Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"

И двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – той да остане в ареста
Обновена: 23 сеп 2017 21:20 | 23 сеп 2017 21:20,
106
Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"
Снимка: Кадър Нова тв

Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, който съдът реши да остави в ареста, сам пожелал да бъде задържан, съобщи Нова тв.

Още по темата
17-годишният Атанас Георгиев удари учителя си по английски с дървен кол в главата на 19 септември. Причина за нападението била направена забележка, обясниха близките на ученика.

Атанас остана зад решетките, макар това да е рядкост, защото все още не е пълнолетен. Съдът обаче реши, че случаят е изключителен и единственото адекватно решение е той да остане в ареста.

17-годишният ученик каза, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той поиска да остане задържан "в стая". 

Да остане зад решетките поиска и адвокатът му Галина Карагьозова.

Момчето е обвинено в нанасяне на лека телесна повреда на свой учител и в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Нападението е станало пред очите на десетки ученици и учители, а, според показанията на свидетелите, Атанас е опитал да удари не само преподавателя по английски, но и друг учител.

Така, нетипично за съдебен процес, двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – Атанас да остане в ареста. Съдията удовлетвори искането им.

Нападнатият учител Антон Велков не пожела да говори пред медиите. Родителите на задържания ученик - също. 

В съдебната зала стана ясно, че и двамата родители на Атанас са завършили успешно само първи клас. Повече не са учили. В момента работели в земеделието.

Мярката може да се обжалва. Ако Атанас и адвокатът му решат да протестират, делото ще се гледа на 28 септември.

Припомняме ви, че заради инцидента бяха задържани още двама ученици, но се установи, че не са участвали в деянието. Учителят, който е с хематом на главата, първоначално бе приет в болница, но после беше освободен за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крумови закони"Главата на дръвника!"---А-а, първо малко УВАЖЕНИЕ от батковците в Пазарджишкия.И там обичат агнешкото.
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ученикът, удрял с кол учител сам пожелал да бъде задържан в "стая"---Ах, какво възпитано, съвестно "дете"! Само родители с "успешно завършен първи клас" могат да отгледат такова.
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА защо не е бил даскалиците, ами точно този даскал?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзА не в биг брадър са по-големи бо к луци.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха смешникоТи *** ли си? Унгария е добре защото не евава за слива брюкселските дебелопърделници. A те би трябвало да са точно обратното на комунизъм според глупостите ала свободна Европа. Сещаш ли се колко си неадекватен с това изказване.
19
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Същия *** като футболиста у БЪГ БРАДЪР...
18
4
 
6
 
! Отговори
Ха смешнико преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Унгария малко направи лустрация, ако това ти говори нещо? Да ми я даваш за пример като положителна страна на комунделските цоц. глупости е смешно и иронично. Ако и ния имахме лустрация за червенушките и техните отрочета - щяхме да сме не по зле от Унгария и Полша. Айде бягай при Корни за нови опорки.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някаква сърцераздирателна драма играе на разкаял се. Трябва да полежи малко в затвор и да положи бая обществено полезен труд. Може и да е превъртял нещо от психически тормоз в районното де.
16
0
 
15
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Защото получават грантове от същите НПО-та...
15
1
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Добре че се появи ти да ни отвориш очите, мъдрецо. Като почнете с едни такива призиви...
14
2
 
20
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Тива човек ли е, че ми прилича на оркостанец?
13
1
 
15
 
! Отговори
Крумови закони преди 6 години
Главата на дръвника!
12
3
 
26
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Такива "хубавци" като този,нямат работа в БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА!Какъв е смисълът да ходят на у-ще,като дори не могат да четат и пишат!Ако е само заради помощите,не съм съгласен!Получава се така,че ние им плащаме,за да бият и унижават учителите ни!Вън от БГ училищата!За,контрол на раждаемостта при тъмноцветните!
11
6
 
7
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
Българинооо,виждаш и лаеш срещу сопата която играе по главата ти (***) а не виждаш ръката която държи сопата!!!
10
0
 
23
 
! Отговори
какво става??? преди 6 години
Защо имаме двоен аршин в образованието????Защо държавата позволява да завършват средно образование такива екземпляри?Тези получават дипломи за средно, а имат знания колкото един ученик в първи клас, а може би по малко.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** . Такива в Америка ги лекуват много бързо .
8
8
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
до 10Да бе, все комунизмът ви виновен !За това, че сте роби, комунизма ви виновен.Че сте ов.це пак комунизма ви виновен.Че сте прости пак комунизма ви виновен.Сигурно и за промитите ви мозъци облъчени от пропагандата на мултикултурния евроатлантически модел също комунизма е виновен ...В Унгария също имаше комунизъм, но там хората не търпят нито роми, нито бежанци да им се качват на главите. Бивша комунистическа Унгария роди Виктор Орбан - защитник на Европа и християнството.Факт !
7
0
 
10
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 6 години
Много правилно е постъпило гюбрето, сега ше го хранят по три пъти на ден и то безплатно. Аванта му е майката.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой вярва ли, че това гнусно на вид шведче е научило поне 10 думи *** Английски език? Гледах едно предаване днес за шведка посегнала на социален работник в Бургас. Майка на 6 деца, без нито един ден в училище. Майка й молеше да и се...намери хубава работа???? Питаха я какво може, отговора е нищо! Нито един работен ден, каквото и да е. А родителите на побойника завършили само...първи клас!!! И го храним чрез помощите които трябва да се спрат. Но ако ги спрат, кой ще гласува за Суджук паша?
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самите българи позволяват всичко това, а после се сърдят на ромите... защо ?!Ако нормалните хора изкрещят силно, че повече няма да търпят това, нещата ще се променят.НО няма нормални хора, а само изплашени овце.Това е наследството от комунизма.