На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕийноНЕ ДОСИПВАТ ДИРЕКТНО ВОДА В ЧАШИТЕ С БИРА, АМИ КАТО КАТО ИМ ДОКАРАТ БИДОНА С БИРА ГО ОТВАРЯТ И ОТ ЕДИН БИДОН ПРАВЯТ 3.ТВЪРДИЯ АЛКОХОЛ Е ОТ ПЛАСТМАСОВИ ТУБИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД
104
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ходя на море в България !!! Имам приятели в чужбина и искам, да ги заведа в Созопол, та да се разходим по стената ! Но как да ги поканя, с чиста съвест, когато чета това ? Как да отида и да дам пари, на тези експлоататори ? Да, пука ми и за работещите, защото не искам, хубавата ми почивка, да е защото някой гърби хората така ! Роми, турци, българи, украинци - все тая. Е кажете ми, какво да направя ?
103
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнах се от Китен преди 4 дни.не бях ходил 3 години и мога да кажа , че Китен не е това което Беше преди години.Хотелите взеха за мода да те товарят с вечеря , а някои и с обяд и цените скочиха прилично.Рестораните използват евтини продккти с 400 -500 % доходност и претупват ястията....Издържах 3 дни и напуснах.Жалко за доброто място което Беше.
102
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inatutЗа съжаление Матрияла, който почива на Китен на ОЛЛ ИНКЛУЗИВ за 50 лв. на ден за 4ма е не по-различен от Матрияла, който работи на китен за 50 лв на ден, за 4ма...ми погледнах, въпросния хотел иска 225 лева за студио за трима
101
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Назначения български бизнесмен иска държавата да му построи и осигури бизнес, след което да му го приватизира/подари/ безплатно, да му рекламира бизнеса безплатно, да не го закача за данъци, да му построи и поддържа инфраструктура и да му осигури висококвалифициран персонал с няколко езика за по 100 лева заплата на месец.А ако никой не е съгласен да му внесе филипинци и украинци, като отново държавата му поеме пътя и осигуровките на работниците, щото е национално отговорен бизнесмен.
100
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко е виновна техниката. Всеки може да снима с телефона и да публикува в интернет. Преди години случаи като с мръсотията в кухните и с ритнатата камериерка ги замитаха.
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това новина ли е винаги така е било в Бг, а тези няма да дойдат никога повече да работят
98
0
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Добре е да се знае кой е хотела.Иначе ще обявим бойкот на всички хотели в Китен.
97
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 6 години
До ЧадъркоА също и да се осериш, след като си хапнеш от храната на хотела. :)
96
22
 
6
 
! Отговори
Чадърко преди 6 години
И въпреки всичко, си е много хубаво у китния му Китен! И да си хапнеш и да отмориш и на плажче да отидеш! Висичко е перфект!
95
1
 
53
 
! Отговори
- преди 6 години
Мисля си, че на родните "бизнесмени" им излязоха криви сметките с работниците от Украйна, Китай и Македония, защото ние, българчетата сме смирени овци, ама те май не са...
94
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по морето се пие само бира и то от бутилка ,тези дни в семеен хотел ме разочароваха след като ми дадоха цаца събрана от остатъците
93
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писах ама се заттри и ще го кажа кратко...Преди седмица един приятел ми разправя подобни неща - разправял се с бармана - украинец и оня му разправял в кви кошмарни условия живеят и работят - дават им има няма 600лв, спят по 5-6 човека в една дупка, работят по 15-16 часа, хранят се с остатъците...и т.н. Аз не вярвах много, но вече го вярвам.Хайде да излязат БГ работодателите и да кажат че няма работници? ***-дали!
92
24
 
8
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Първо в България турци няма - това предполагам трябва да го знаеш!Кога в историята са се заселвали турци в България?!Това, че някаква част от ромите говорят на турски, не ги прави турци, нали се сещаш...Ромите са перфектни бояджии, кофражисти, фаянсаджии.
91
26
 
3
 
! Отговори
Търсещ истината преди 6 години
Ако журналистите бяха наистина профисионалисти, щяха да направят усилие да проверят информацията. Би трябвало да се публикуват минимум две гледни точки. Докато това не стане аз не вярвам нито на едните, нито на другите.
90
1
 
38
 
! Отговори
Николинчо Ангелков преди 6 години
Много силен сезон, много! Браво на всички!
89
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелкова ... само с проверки по палатки не става
88
0
 
43
 
! Отговори
Bоnd преди 6 години
Китен Бийч Хотел - можеше да се добави, за да се знае закой хотел иде реч
87
0
 
53
 
! Отговори
Морския преди 6 години
" Китен Бийч " - това е хотела, човека не лъже.
86
0
 
48
 
! Отговори
nackata преди 6 години
И салфетки 2 употреба по дискотеките! Ами този младеж какво се чуди, тук е така от години. Развален салам, стари яйца, ментеливо пиене. Добре че е морето, да се оползотворят старите храни от магазините. Пък и не съдете собствениците. Бивши мутри, платили мн за хотелите, взели земята от защитена зона и платили подкуп за разрешителни.