Педиатрично отделение в Русе – с помощта на Игнат Канев

Новото отделение може да обслужи повече малки пациенти
Обновена: 20 сеп 2017 16:47 | 20 сеп 2017 16:15, Боряна Павлова
6
Педиатрично отделение в Русе – с помощта на Игнат Канев
Снимка: Facebook

Няма по-голямо удоволствие от това човек да помогне на друг, каза в Русе големият канадски бизнесмен с български произход, дарител и почетен консул на България в Мисисага Игнат Канев.

Той присъства на официалното откриване на новото педиатрично отделение на Университетската болница в града, съобщи БТА. Ремонтът се осъществи с финансовата подкрепа на благотворителната фондация "Игнат Канев", която дари 500 000 лева.

"Това е голяма радост. Не може да има град без болница. Трябва да се лекуват хората, които имат нужда. Болницата не е единственият проект, който имаме в региона, няма и да е последен", заяви роденият в русенското село Горно Абланово Канев.

По думите му България може и без тази помощ, но е хубаво човек да подаде ръка.

Началникът на педиатричното отделение д-р Ева Цонкова заяви, че то вече функционира от два месеца.

"Откакто сме в него и хората се промениха, манталитетът на пациента се промени. Отделението е изключително приятно и удобно за персонал и пациенти", заяви Цонкова.

В последните седем години в детското отделение се лекуват ежегодно по около 2700 малки пациенти. Преди то бе с капацитет 30 легла, като условията не бяха добри. Новото отделение разполага с 45 легла. Има и детска занималня, която се обзавежда чрез дарения.

По време на церемонията изпълнителният директор на УМБАЛ в Русе д-р Иван Стоянов връчи грамота и плакет на Игнат Канев. Отличени бяха и деца от конкурс за рисунки, организиран от болницата. Техните идеи са използвани за декорация на стените в новото отделение.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
sperko преди 3 години
Игнат Канев е един от истинските българи, които са на запад. В едно интервю беше казал, че ненавижда тези българи, които отиват в чужбина и "забравят" български. Човекът построи нова сграда към Русенски университет, а сега и болнично отделение. България не го заслужава.
3
2
 
1
 
! Отговори
sfg преди 3 години
Русе имаше детска хирургия ,но от 3-4 години го закриха това отделение ,сляха го с друго.Сега откриват педиатрично отделение,ново с дарение.Това е хубаво ,но изводите ми не са добри.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Игнат Кънев е истински българин. Пример за всички нас. Поклон пред делата му. Бог да го благослови! Амин.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жив и здрав Игнат!
Много е права доктор Цонкова, че средата променя човека. И в болници, и в администрация , и в дома. Българите дето излязоха в чужбина и те се промениха. Трябва да култивираме средата си на живот и себе си. И не всичко е до пари. Да не паркираш на тротоара, да си събереш ***, да засадиш цвете не е до пари....