с малки деца..полезно е.но да се пържиш цял ден на слънце...каква ти почивка.Разкошна природа...чист въздух...и ракийката така се услажда....чудо...
230
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искали са да им настанят четирима непознати на масата, като в бг ол-инклузив хотел с ресторант с 50 места и 1200 легла....те естествено не са се съгласили и за това са платили 80 лева.