На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
44
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ти си строителен техник колкото аз космонавт.Работят турците а не ромите.Къде си видял на строеж ром да работи по някаква специалност.Всичките са общаци.
84
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както разрежда и водката с вода, бе, колега - отсипва 20 мл, сипва яко лед и вода и ти го продава за "едно голямо".
83
25
 
10
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИС преди 6 години
Мретее ве, сросоидиииии, нашето море е най якото веееееееее
82
57
 
7
 
! Отговори
Строителен техник преди 6 години
Ромите работят повече от българите, това не е новина...Българите са мързеливи и с претенции - ама нямаме пари, ама вдигнете ни заплатите, ама топло е, ама студено е, ама на колегата плащате повече...Толкова строителни бригади съм имал, от ромите съм най-доволен! Работят и бързо, и качествено! Та не се учудвам, че тези жени работят по 16 часа!В чистотата не работят в най-големия студ и пек?!На българина му дай да хленчи и да казва, че за под 1000 лева няма да работи!Ами седете си вкъщи!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ ние сме ходили в Китен, кажи кой точно е хотелът с он инклузив?
80
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китен и цялото Черноморие е една дупка, съсипана от алчни и безотговорни експлоататори.Срам ме е, какво направихте с черноморието ни. Сега е една върла мутрения и идиoтщина. Мръсно, неподдържани, скапано и грозно.
79
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един въпрос - ако това го беше написал българин, щеше ли някой да му повярва, или щяха да се изредят "националистите" да обясняват как е ***, как унищожава туризма у нас, как почива в Гърция и как някой от опозицията/президента го е накарал да напише това?Хотелиерите си вкараха автогол с наемниците от чужбина, сега всички разбраха какво се случва тук.
78
1
 
17
 
! Отговори
Еийно преди 6 години
До шматкаВярно е , като сипва наливната бира не налива 500 мл , а по малко и долива с вода...
77
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ромки работели по 20 часа в денонощие? ...... този да не пише роман-фантастика???
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един организатор на метъл концерти, редовно разреждаше бирата с вода :)А ако му е обещал пари и го е излъгал, това си е в реда на нещата за нашите бизнесмени.
75
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се наруиха толкова много хотели, ресторанти, кръчми и т.н. това са резултатите. Докато не се викнат чужди архитекти да направят едни планове и да се събори излишното това ще са резултатите!
74
16
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе малко наредена ми се струва работата .Чак и бирата да разрежда с вода...как го прави-отлива от бутилката и допълва с вода:).Тука работата е -обеща ми тези пари а ме излъга
73
0
 
31
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Няма ли да се намери някоя съдийка да гостува на хотела и да се натрови, че институциите да си размърдат задните части?!
72
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нямам нищо против да мия чинии, да режа салати, да чистя стаи, но имам против да го правя за 400 лв без почивка, без документи и да живея в гаража.То и на ромките ще им писне след един-два сезона.
71
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди два дни се върнахме от Китен (семейство с две деца) бяхме отседнали в един хотел ол инклузив и всичко неше перфектно, храната беше вкусна, лично следях дали за закуска и обяд ще има нещо от предната вечеря но не видях, възможно е тази статия да е вярна, но и силно преувеличенаП. С. надявам се да не съм бил във въпросния хотел 😀
70
4
 
26
 
! Отговори
ники преди 6 години
До маняк - ти пък кога си влизал в гръцка кухня бе ***,нали съм работил на остров закинтос в затворен комплекс-4* главен сладкар - ядете едни и същи пумии и там каквото остане се добавя в нещо друго замазано с малко крем или натрошени бисквити останали от закуската на хлапетата.
69
2
 
23
 
! Отговори
ники преди 6 години
да не проверяват само в слънчев бряг , а малките курорти да минават между капките.тук на север във варна и добрич нарушения има много но на никой не му пука всеки гледа слънчака.
68
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромките бачкат по 20 часа, щото никой българин няма да се навие да бачка за тия пари. Шефът и жена му също не искат да мият чинии. Желаещи други да им работят няма. Ще карат и на ромки :)
67
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мислите, че евтините гръцки хотелчета по които ходите е много по-високо качеството в кухните се лъжете. Идете в Турция, Испания или Италия - там може да се говори за качество.
66
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От агенцията по храните и ХЕИ вместо да седят по цял ден и да се почесват, трябва през целия сезон всеки ден да обикалят заведенията.