МВР: Извършителят – неизвестен. Случаят – прекратен!?

Село Мечка - там, където доверието в родната полиция го няма
36

Проблемът с безопасността и влизанията с взлом по малките населени места е истински труден за преодоляване.

Запознаваме ви с историята на бай Иванко от село Мечка. Докато той спял, обирджии се разхождали в дома му и тършували. След едно от многобройните посещения на крадци в къщата му, останал и без животните, с които се изхранвал.

След това нагло нахлуване бай Иванко търси съдействието на полицията и започва да чака възмездие. Но получил писмо от органите на реда, че извършителят е неизвестен и търсенето на виновниците се прекратява.

След още няколко влизания в дома му той се обръща към частна охранителна фирма. От СОТ-фирмата му обявили цена от 500 лева за обезопасяване на имота му. Парите са много, споделя пред Bulgaria ON AIR бай Иванко, но ще ги прежали, тъй като така не можело да продължава.

Друг пострадал от безскрупулните апаши е и баба Гина, чиято къща е любима дестинация за набези. Тя разказва, че в дома ѝ е влизано с взлом само... 36 пъти. Тя също се оплаква от местната полиция.

Макар и с известно съмнение, баба Гина също вижда спасение в частните охранителни фирми. Според нея крадците, особено тези, които атакуват стари хора, заслужават здрав бой.

Посегателството над чужди вещи в село Мечка е ежедневие, а хората са останали без вяра и дори вече рядко сигнализират в полицията.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 3 години
До Анонимен 27-Не, колега, точно политиците са виновни! Конституцията е писана от адвокати - и я направиха така, че да им е изгодна чисто професионално. После управляващите предпочетоха да има перманентно напрежение сред нормалните хора, за да не могат да вдигнат глава. И го постигнаха. А промените в НК са следствие от мимикрията на партиите.
29
0
 
10
 
! Отговори
Ники преди 3 години
А трябва по американски модел да е разрешено да си защитаваш дома с оръжие! И винаги виновен да е крадеца!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
биткойна има супер малка пазарна капитализация, а в същото време му правят реклама по всички медии. Изключително удобна примамка за финансови шарани. Типично движение за схема PUMP and DUMP.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дакато го има феноменът МАЛОВАЖНА КРАЖБА ще е така. Всичко което е на стойност под 2 минимални работни заплати се води маловажна кражба. Ченгетата не си правят труда да се занимават, защото и да хванат крадците наказанието което получават е..... УСЛОВНА ПРИСЪДА. Демек нема наказание. Явлението маловажна кражба дефакто стимулира крадците да крадат от бедните защото няма да бъдат наказани. Не патрулки У секо село, а ПРОМЕНИ В НК И НОВИ ЗАТВОРИ трябват.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за съжаление това е живота, дали в София - голям град има полиция, дали на село където няма грам полицай, това е реалността. Ако искате спокойствие терминала. Не случайно майките изпращат децата си. Тук или си на парти в слънчака или си от другата страна, заклан, пребит, ограбен и т.н. Не са и политиците виновни, а хората дето не са хора а животни с един единствен инстикт - наслада... никакви приоритети, принципи, никаква човечност... камо ли морал.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народе протестирай, тези кръвопийци нагли в парламента трябва да разерат, че не сме просто дойни крави!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там много неща куцат в това село, както и вилната зона към селото, хората плащат данък смет, но кметът им отказва контейнери... това не е ли държавен рекет не знам
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си преди години един художник в София след многобройни обири беше нападнал крадеца. Осъдиха художника, затова че е настигнал крадеца на улицата и там си е взел нещата. Трябва да си юрист, за да знаеш как да се отбраняваш и да не те съдят.
22
0
 
28
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 години
С КРАДЦИТЕ В СЕЛО МЕЧКА ПОЛИЦИЯТА Е БЕЗСИЛНА,НО АКО ИМА ГЕИ ПАРАД ТЕ ЗОРКО ГО ОХРАНЯВАТ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО НА НЯКОИ ***.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой да е чувал.....ние ги знаем но нищо не можем да направим....познай кой употребява тези думи
20
0
 
36
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 3 години
Явно българския народ не е много важен и нужен на партийците, по важни са му ***, те са електорат и ги държат на власт, от българите вече няма нужда.
19
1
 
30
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Да ви кажа ли как частните охранители мотивират нещастните старци да им стават клиенти ако не се сещате? Да ви кажа ли чии са частните фирми за охрана ако не се сещате? Знаете ли кога собствениците на охранителни фирми ще се лишат доброволно от клиенти? А знаете ли някой да е получавал от умрял писмо?
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше рекламата на частните охранители,дали щяха да пуснат тази статия?И защо бедни хора плащат за несвършената работа на полицаите?За тези хора и 5 лева да им откраднат е много,защото нямат работа и приходи,особено в селата.
17
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентър Радев вместо в Евсиноград да разходи Макронови до с.Мечка.Тъкмо френската първа баба да види как живеят връстниците и по българските села.
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пипи
А подобни на тебе щяха да гният по затворите!
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпите ни еврогости, които ще дойдат за европредседателството ни, трябва да обиколят ето такива места в модерна и просперираща България. Да видят истината. Лично Баце и патриотите да ги разведат.
14
0
 
61
 
! Отговори
Пипи преди 3 години
Ако имаше оръжие в населението, както в Израел, две трети от електората на партиитещеше да гние в земята.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9
знаеш ли колко бързо и лесно ще се спретне да изнамери решение за тока по оградата мързеливия научен наготово и вечно обмислящ как да прекара всеки и всичко, как да открадне и как да навреди, черен ***? Точно след първото ***, което е друснало принудителната ръченица, вече ще си влизат и излизат необезпокоявано!
12
1
 
52
 
! Отговори
до кога така преди 3 години
А къде родната полиция има доверие?рейтинга и доверието на хората в полицията е катастрофално нисък,но това не пречи на полицаите да си получават заплатите и привилегиите/правата/работил не работил получава си всичко.....!!!
11
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после защо няма живот по селата... Ами заради ромите! Скоро и по градовете. Жалко, хубава държава беше...