Бутат къщи на роми в Бургас. Те: Какво да правим? Да се бием?

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе", оплака се ром
25 авг 2017 17:45,
121

Продължава събарянето на незаконните постройки в ромската махала в Бургас. Къщите се премахват, тъй като попадат в регулация на улици.

Ситуацията е спокойна и няма напрежение. Ромите почти безучастно наблюдават как багерите рушат къщите им.

"Тука съм родена. Четири деца имам. Тука съм работила, тука пенсия съм вземала...", каза жена от ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе, трябва да се мие. Какво трябва да правим сега? Да се бием, да се караме с тях?, запита друг.

"Виж колко семейства сме вънка... някой да ни е помогнал? Развалят и казват: "Заминавай си, където искаш", включи се и трети.

От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.

"В момента събаряме всичко по трасето, където ще изграждаме новите улици. Даже се оказа, че някои от къщите не само са незаконни, ами са ги давали и под наем", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Общо 40 са незаконните къщи, някои от тях са били доброволно премахнати от ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
17
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
Не ги слагам всички под един знаменател но,повечето от ццццццц не стават за нищо ,и по важното е че грозят квартала който ,може да стане по хубав
60
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Знам. И при мен често се получава.
59
1
 
2
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
Не се объркаха,телефона сам си избира думите по някога
58
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Вече се поправи, де! Много си бръз.
57
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До Оскар.Хахаха! Искаше, ама пак обърка! :)
56
2
 
4
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
ПРОДАЖНИЯ НАРОД
55
3
 
0
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
Исках да напиша продажбите народ
54
4
 
3
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
Така е,*** навсякъде са нежелани.Тези колиби трябва да се премахнат но,проблема на Бг не са социалните помощи а продажбите народ,защото дори и два пъти да възкръсне Левски,този път българи ще го обесят
53
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най големият бич за ромите са социалните помощи с които ги засипва властта.те ги направиха безполезни за обществото държавата и за самите тях.легнали на помощите от нашият труд стигнаха до тук.трябва да се спрат незабавно за да почнат да разчитат на своят труд,а не на кражбите.за целта трябва да се построят затвори.няколко хиляди,като минат от там ще се кротнат.Иска се обаче желязната ръка на закона и държавата.друг път няма!нач
52
1
 
19
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До Жоро павето. Приятел, всеки българин може да ти дава всеки ден поне по един пример точно за двоен стандарт, който е в полза на ромите. Видял го лично или прочел в новините за него. Ако почна сега да ти пиша примери, ще пиша един час сигурно. Нали точно от двойните стандарти се възмущават хората!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им спрат социалните помощи и те ще си ходят при техните хора в Швеция.Там им дават хиляди евро само щото са кафяви.
50
3
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
С кого че се биете ,бе тахтабици !!! С държавата ли ? Като ви спрат помощите ,че измрете като пилци от грип...
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги пратят по селата, за да започнат да работят и да се занимават с животновъдство и земеделие. Стига толкова пачанга.
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На " кюрдите" някой все трябва да им помага. Данъкоплатците си плащат квартира. Никой не почва да гради в чужд имот
47
21
 
0
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
До "никого не мразя"Написаното от теб звучи добре....Но то важи за всички българи,а не само за малцинствата.....Не мерете с "двоен аршин",защото иначе никога няма да стигнем до едно "българско общество".
46
3
 
38
 
! Отговори
Никого не мразя преди 6 години
Нека само да спазват законите, да се издържат посредством труда си и да са отговорни за децата, които създават. Под "отговорни" разбирам да хранят, лекуват и възпитават децата си, после да им дадат минимум средно професионално образование, за да станат хора, полезни за нацията и държавата.Ако се съобразяват с тези прости и лесни за изпълнение правила, никой няма да ги ругае и ненавижда!
45
1
 
25
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Необходимо е само да си направят труда да си сложат презерватив! Но даже и това не правят."...Хахаха! Гледай "Господари на ефира"!-Вие контрацептиви ползвате ли?-Мииии... като си направим лятото, зимата ги ядем!Те за компоти мислят, че ги питат!
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦонкоДори не е нужно да се лишават от това удоволствие.Необходимо е само да си направят труда да си сложат презерватив! Но даже и това не правят.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И аз от много време се чудя. Нали са частни фирми - енергоразпределителите и водоснабдяванията? Работят за печалба. Значи (вариант 1)някой им оказва силен натиск да не спират кражбите "В Пловдив мисля, че този проблем е решен. Всички табла в ромските квартали са вързани към СОТ. Ритни таблото - след 3 мин. колата на СОТ-а е при него.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Виж колко семейства сме вънка ... някой да ни е помогнал?"_________________________________Преди колко време получихте предизвестие, че незаконните ви постройки попадат в регулация на улици? Но не си мръднахте пръста дори да подадете молби за настаняване!Плащахте ли данъци върху наемите, които взимахте за незаконните къщи?Кой е длъжен да помага на закононарушители? Здрави и прави хора сте! Кой е длъжен да лишава своето единствено дете в полза на вашите,създавани безконтролно и безотговорно