Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО упс НЕ ТОВА КОЕТО СИ ОПИСАЛ Е ГНУСНО ЛИЦЕМЕРИЕ,точно като на другарката Корнела!Как е купен автомобилът е съвсем друга работа,а държавата ХИЧ НЕ Е ТОЛКОВА БЕДНА колкото искате да я изкарате разни драскачи по форумите!Точно днес гледах статистика за ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ на средните заплати по градове,СОФИЯ Е ПРЕД МОСКВА,БУКУРЕЩ,АТИНА,БЕЛГРАД и т.н.а Пловдив,Варна И Бургас са малко над 43,44 точки от 100-те.България ИЗОБЩО НЕ Е БЕДНА,много се краде и Бацето праИ "стабилна"политика
113
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 15 Прав си приятел. И аз се питам като обичат всичко руско , що се цапат със западни стоки от загниващия капитализъм?
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Замислен до 121Ами защот ако ги няма бедните, няма да има кой да ви изкарва парите на богатите. Повечето бедни са такива заради честността и добротата им, а повечето богати, заради кражбите и влиянието с власт. ЗСнаеме как се изкарват парите от зърно, строителство и комбайни. И за този сме скапан материал
111
3
 
3
 
! Отговори
Замислен до 121 преди 6 години
И що изобщо да мисля за бедните ?! Те не са помислили за себе си, аз ли ги обгрижвам ?!
110
4
 
8
 
! Отговори
Бенчев, преди 6 години
защо избрахте да подкрепите БСП?Толкова ли ви харесваха годините 1944-1989? Благодарение на членството ни в НАТО и ЕС имате свобода и благоденствие.К.Нинова се изживява като Путин, който може да остави НЯКОЙ да е богат само ако ТОЙ(Путин) реши.Другите- в Сибир.А ако мислите, че това са соцпартии като европейските- грешите: има ГОЛЯМА разлика между европейските-; в бившите соцстрани си остават закостенялите БК П-та.ГЕННА деградация.
109
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен комунисто-капиталист :D Кара ролс ройс и да знаете, че мисли за бедните :D
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен "честен" цоциалист. Бил си платил данъците... Кой богаташ в България наистина си е платил дължимото? А за краденото да кажем нещо? То не подлежи на облагане, нали - там е "ако те хванат".Бивш таксиджия върти едър бизнес, и то в строителството и земеделието - две пословично прогнили и корумпирани сфери в милата ни татковина...На ш0пара още по физиономията му личи какъв е, та не го интервюирайте сервилно. Вярно, гледам голяма симпатия към неего тук сред форумната рая. Нормално.
107
4
 
6
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Много е прав човекът!!!
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** комунист с начално образование, но е чувал за полс ройс и в бг трябва да има санкции , ех Бенчо ех сине от къде тръгна от отряда Чавдар ли
105
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 6 години
До от ГерманияАбе ти луд ли си бре?Тояно в германия ДА не гледат за данъците.Те само това гледат там
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки комунист априори е русофил и като такъв трябва да се вози с руски автомобил. Да се возиш на западна кола е предателство и към матушката и преклонение пред загниващия либерастки запад.
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО си е платил данъците, да си купи и космически кораб, ако ще. А защо в БСП са се събрали все такива едри капиталисти - да отговори др. Нинова, хахахах :))))))
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ролс ройсът не е червен?!Срамота другари!
101
0
 
7
 
! Отговори
))))))))))))) преди 6 години
Смеееех, само не знам , къде ще се дяваме, от една стана суджуците с Баце, от друга Бенчо с ***. Направо сме между Сцила и Харибда.
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бенчоооо, Бенчо, накъде е тръгнала тази държава, щом такъв като тебе ролс-ройс си купува?
99
6
 
7
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Цената на автомобила на общинаря е 320 000 лв., тоест 160 000?.Дори да докаже, че парите му са спечелени по честен път - нещо в което силно се съмнявам, защото, за да си позволиш да купиш автомобил на такава цена трябва да е разполагал минимум с още два пъти сумата за която е купил автомобила - не би трябвало да афишира социалния си статус като служебно лице в бедна държава като нашата!Това е въпрос на морал, нравственост и култура!!!!!!
98
0
 
3
 
! Отговори
Izvinenie trqbva преди 6 години
Kupi si posleden model VOLGA za da mirqsa
97
4
 
10
 
! Отговори
Задача за 1 ви клас преди 6 години
Храни куче да те лае- това е в стила на КурНиА тя самата наследи едни осем милиона долара откраднати от татко иТа колко Ролса може да си купи ***?
96
5
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя *** много ***...типичен крадец на субсидии за зърнени култури...съсипаха земеделието с тия субсидирани жита ...
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bogatia, 92 - marketinG, mldejo, marketinGGGGGGG!