Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"

И двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – той да остане в ареста
Обновена: 23 сеп 2017 21:20 | 23 сеп 2017 21:20, Венцислава Вельова
106
Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"
Снимка: Кадър Нова тв

Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, който съдът реши да остави в ареста, сам пожелал да бъде задържан, съобщи Нова тв.

Още по темата
17-годишният Атанас Георгиев удари учителя си по английски с дървен кол в главата на 19 септември. Причина за нападението била направена забележка, обясниха близките на ученика.

Атанас остана зад решетките, макар това да е рядкост, защото все още не е пълнолетен. Съдът обаче реши, че случаят е изключителен и единственото адекватно решение е той да остане в ареста.

17-годишният ученик каза, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той поиска да остане задържан "в стая". 

Да остане зад решетките поиска и адвокатът му Галина Карагьозова.

Момчето е обвинено в нанасяне на лека телесна повреда на свой учител и в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Нападението е станало пред очите на десетки ученици и учители, а, според показанията на свидетелите, Атанас е опитал да удари не само преподавателя по английски, но и друг учител.

Така, нетипично за съдебен процес, двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – Атанас да остане в ареста. Съдията удовлетвори искането им.

Нападнатият учител Антон Велков не пожела да говори пред медиите. Родителите на задържания ученик - също. 

В съдебната зала стана ясно, че и двамата родители на Атанас са завършили успешно само първи клас. Повече не са учили. В момента работели в земеделието.

Мярката може да се обжалва. Ако Атанас и адвокатът му решат да протестират, делото ще се гледа на 28 септември.

Припомняме ви, че заради инцидента бяха задържани още двама ученици, но се установи, че не са участвали в деянието. Учителят, който е с хематом на главата, първоначално бе приет в болница, но после беше освободен за домашно лечение.


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
нов ред преди 1 година
Тяхно право е да правят каквото си искат, наш дълг е да ги търпим!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
алонсо де герхеда преди 1 година
има пълноценни и непълноценни човешки същества, да дадем път на пълноценните, а на непълноценните да дадем затвор.За побой над учител-изключване от училище и без право на придобиване на образование, побой правят непълноценните човешки същества.
Има в България проблеми само с ромите, какво да се прави, изгонени са били от родината си, значи да им помогнем да се върнат.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите завършили САМО първи клас....ЗАВЪРШИЛИ не е точно. То първи клас почва и свършва. Може да свърши без да си го започнал. Така, че ЗАВЪРШИЛ е последното нещо което тези индивиди са направили.Следва да се каже. държавта е плащала само за първи клас на рпдителите
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се върне смъртното наказание!!и аман от цветнокожи в тая държава. като не им харесва да им правят забележки да заминават на майната си
64
0
 
4
 
! Отговори
Indi преди 1 година
Da go zatvoriat pri yanka takeva ili v mon...da gi izremontira sichkite nared...
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е театър.И сега ще оправдаят хулигана,само да мине малко време.А това,че съжалява и ,че няма да се повтори е само въпрос на време.Агресията не се лекува с едно "съжалявам".
62
0
 
6
 
! Отговори
да бе дааааа преди 1 година
Аха сам,научили са го че така ще мине по тънката лайс/на.
61
2
 
2
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY преди 1 година
..Cinichen...do vulgarnost! Vseki e imal istoriyki s uchiteli..kato uchenik! No tova momche prekali..V zatvora..dva mesetca sa dostatuchni
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи престанете да се оплаквате-бийте се и вие !
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЕМ КОЛКО Е ВЕЛИК БОЙКО БОРИСОВ, САМИЯТ ТОЙ ЧЕСТО ГО ПОДЧЕРТАВА.
ДА ВЗЕМЕ ДА РЕШИ РОМСКИЯ ВЪПРОС, ТО ПЪТИЩАТА И БЕЗ ТОВА ГИ ПРАВИ ЕВРОСЪЮЗЪТ.
58
1
 
7
 
! Отговори
А.Шикългрубер преди 1 година
за такива, стаи с душове.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката тук е политкоретна.
В един пловдивски сайт, има снимки и на двете момчета, от които личи,че са леви,но не по политически убеждения.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите завършили САМО първи клас....ЗАВЪРШИЛИ не е точно. То първи клас почва и свършва. Може да свърши без да си го започнал. Така, че ЗАВЪРШИЛ е последното нещо което тези индивиди са направили.Следва да се каже. държавта е плащала само за първи клас на рпдителите
55
1
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Когато семейството, а не държавата се грижат за поколенията си, разликата е тази, че държавата гарантира лист хартия, която нищо не гарантира. А детето се успокоява и си чака листа. После пита държавата какво да прави с него. А тя не може да му каже!
Докато семейството винаги е насочено пряко към това детето да си вземе хляба в ръцете, да работи нещо. Семействата отрано се оглеждат за възможностите и насочват децата си много по-правилно. Затова детето се ражда от родители, а не от чиновници.
54
2
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Защо политиците не поръчат една статистика, какъв процент от ромите завършили десети клас работят на трудов договор и не се надяват на помощи и какъв процент от ромите, които са прекарали детството си със семействата си, работят. Хващам бас, че интегрираните учени роми не правят нищо сами и се озъртат за някоя ромска организация да им поръча нещо, да вземат лев по някоя програма. Докато неинтегрираните, всъщност работят в земеделие или строителство или дори предаването на отпадъци.
53
0
 
21
 
! Отговори
И нека Президентът преди 1 година
се изкаже и обърне ДИРЕКТНО към РОМИТЕ, които: БИЯТ с КОЛ учител по английски, бият лекари, чупят линейки, разрушават инфраструктура( кабели, жп.линии) и само ИСКАТ; пари, помощи, инвалидни пенсии, защото се осакатили при боища, жилища: само едно правят- размножават се.ПОЛЗА???!! И не е от след 1990г.И при социализма бяха същите, но се страхуваха от бой в милицията и смъртна присъда. Сега имат свобода да се образоват, работят, да живеят СЪЗНАТЕЛНО.НЕ ИСКАТ. ТОГАВА? Ще храним по затворите?
52
1
 
16
 
! Отговори
Сега КОЙ преди 1 година
ще плати рехабилитация,лечение на ударения с КОЛ учител по английски?Този случай ТРЯБВА да се отнесе до СТРАСБУРГ!! ЕТО- сега е моментът БХК, ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ,РОМА,ИЛИЕВ- все идейни водачи на РОМИТЕ да се изкажат КАКВО правят? Какъв БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН е този 10-класник РОМ?ЗАКОНИ, правила за поведение има ли за него?По-добре питайте ВИДЯЛ ли е в къщи да се БИЯТ с КОЛОВЕ?
НЕКА светът види ,че ТЕЗИ хора не са ВЪЗПРИЕМЧИВИ към възпитание .И преди 1989 бяха такива, но знаеха,че ще ги бият.Смъртното
51
3
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 година
Геноцида срещу българите продължава. Щом искате ЕС ще му се подчинявате. ЕС е обсебен от психипати които ще унищожат християнството и бялата раса.
50
2
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Между това да забраниш на цял един етнос да работи, понеже е неграмотен и това те да се занимават с убийства, кражби и проституция, да оскотяват повече и повече има пряка връзка. Трудът възпитава по-добре от училището. Той става и по-добра мотивация за учене. Който иска да учи, после ще работи по-лека работа. Когато имаш толкова "уязвима" група хора, най-опасно е да ги оставиш без законно средство за препитание. Те нямат избор, сега е или глад или престъпност, да им дадем работа.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 30 г бях млада и красива учителка. Приех група от 2 и 3 г деца, а там едно красиво с огромни черни очи ***, което ме държеше за полата и вървеше в стъпките ми като често ме спъваше и така до като тръгна на училище. След това не съм го виждала. На скоро отивайки на работа, стъпвайки на шосето се връщам обратно защото върволица от коли се зададе, а огромен черен джип спря, щофьорът се показа и извика-" ГОСПОЖО- АЗ ВИ ПОЗНАВАМ- ВИЕ СТЕ ПЪРВАТА МИ УЧИТЕЛКА ЗАТОВА СПРЯХ- КИРЕТО СЪМ, СПОМНЕТ